| KAYITLAR | DEFTERE YAZ |
Gönderen:
ARZU KARAKURT AKMAN
Yer:
Diğer
Tarih:
11 Ocak 2008, Cuma 15:57
|
HERKESE SLMLAR BUGUN SİZİNLE GUZEL Bİ HABERİ PAYLAŞMAK ISTEDİM BENIM İÇİN VE CÜNEYTTİ TANIYANLAR İÇİN GÜZEL BİR GÜN BU GÜN CANIM KADERŞİM CÜNEYTİN VE ÇOK SEVDİYİM AMCA KIZI FUNDANIN NİKAHLARI VAR CÜNEYT VE FUNDA İKİNİZDE SONSUZ MUTLULUKLAR DİLİYURUM EN KOTU GUNUNNUZ BOYLE OLSUN HERŞEY GONLUNUZCE OLSUN CÜNEYTİN HEMDE DOĞUM GUNU BUGUN NİCE MUTLU SENELERE İYİKİ VARSIN CANIM KADERDEŞİM BUGUN HER NE KADAR YANINZDA OLAMASAKTA KALBİMİZ VE DUALARIMIZ SİZİNLE SİZİ ÇOK OPUYORUM SEVGİ YENGE İRFAN AMCA SİZLERİDE ÇOK OPUYORUM ZELİHA ABLA VE BAHAR SİZLEREDE TURKİYEDEN KUCAK DOLUSU SLM LAR
Ben zeliha sevgili ARZU güzel bir haber seninde gözün aydin olsun bende amca oglu CÜNEYT ve yegenim FUNDAY i tebrik ediyor Allahtan mutluluklar diliyorum.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
Yusuf KARAKURT
Yer:
Muğla
Tarih:
11 Ocak 2008, Cuma 15:27
|

Kars'ta bir yerel TV , halkın arasına karışarak gündelik hayata dair röportajlar yapıyor.
Muhabir, yaşlı bir amcaya mikrofon tutup soruyor;
- Nasılsın dayı, eyi misen?
- Şükür oğul, canı taşirem, eyiyem, çoh eyiyem.
- Halin, keyfin, sağlığın da eyi midir?
- Eyidir, he, çoh eyidir.
- Şehirden, hizmetlerden memnun musun?
- Nası söz!
- Validen, kaymakamdan, belediye başkanından?
- Hiç eyle olur mi? Bizim ağzımız dövlete ne diyebilir.
- Yani memnunsun.
- Allah dövlete millete, kaymakam beye, bölediye başganımıza zeval vermesin.
- Memnunsun?
- Dövletimiz, kaymakamımiz, başganımiz, şanlı ordumuz başımızdadir, her ne olursa bir fiil o dakika yanımızdadir. Ben vatanıma nası serzeniş ederem? Amma, benim derdim başkadır.
- Allahına gurban dayı, söyle nedir?
- Doksan sene önce buraya Ruslar girdi ya?
- He girdi.
- Hani bu belediye binalarını, okulları, çeşmeleri,istasyonu, yolları, kaldırımları Ruslar yaptılar ya?
- Rus işgalinde yapıldı değil mi dayı?
- He.. oğlüm he...
_.
- Hec benim dövletime, milletime sözüm olur mu?
Ben aha bu Rusların anasın avradını ….!
-Niye ki Dayı ?
Doksan sene önce bu kaldırımları, caddeleri yapıp gittiler, bir gün olsun bi kere Kars'a gidek, yollar bozuldu mu, kanallar tıkandı mı demediler, insan bi gelir de bakar buralara, hec beyle olur mi ?!...!
Bu bir E-post yorumsuz olarak bilgilerinize sunuyorum
Av. Senayı iyi anlayın kendi kendinize bağırıp durmayın
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
MUHSİN KARAKURT
Yer:
Ankara
Tarih:
11 Ocak 2008, Cuma 15:26
|

Karakurt Ailesinin muhtemel tarihçesi.
Burada yazılanlar, aile büyüklerinin anlatımları, ailenin geldiği bilinen yerler, tarihte olmuş olayların aile ile irtibatı, aşiretlerin Anadolu içinde yapmış oldukları hareketler ve benzeri ipuçlarından hareketle elde edilmiş sonuçlar olup, eleştiri ve katkıya açıktır.
RİVAYET OLUNUR Kİ,
ZAMAN SULTAN III AHMET DÖNEMİ OLUP, LALE DEVRİNİN SONLARINA YAKLAŞILMIŞ.
1727 YILINDAN İTİBAREN URFA-VİRANŞEHİR-GIRLAVUK CİVARINDA SEBEBİ BİLİNMEYEN BİR SORUN OLUŞMUŞ. BU SEBEBE BAĞLI OLARAK MUHTEMELEN 1728 YILINDA GÜNEYDEN KUZEYE İSTEMİYEREK DE OLSA BİR YOLCULUK BAŞLAMIŞ.
YOLCULARDAN BİRİ BAYAN İKİSİ İSE ERKEK İMİŞ.
BAYANIN ADI ‘ADULXAN’ OLUP, 19 YAŞINDAYMIŞ. YANINDA ÖZ YEĞENİ OLAN VE O TARİHTE 7 YAŞINDA OLAN ‘İSA’ BEY DE VARMIŞ. ASLINDA YOLCULUK, BU İKİ İSMİN KAÇIŞI/YAŞADIKLARI BELDEDEN UZAKLAŞTIRILMASI HİKAYESESİ İMİŞ. BİR DE KENDİLERİNE, YAŞCA DAHA BÜYÜK OLAN VE ADULHANIN ÖZ OLMAYAN KARDEŞİNİN OĞLU OLAN ‘HAYDAR’ BEY REFAKATCİ OLARAK VERİLMİŞ.
BU ÜÇLÜYE AİT YOLCUĞUNUN İLK ETABI, AİLE BÜYÜKLERİNİN BELİRLEDİĞİ ŞEKİLDE HARPUT BELDESİNDE SONA ERMİŞ.
HARPUT BEYLERİ, URFADA Kİ AİLENİN HATIRINA BİNAEN GELENLERİ SAHİPLENİP, HİMAYELERİNE ALMIŞLAR. BUNUN ÜZERİNE ÜÇ YOLCU HARPUTA YERLEŞMİŞ VE HAYDAR BEY BURADA EVLENMİŞ. BURDA YAŞARKEN DEĞİŞİK KÜLTÜR VE ETNİK GRUBLARLA TANIŞMIŞLAR. ANCAK BİR KAÇ YIL YAŞAYABİLDİKLERİ BU BELDEYİ MUHTEMELEN 1732 YILINDA TERK ETMEK ZORUNDA KALMIŞLAR. YOLCULUK KUZEY DOĞUYA DOĞRU DEVAM ETMİŞ.
KENDİLERİNE YAPILAN TAVSİYE DOĞRULTUSUNDA MALAZGİRT CİVARINA GİTMİŞLER VE BURADA, HASENİ AŞİRETİNİN YAŞADIĞI BÖLGEYE YERLEŞMİŞLER. MALAZGİRT BÖLGESİNDE YAŞARKEN KÜÇÜK YEĞEN İSA HASENİ AŞİRETİNDEN EVLENMİŞ. İSA BEYİN HER İKİ OĞLUDA (TAYYAR-BAYRAM) MALAZGİRT CİVARINDA DÜNYAYA GELMİŞ. AİLE BURADA KALABALIKLAŞMIŞ. MALAZGİRT BÖLGESİNDE 20 YILA YAKIN YAŞADIKTAN SONRA AİLE, BİLİNMEYEN BİR NEDENLE YENİDEN KUZEYE DOĞRU YOLA DÜŞMÜŞ.
AİLE MUHTEMELEN 1747 YILI İÇİNDE ERZURUM DİYARINA GELMİŞ. ERZURUMDA BULUNAN YÖNETİMİN YÖNLENDİRMESİ İLE PASİN CİVARINA YERLEŞMİŞ. AİLENİN BİR KISMI TORTAN KÖYÜNDE 25 YILA YAKIN YAŞADIKTAN SONRA, MEYDANA GELEN GELİŞMELER ÜZERİNE BURAYI DA TERK ETMEK ZORUNDA KALMIŞ.
TAYYAR VE BAYRAM BEYLER; ADULHAN, BABALARI İSA VE ÖZ OLMAYAN AMCALARI HAYDARIN ÖLÜMÜ ÜZERİNE VE YİNE MUHTEMELEN AİLENİN DİĞER BİREYLERİ İLE ANLAŞAMAMALARI NEDENİYLE 1781 YILI CİVARINDA TORTANI TERK EDEREK GIRNAVUK BÖLGESİNE YERLEŞMİŞLER. ZAMAN I. SULTAN ABDÜLHAMİT DÖNEMİNİ GÖSTERMEKTEDİR.
BÖYLELİKLE AİLENİN GIRLAVUKTA (URFA) BAŞLAYAN VE 50 YILDAN FAZLA SÜREN YOLCULUĞU GIRNAVUKTA (KARS) SONA ERMİŞTİR.
BU TARİHLERDE SARIKAMIŞ DİYE BİR İLÇE OLMAYIP, KARAKURT İSE TERK EDİLMİŞ BİR YERLEŞİM YERİDİR.
Selam ve sevgilerimle.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
SELCUK KARAKURT ALMANYA
Yer:
Diğer
Tarih:
11 Ocak 2008, Cuma 14:59
|
Sevgili HÜSNÜ haberin olmiya bilir ama ben isin basinda iken RECEP ERGÜL kardesimle görüstüm. kendisine calismalar hakinda bilgi verdim ve sitede yazi yazmasini istedim memnunuyetini belirterek kisa zamanda yazacam dedi.fakat bügüne kadar reaksiyon görmedim
Elbeteki onu aramizda görmek isterim Recep in sosyal ve kültürel calismalarini tekip edenlerdenim.senin önerdigin bu ismi bende önerilerim arasina aliyorum.tabiki bunlar öneri herkesten gelen önerilerin ortak bir degerlendirmesi olacak sevgilerimle
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
BÜLENT ÖZTÜRK
Yer:
İzmir
Tarih:
11 Ocak 2008, Cuma 14:15
|
Sevgili Karapınarlılar öncelikle hepinizi muhabbetle selamlıyorum.
Ancak bir eleştiri yapmadan da geçemeyeceğim. Nedir sizin bu asil ve soylu mazinizle paylaşamadığınız!!!, Geçmişte yaşayan büyüklerimizin ne doğrularında ne de yanlışlarında bir tesirimiz olmamışken bir kısım kişilerin övgüleri kadar bir kısım kişilerin yergileri de hoş değil yani saadete gelirsek bizi biz yapan içimizdeki insani değerlerdir. Eğer içimizde bunları barındıramıyorsak inanın Haneden soyundan gelmekte bizlere bir şey vermeyecektir. Sadece boş işlerle avunuruz. İnsan düşünen ve üreten bir varlıktır. Düşünmeden üretmeden sadece geçmiş ile ilgilenmek başkalarının kahramanlık hikâyelerini anlatmak inanın ne bize bir şey vermeyecektir. Asıl olan bizlerin bir şeyler başarmasıdır.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
BÜLENT ÖZTÜRK
Yer:
İzmir
Tarih:
11 Ocak 2008, Cuma 14:13
|

İnsanın yaşama dair bakış açısının oluşmasında ve toplumsal ilişkilerin konumlandırılmasında üstünlük kavramının önemli bir yeri vardır. Her toplumun üstünlük konusunda kendine göre değer yargıları bulunur. Kimi toplumlarda ırksal üstünlük anlayışı ön planda olabildiği gibi, kimi toplumlarda üstünlüğün kaynağı maddi varlık, kimisinde de makam mevki, ün şan gibi ölçüler olabilmektedir. İslam, tüm bu batıl üstünlük ölçülerini yerle bir ederek üstünlük ölçülerini takva ve ilimle sınırlandırmıştır. Kur’an, erkek ya da kadın olmanın, veya şu ya da bu ırktan gelmenin kimseye bir üstünlük sağlamadığını vurguladıktan sonra “Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O'ndan en çok korkanınızdır” ölçüsüyle ve “Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?” yaklaşımıyla üstünlük konusunda toplumlarda yer etmiş batıl ölçüleri yerle bir etmiştir. Yani doğarken tercih etmediğimiz bir şeyden dolayı yaşarken övünmek ne kadar abes ise yerinmekte aynı şekilde yanlıştır. Bizi biz yapan İnsani değerlerimizdir yoksa şu ya da bu meşrepten olmamız veya şu veya bu ırktan olmamız değildir.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
Hüsnü KAPU
Yer:
Diğer
Tarih:
11 Ocak 2008, Cuma 12:30
|
Tekrar hayırlı günler,
Selçuk'un derneğin kurucu üyeleri için önerdiği isimlere özellikle sevgili dostum Recep ERGÜL'de kabul ettikleri takdirde dahil edilirse çok iyi olur.
Sevgili Recep köyümüzü, hatta Sarıkamış'ı çok iyi temsil etmektedir. Kendisine sitemiz aracılığıylada sevgi ve selamlarımı yolluyorum.
Hoşça kalın.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
KENAN KARAKURT
Yer:
İstanbul
Tarih:
11 Ocak 2008, Cuma 12:24
|

MERHABALAR.
Sevgili akrabalar kaç gündür işlerimin yoğunluğundan siteyi ziyaret etme fırsatı bulamadım şimdi girme fırsatım oldu açıkçası çok üzüldüm birbirimize sataşmalar birbirimizin kalbini kırmalar tabiki herkes düşüncelerini özgürce söyleyebilir lütfen seviyeyi koruyarak düşüncelerimizi belirtelim şunu bilelim KARAKURT ailesi büyük bir ailedir bunu bütün doğuanadolu biliyor birtek biz bilmiyoruz istanbulda her karşılaştığımız doğulu kimlerdensiniz sorduğunda karakurt dediğimizde insanlar bize ilk sordukları ABDULAH KARAKURT CELAL KARAKURT MUHLİS HALİS KARAKURT neyiniz övünerek amcalarımız diyoruz bize gösterilen saygı ikiye katlanıyor biz onların tırnağı olamayız bizler neyapmışız kim bizi tanıyor onun için eleştiri yaparken dikatli olalaım KARAKURT ailesi olmaktan gurur duyuyorum herkes duyacak.
Gelelim esas meselemize beyler köyümüz için birşeyler yapacaksak hemen başlamalıyız bazı arkadaşlar diyoki acele etmiyelim ne acelesi kardeşler karar vediysen hemen yapacaksın selçuk gönülülere benim adımı yazmış mutlu oldum tabiki sonuna kadar gönülüyüm erdal kardeş sende çok acımasızca eleştiriler yapıyosun şu selam meselesi hiç hoş değil sen bizi sevmesende biz seni seviyoruz saygı duyuyoruz lafta değil gerçek hadi sen başlat dernek işlemlerini fon oluştur hesap aç ozaman kimin ne olduğu çıksın ortaya inanıyorumki herkes imkanlar dahilinde katkıda bulunacaktır.HOŞÇAKALIN
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
Adil Sinik
Yer:
İzmir
Tarih:
11 Ocak 2008, Cuma 12:13
|
Tüm akrabalarıma izmirden selamlar
sitemizi bugün tesadüfen buldum.
İnanın tüm karapınarı gezmiş gibi oldum.
Emeği geçen herkese teşşekürler
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
Hüsnü KApu
Yer:
Kars
Tarih:
11 Ocak 2008, Cuma 12:10
|

Merhaba sevgili site okuyucuları,
Sabah siteyi açınca, bayağı hararetli bir tartışmanın sürdüğünü görüyorum. Olsun bu tartışmalar devam etsin. Açık toplum olmanın hiç bir zararı yoktur. Yanlız bir şartla, kimsenin kişilik haklarını zedelemeden bu tartışmalar sürsün.
Dernekleşme konusunda hala temennim devam ediyor. Selçuğun önerdiği isimler gayet makul isimler. Başkaları da olabilir. Mesela Başkomiser Muart Bey ve Muhsin Abi de dahil olursa çok iyi olur. Karapınar Köyü İlkokolu ile ilgili çalışma konusunda da Erdal'dan okulun müdürü olan arkadaşın bir rapor halinde durumu dosya halinde Kaymakamlığa sunmasını talep ettik. Hatta önümüzdeki günlerde, okulun 8 yıllık duruma getirilmesi için uğraşmayı (Tabii ki Erdal'la birlikte) öncelikli hedef olarak belirledik.
Rapor hazırlandıktan sonar öncelikle resmi makamlarla görüşmelere başlayacağız. Daha sonra nelerin yapılabileceği süreç içinde belli olur.
Şimdilik Kars'tan verebileceğim bilgiler bunlar. Herşeye rağmen hararetli tartışmanın devamını bekleyerek herkese selam ve sevgilerimi yolluyorum. Cumanız mubarek olsun.
|
| Yukarı |
|
| |
|
|