| KAYITLAR | DEFTERE YAZ |
Gönderen:
Serhat KARAKURT
Yer:
Erzurum
Tarih:
02 Nisan 2008, Çarşamba 22:13
|

Mesaj Sahibi: MUHSİN KARAKURT
Küfür, büyüğe küfür, ölmüş büyüğe küfür, ecdada küfür.
Geçenlerde aileden biri, “Karapınarlı, genellikle büyüğüne küfür eder, küfürünün daha etkili olması için de mezarlığa döner.” dedi.
Bildiğim, ama görmemezlikten, duymamazlıktan geldiğim bu gerçeğe ilişkin, bugün, sitede bir yazı okudum.
Üzüldüm.
Hiçbir medeni toplumda benzeri olaya rastlayamazsınız.
Psikolojik ve sosyolojik bir sorun olsa gerek.
Serhat Hoca, bu konuyu nasıl yorumluyorsun?
|
|
|
Değerli Muhsin abi öncellikle sana saygılarımı sunarım.Çünkü sen şahsın ve bu siteye verdiğin emekle övgüye değer bir insansın.Senin bana yöneltiğin suale gelirsek yazının bir yerinde böyle bir davranış tarzı hiç bir medeni toplumda görülmez diyorsun medeni toplumun karşıtı ise ilkel toplumdur.İlkel topluluklarsa kimliklerini ata kültü üzerinden tanımlarlar yani anlayacağınız bu tipik davranış tipini onlarda da görmek mümkün değil.Tam tersine ata varlık nedeni varlığını anlamlandırma sebepidir.Böyle bir duruşun toplumsal gurubu ve bağlamı yoktur.Bu davranışların altında yatan gerçek ise genelde çözülme ve yozlaşma eğilimlerinin ağırlıklı olduğu ara kültürlerde his ediliyor olmasıdır.Bu genel bir halinin ötesinde nispi bir halin görüntüsüdür.İşin gerçeği ben bizim köyde böyle bir davraniş halinin hem de belirtiği şekilde saygısızca ifade ediliş biçimiyle karşılaşmadım.Ama şahit olanlar duyular için bu tür insanların davranışlarının izahı o tarz insanların içinde bulundukları yaşam koşullarının zorluğunun sebebini ecdatlarında görme hastalıklarıdır.Onlar nezlinde ataları onlara daha iyi yaşam koşulları hazırlayabilirlerdi.Ama çocuklarını ''sevmedikleri'' için ''bilerek'' onları böyle bir yaşama mahkum etmişlerdir.Gelişen ve değişen degerler,toplumsal dinamikler,anlam haritaları onların idraklerinde yoktur.Kişisel yetersizliklerin ve beceriksizliklerin bu kılıf altından sunularak kendini temize çıkarma durumundan başka bir izahı bulunamaz.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
MUSA KARAKURT
Yer:
ALMANYA
Tarih:
02 Nisan 2008, Çarşamba 21:32
|

Recep abi yüreginden gelen sevgiye ve iyi niyetine supemiz yok. Senin gibi bir sanatciya yakisanda belirtigin gibi halklarin kardesligini desteklemektir. Muhittin abinin belirtigi gibi bize ait olanlari enine boyuna irdeliye biliriz ve asla sitemizde aramizda siyasi boyutlara dönusmesine musada etmemeliyiz. Zaten Muhittin abi cok güzel bir cumle ile siyasetin surec icinde nasil degistigini özetlemistir.
Degerli arastirmacimiz Recep abi benim senden bir istegim var. O güclu arastirmacilik ynünü birazda bizim icin bizi ilgilendiren konularda kulansan. Biz dewleriler ve atar dede gilerle bir bütün olmusuz. yilardir ic ice kiz alip vermis büyük akrabaliklar ve dostluklar kurmusuz. Et ve tirnak demiyecem cünkü tirnak zaman zaman kesilip atiliyor. biz et ve kan gibi olmusuzdur. Ben kendi adima söyliyeyim ben cok merak ederim Atar dedelerin ne zaman karapinara yerlesmisler. Nerden gelmisler. Sanirim bir cok kiside benim gibi merak ediyordur. Recep abi, bunlari mutlaka senden bekliyorum.
Selam ve sevgilerimle
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
SELCUK KARAKURT ALMANYA
Yer:
Diğer
Tarih:
02 Nisan 2008, Çarşamba 20:57
|

Mesaj Sahibi: Belediyeci (sılo)
| Çok değerli abilerim ,arkadaşlarım kardeşlerim ve kıymetli amca oğuları,bu mesajıma kulak verin.Yahu ne hikmetse site izleyicisi olarak bazen siteye girip karıştırıyorum okuyorum fakat bir türlü inanamıyorum okuduğum yazıları .Köyde sabahlehin kalkan aşağı köyün yolunu tutuyorlar.siteyi açtığımda aşağı köyü ile ilgili yazıları okuyorlar,yada özlem çekiyolar çekenlerde Kıymetli abilerime lafım yok benim emsalim ve'de arkadaşlık yapdığım arkadaşlarım valahi işleri aşağı köye düşldüklerinde toprağı bırak ecdadımızı (...?.) Bellerdiler.Şimdi ne hikmetse Köyün kokusunu özlemişler yok efendim çayırı böyle ,dağı böyle vb.Herkes yaşadığı gibi ölür.Yani sevdiği gibide yaşarsın özlem çekersin .Faziletli bir insan kokusunu muhafaza eden solgun çiçeğe benzer. |
|
|
Sevgili amca oglu; senin bu bilmece soru karisimi yazinda bir sey anliyamadim. Zaten anlasilmasida cok önemli degildir. sana yazmamin sebebi, sözum emsalim ve arkadaslik yaptiklarimadir diyorsun. Onlardan biri oldugumdan cevap hakimi kulaniyorum.
Sana önerim öfke ve hirsla yahu diyecegine sevgi ile baslasan daha anlamli olur.Zaten belemek falan yaziyorsun onlarida okuyupta anlayamadiklarimizdan sayalim.
En önemlisi gecmiste köyüne gelmemis, gelememis, hic görmemis, yada zaman kosularinda sevmamis, zorlanmis birileri bugünün kosularinda köyüne farkli bir sekilde baglanmis sevmeye calisiyor diye yargiliyamasin. Kimin ne kadar asagi köyü sevdigi yada sevmedigi ölcusunude sen belirliyemesin. Insanlarin arsainda sevginin pekismesi ve gelismesi, topraklarina baglilik ve sahip olduklari imkanlarla köyündeki cocuklarin egitimine katki yapmak isteyenleri, destekleyecegimize, tesfik edecegimize onlara ne oluyor size nicin yapiyorsunuz diye engelmi olalim ?
Amcamin güzel oglu sitear aciligiyla yeni bir ortam olusturmaya calisiyoruz. Insallah akrabalik baglari giderek dahada güclenecetir. Bu hepimizin lehinedir. Yuregindeki derin sevgiyi bizlere verme zamanidir. Sevgide cimrilik yapma verdikce cogalir. Seni seviyorum, hemde cok seviyor, gözlerinden öpüyorüm.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
ibrahim
Yer:
Edirne
Tarih:
02 Nisan 2008, Çarşamba 18:22
|
s.a. ben ibrahm laçin gülantap (beşyol) köyünden yusuf laçinin torunu hacı laçinin oğluyum. burda lise 1. sınıfa gidiyorum.,
bir ödevim var evimde internetim olmadığından dolayı araştıramıyorum.
ödevim: suyun 0 ile +4 derece arasındaki durumu. hali...(sf10) yollayanlar olursa sevinirim. şimdiden teşşekkür ederim.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
karadag erhan
Yer:
Kocaeli
Tarih:
02 Nisan 2008, Çarşamba 17:43
|
slm saygı deger akrabalar ve dostlarım nasılsınız ne var ne yok ıyı sınız ısalah .....kendınıze cok ıyı bakın allaha emaet olun
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
taner karakurt
Yer:
İstanbul
Tarih:
02 Nisan 2008, Çarşamba 16:51
|
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
MUHSİN KARAKURT
Yer:
Ankara
Tarih:
02 Nisan 2008, Çarşamba 14:04
|
Küfür, büyüğe küfür, ölmüş büyüğe küfür, ecdada küfür.
Geçenlerde aileden biri, “Karapınarlı, genellikle büyüğüne küfür eder, küfürünün daha etkili olması için de mezarlığa döner.” dedi.
Bildiğim, ama görmemezlikten, duymamazlıktan geldiğim bu gerçeğe ilişkin, bugün, sitede bir yazı okudum.
Üzüldüm.
Hiçbir medeni toplumda benzeri olaya rastlayamazsınız.
Psikolojik ve sosyolojik bir sorun olsa gerek.
Serhat Hoca, bu konuyu nasıl yorumluyorsun?
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
MUHITTIN KARAKURT
Yer:
Diğer
Tarih:
02 Nisan 2008, Çarşamba 12:15
|

Muhsinciğim , açıklama için teşşekürler iki konuya da yüzde yüz katılıyorum. Hele ikinci maddede belirttiğin konunun tartışılması bu siteye hiç uygun düşmez.
Ben köyün yakın tarihi açısından yaşanmış her türlü polikadan uzak bir trajediyi anlattım. Kaynak olarak da bizden bir iki nesil ilerde olan dedelerimiz ve amcalarımızın anlattıklarını aynen aktarmaktır.
Benim tarih hafızam senin kadar güçlü değil . Ama hikayecilik ve öykücülük dalında birşeyler yapabilecek kadar birikimim var. Bunu kızıma da aktardım eminim okulda gelir gelmez dizüstü bilgisayarını açıp senin yazıları büyük bir iştahla okuyup kafasının bir yerine yazmaktadır.
Burada olayları,sevinçleri ve anılarınızı anlatın ve haberlerinizi paylaşın.Duygu ve düşüncelerinizi paylaşın asla politka konuşmayın . Zira politika çok değişken zamana göre doğru birkaç yıl sonra hükmü kalmaz yenilenmesi gerekir.Bazen dostluğu ve akrabalığı bozar buna çok şahit olduk.
Selamlar ve saygılar sunarım
[QUOTE=MUHSİN KARAKURT]MUHİTTİNCİĞİM,
1.YAPTIĞIN ÖRNEKLİ GÜZEL AÇIKLAMAN İÇİN TEŞEKKÜR EDER, DEVAMINI DİLERİM. MÜSAADE EDERSEN AÇIKLAMANA BİR NOT DÜŞMEK İSTİYORUM. GENEL OLARAK RUS ASKERİNE SALDAT DENMEKTE OLUP, KARAKURT BÖLGESİNDE Kİ SÜVARİ ALAYINA , MİLLİYETE BAĞLI OLARAK KAZAK SÜVARİ ALAYI DİYE HİTAP EDİLMİŞTİR. BİZİMKİLER ÇOĞU KEZ SALDAT İLE KAZAK KELİMELERİNİ EŞ ANLAMLI OLARAK KULLANMIŞLARDIR. FARKINA VARMAKSIZIN HER RUS ASKERİ KIYAFETİNİ GİYEN ASKERİ KAZAK OLARAK TANIMLAMIŞLARDIR.BU KAPSAMDA RUS ORDUSU FARKLI MİLLETLERDEN OLUŞMUŞ OLUP, ERMENİLERDE BUNLARDANDI. 1918 YILINDA RUS ORDUSUNUN HEMEN HEMEN DAĞILMASI SONRASI, ORDUYU MEYDAN GETİREN UNSURLAR, KENDİ MEMLEKETLERİNE DÖNMÜŞLERDİR. DOLAYISIYLA RUS ORDUSUNDA GÖREV ALAN ERMENİLERDE BİZİM BÖLGEDE KALMIŞLARDIR. İŞTE KÖYE SALDIRAN VE KAZAK OLARAK İFADE ETTİĞİN BU KİŞİLER, ASLEN ERMENİ OLUP ÜSTLERİNDE TAŞIDIKLARI KIYAFETLERDEN DOLAYI, BİZİMKİLER TARAFINDAN KAZAK OLARAK ALGILANMIŞTIR. BUNLAR KAZAK OLMAYIP, DAĞILAN RUS ORDUSUNDA DAHA ÖNCE GÖREV ALMIŞ SALDAT KIYAFETLİ ERMENİLERDİR. DOLAYISIYLA SENİN ANLATIMINDA BUNLARI BU MANADA ANLAMAK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.
2. SİTEDE ERMENİ KONUSUNA İLİŞKİN BAZI YORUMLARIN YAPILDIĞINI GÖRDÜM. BU HUSUSTAKİ TEMEL GÖRÜŞÜM, SİTEDE BİZE AİT KONULARIN, DEDİKODULARIN, GELİŞMELERİN, DEĞİŞMELERİN, HİKAYELERİN YAZILIP TARTIŞILMASIDIR. BİZE AİT OLMAYIP, ALEME AİT HUSUSLARIN, SİTE ORTAMI DIŞINDA Kİ MEKANLARDA, KONU EDİLMESİNİN DAHA UYGUN DÜŞECEĞİDİR.
SELAM VE SEVGİLERİMLE.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
Coskun KARAKURT
Yer:
Diğer
Tarih:
02 Nisan 2008, Çarşamba 11:32
|
selam
sevgili site okuyuculari ve yazanlar vede siteyi karistiranlar.Köyümüzle ilgili yazilar anilar eskilerden ve kisa zaman icerisinde yasanmis olay,ani vs. ne varsa burada paylasmanizi istiyorum ve arzuluyorum.
<<süleyman abi yazilarinda biraz daha güzel kelimelere yer verirsen sevinirim. kirici degilde yapici olalim. ben senden özellikle güzel yazilarini okul anilarini bekliyorum. >>
BIZ BUGÜN KÖYÜMÜZÜN KAHVALTIDA ABDURAHMAN AMCAMIN OLMAZSA OLMAZI OLAN CILBIR(AVGEM) YEDIK KÖYDEN GELEN EKMEK ILE
ALMANYA DAN SITE YE GIREN HERKESE SEVGI VE SAYGILARIMI SUNAR ,SEVGIYLE KALIN.....
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
Belediyeci (sılo)
Yer:
Diğer
Tarih:
02 Nisan 2008, Çarşamba 11:01
|
Çok değerli abilerim ,arkadaşlarım kardeşlerim ve kıymetli amca oğuları,bu mesajıma kulak verin.Yahu ne hikmetse site izleyicisi olarak bazen siteye girip karıştırıyorum okuyorum fakat bir türlü inanamıyorum okuduğum yazıları .Köyde sabahlehin kalkan aşağı köyün yolunu tutuyorlar.siteyi açtığımda aşağı köyü ile ilgili yazıları okuyorlar,yada özlem çekiyolar çekenlerde Kıymetli abilerime lafım yok benim emsalim ve'de arkadaşlık yapdığım arkadaşlarım valahi işleri aşağı köye düşldüklerinde toprağı bırak ecdadımızı (...?.) Bellerdiler.Şimdi ne hikmetse Köyün kokusunu özlemişler yok efendim çayırı böyle ,dağı böyle vb.Herkes yaşadığı gibi ölür.Yani sevdiği gibide yaşarsın özlem çekersin .Faziletli bir insan kokusunu muhafaza eden solgun çiçeğe benzer.
|
| Yukarı |
|
| |
|
|