| KAYITLAR | DEFTERE YAZ |
Gönderen:
Yusuf KARAKURT
Yer:
Muğla
Tarih:
30 Ocak 2008, Çarşamba 13:32
|

Mesaj Sahibi: SELCUK KARAKURT ALMANYA
Iki haftadir bakiyorumda sabah siteye ilk Dalaman dan YUSUF giriyor sabah saat 8 olana kadar Yusuf sizlere gün icinde sitede meskul olmak icin bir cok gerekli kulturel bilgiler yukluyor.eline koluna saglik amca oglu seni her zaman görmek isteriz.
Sanirim YUSUF u zorliyacak yeni bilgi kaynagimiz rahmetlik Ismet amcanin oglu C HAKAN olacak. Insallah devamli yazar güzel fikirlerin bilgilerini bizimle paylasirsin.
FORUM u canli tutan renklendiren sizlere tesekkürler. |
|
|
Selamlar
Teşekkürler Selçuk kardeşim elbetteki bu bir SİTE ziyaretçi defteri kadar FORUM uylada önem arzetmektedir. Sana ve Yahya kardeşime teşekkürler tasarladığınız ve hizmetimize verdiniz güzel hizmet için amacınız elbetteki taktire şayandır. Lakin insanları foruma çekebilmek; her insanın kendisine birşeyler bulabileceği bakabileceği bir yer olursa bu mümkün olabilir dolayısı ile Hakan nin bilim ve teknoloji topiği çok isabetli ve yerinde olmuştur
Beni zorlaması değilde birliktelikten güçlenmek adına güzel karşılıyorum. Zira biz rakip değiliz... ve bende zevkle kendisini takib ediyorum. Forum salt karapınar bilgileri ile bir yere kadar yürür farklı bilgiler değişik olgular ilaveler yapıp zenginleştirmeye çalışmak iyi bir fikir elimden geldiğince devam etmeyi düşünüyorum,
Bu arada dernek teki gelişmeler iyi gidiyor gibi,
şimdilik hoşca kalın,
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
Gürbüz KARAKURT
Yer:
Erzurum
Tarih:
30 Ocak 2008, Çarşamba 12:16
|

İyi günler diliyorum …Bu siteden haberdar olduğumda yakinen takip etim ve yazmaya ihtiyaç duyuncada fikirlerimi belirttim ve şuna inandım bu site köyümüze fayda getirecek bir oluşumun başlangıcıydı…Selçuk bey veya Yahya beyin malı olmaktan çıkmıştır bence bu köyümüz için olumlu bir adım olduğuna
yürekten inandım dernekleşmeyi önerenleri görünce bende bilgi ve birikimlerimi seve seve bu yolda kullanacağımı belirttim ve işe koyuldum..yazılarım mutlaka okunuyordur ki orada özellikle belirtiştim kucaklayıcı ve tum akrabaları kapsayacak şekilde bir oluşumdan
bahsetmıştim ve gunlerce listeler uzerınde yorumlar yapılmasını ve önerilerin yapılmasını belirtmiştim ve önerilerde gelmiştir..yapılan düzeltmeler ve eklemelerle son şeklimizi almışızdır.
.büyüklerimizin tecrubelerini ve önerilerini sıtede görmeyi onlarca kez yazmama ragmen ...ses seda çıkmamıştır…burada isim belirtmeyi uygun görmediğimi daha önceki yazılarımda belirtmiştim çünkü hepsi akrabamdır ….. dernek köye şahsi olarak yapılacak her türlü gönül ve hayır işlerine kesinlikle engel değildir…
Dernekte kimsenin şahsi malı olmayacaktır..ben kaldığımız yerden devam edıyorum kurucu üyelerin hepsi İstanbul da toplanıp tüzüğü ve belgeleri hazırlayıp vede imza altına alması hem külfetli hemde zaman israfı olacaktır..İşleri sizlerin adına yurutmeyi önermiştim ama ses seda yok gibi
Beklide gözden kaçmıştır tekrarlamakta yarar gördüğümden yeniden yazıyorum ..
KURUCU ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE
…dernek tüzüğü dernek kurulum belgesi ve haberleşmeye yetkili ( en az 3 kişi gerekli ) isim listesi tarafımdan hazırlanıp imzalatılmaya yollanacaktı ( Erzurum Ankara Nevşehir Bursa ve en son İstanbul ...Belki Nevşehir ankaraya …..bursada istanbula giderse evraklarımız 3 il dolaşır...) 3 tüzük ve gerekli belgeler ve kurucuların kimlik fotokopileri ile Yahya Bey İl dernekler müd. başvurur …başvurmamızla tüzel kişiliği kazanıyoruz….
3 evrakta da imzalar gerekli önce bilgilerin doldurulması gerekli . Haberleşmeye yetkili 3 kişiyi ( form şeklinde hazırlanıyor ve alt tarafı tüm kurucularca imzalanıyor ) Bunlar
1. Yahya karakurt 2 . Kenan Karakurt 3 . İlbeyi Karakurt olarak belirleyelim…
Derneğin kurulum belgesinde istenen bilgiler aşağıdaki bilgilerdir.. ( kimlik bilgileriyle aynen olmalı )
1 . ) Adı Soyadı
2 . ) T.C. Kimlik No
3 . ) Baba ve Ana Adı
4 . ) Doğum Yeri ve Tarihi
5 . ) Tabiiyeti
6 . ) Cinsiyeti
7 . ) En son Bitirdiği okul
1.Gitmedi/ilkokul terk
2.İlkokul
3.İlköğretim
4.Ortaokul/dengi
5.Lise/dengi
6.Yüksekokul
7.Lisansüstü
8 . ) Mesleği
9 . ) Yerleşim Yeri ( adresi )
10 . ) İmza
Bu bilgilerden bazıları tüzükteki geçici yönetim kurulu tablosuna da yazılacak…( * bilgiler kimlik bilgileri aynen olmalı * )
Tlf 0 532 746 06 03 0 505 674 40 77 gkarakurt06@hotmail.com gkarakurt@gmail.com
Gürbüz Karakurt
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
METIN KARAKURT
Yer:
Diğer
Tarih:
30 Ocak 2008, Çarşamba 12:12
|
Herkese hayirli günler gördugunuz gibi sitemizde yapilan tartismalar, bagirma, cagirmalar, elestiriler yada adina ne derseniz diyin, ise yaramis ve sonuclar vermeye baslamistir.Muhittin amcamiz okul sorununu haleti. hepmizin ortak derdi olan köyun okulunu yapacagini söyluyor. tebrik ediyorum.
Insallah kizginlik duygulariyla söylememistir amca bu okulu ne zaman yapacaginida bize bildire bilirmisin ?
Muhittin amca gibi birileride baska seylere el atar bir seyler olur. yapacagim diyenlerin takipcisi tabiki siz yazilari takip edenlersiniz.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
Coskun KARAKURT
Yer:
Diğer
Tarih:
30 Ocak 2008, Çarşamba 11:59
|
Ben Muhittin abiya hos geldin diyorum yazisinda kendisine eski kafa hakaret falan yapildigini söyluyor.
Siteyi yeniden inceledim böyle bir sey yok abi bunu nerden buldun bu yaziyi bizede göster bilelim.tabiki site yazanlarida böyle bir yazi bulurlarsa.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
web yayin ekibi
Yer:
Diğer
Tarih:
30 Ocak 2008, Çarşamba 11:37
|
Sevgili arkadsalar MUHITTIN abiden gelen hakaret andiran elestiriler sizlerhen birisinin sahsina gelseydi elbete yayinlamiyacaktik .
Direkt web yayin ekibine oldugu icin yayinlanmis bilgilerinize sunariz.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
SELCUK KARAKURT ALMANYA
Yer:
Diğer
Tarih:
30 Ocak 2008, Çarşamba 11:27
|

Saygi deger Muhittin abi dun sana ait oldugunu yazdigin yaziyi Yahya degil ben silmistim.Ismini yazmamis M karakurt adiyla yazmistin iceriktede bir sey yoktusadece daha önca belirtigimiz gibi isimsiz taninmiyan yazilar yayinlanmiyacak dolayisiyla buda böyle oldu.
Bizleri agir bir elestiriye tutmussun olsun elestiri insani gelistirir bize soruyorsun köyunuze ne yaptiniz sen ne yaptinsa bizde onu yaptik.Simdi biz kücük kardeslerine meydan okuyorsun yapacaklarinla, sen yapacaksinda birileri karsimi cikacak tabiki övunecegiz ama kendine göre sahip olduklarinla biz kücük kardeslerini bu denli dusurerek ,asagilayarak selam vermeden sevgi göstermeden karaliyarak olmaz.
Recep benim dostum oldugu gibi sitedeki herkesin dostudur elestiriden bahsediyorsun bunlarda kendi aralarinda bazi elestiriler yapmislar buda dogaldir.
Onun ödul almis yazilarini sitede yayinlamis köyumuzde böyle bir deger cikmis diye övunmusuz. Senin onunla ayri sorununuz varsa bilemiyorum ama bizim onunla sorunumuz yok kurmak istedigimiz olusumun kurucusu yapmisiz,arzulamadigi halde onu yönetimde görmek istemisiz bunu oda biliyor.Senin gibi birisinden bu tur yorumlara anlam veremiyoruz.
Biz seni görmek okumak saymak isteriz
sen bizi sevmek istemesen görmek istemesen senin tercihin.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
KENAN KARAKURT
Yer:
İstanbul
Tarih:
30 Ocak 2008, Çarşamba 11:25
|
Arkadaşlar bu sabah siteyi açtım yine üzülmemek elde değil inanın bu tur olaylar çok üzücü eğer birileri MUHİTİN abiye bu tur laflar etmişse bende onu kınıyorum MUHİTİN abi saygı duyulması gereken bir insandır her zaman onunla gurur duymuşuzdur ona sevgi ve saygılarımı iletirim.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
MUHITTIN KARAKURT
Yer:
İstanbul
Tarih:
30 Ocak 2008, Çarşamba 10:08
|

Ben bir ziyaretçi olarak geldim ve düşündüklerimi yazdim. Fakat beni nelerle suçlamaya kalkışıyorsunuz? Eski kafalı olduğumuda hayretler içinde nasılda bildiniz? Ne güzel ! Ben bu köyün en ilk üniveseteden mezun olan bireyi olarak sizleri kınıyorum! Hatta terbiyesizliğiniz için sizleri ayıplıyorum. Büyüğüne saygısı olmayan zavallı insalar ! Ne de çabuk ayak olmadan baş olmaya kalkışıyorsunuz. Siz o köye ne yaptınız ki? İçinde geciktirici krem reklamlari ve aşk meşk köşesi bulunan bir web le mi yardım edeceksiniz. Benim sizin derneğinize ihtiyacım yok ! Köyüme en az üç derslikli bir okul ve kütüphane yapacağım. Recep Ergül yalnız değildir ve ben onun samimiyetine güveniyorum !Haydı sıkı ise bunu yayınla. Siz bal gibi kim olduğumu da biliyorsunuz. Ben eski zihniyet değil en ilerici zihniyetin temsilcisiyim.
Eleştiri kabul etmeyen zihniyet en zayıf olanıdır !
Karapınar Koyunden Mehmet (Sofu ) Muhittin Karakurt
___________________________
Buradaki oluşan olumlu havayı beğenmeyerek buraya takılanları ''Ne de çabuk ayak olmadan baş olmaya kalkışıyorsunuz.'' sözüyle bişeyler yapamayacağımızı ifade eden akrabamız Muhittin Bey eminim başka bir köy yapmış olsaydı onları övecekti. Kendisi köyümüzün ilk üniversite mezunu olduğunu söylüyor ama insanları tanımadan etiketlemeyi biliyor.O etiketinden dolayı siteye bir çok yazı geldi ve birçok telefon aldım. Bizleri yanlış tanımış buraya takılan insanların yüzde 80'ni devletin çeşitli yerlerinde görev yapan şerefli memurlardır. şimdiye kadar köyümüzle ilgili ne yapmışsa yada ne yapmayı düşünmüşse onu bilemem ama bildiğim bişey var oda bana gelen mesaja göre överek onu size duyuruyorum.. sitemizin oluşturduğu olumlu havadan dolayı köyüme bir iyilik yapma zamanı geldi, diye düşünmüş olmalı. Size onun müjdeli haberini yayınlıyorum. ''Köyüme en az üç derslikli bir okul ve kütüphane yapacağım.'' bu sözünü gerçekleştirirse ona minnettar olacağız..Kimsenin Recep abiye saldırdığı yok belirttiğiniz gibi o yalnız biri değildir. bu siteyi kurarken ilk haber verdiğim kişi Recep abidir. Senden daha çok onu arkadaşıyım. Hepimiz onu seviyor ve onunla gururlanıyoruz Onu aramızda görmek istediğimizi sürekli ifade etmiş ve kesnisiyle sürekli iletişim halindeydik. Bizim bir sorunumuz yok ama nedense siz ısrarla bir sorun varmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Foruma bakacak olursanız ilk önce onun bilgileri eklenmiştir. Direkt siteye gelerek kendinizi tanıtmadan geldiniz. Kendinizi tanıtsaydınız daha güzel yazılar beklerdik. Bizim sofi amcanın oğlundan bu tür kelimeler beklemezdik. Bunun o olduğundan da emin değiliz belki de başkası onuna dına yazıyordur... Kendisine ait bu cümleyide sizinle paylaşmak istiyorum..''Eleştiri kabul etmeyen zihniyet en zayıf olanıdır ! '' Bizi eleştirirken güzel bir etiketleme yapmış ve yazısınıda bunu eklemiş.. Herşeye rağmen saygı duyduğumuz bir abimizsiniz.. Sizi aramızda görmek bizi onurlandırdı. Sizinle sürekli gurur duyuyoruz..
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
SELCUK KARAKURT ALMANYA
Yer:
Diğer
Tarih:
30 Ocak 2008, Çarşamba 09:25
|
Iki haftadir bakiyorumda sabah siteye ilk Dalaman dan YUSUF giriyor sabah saat 8 olana kadar Yusuf sizlere gün icinde sitede meskul olmak icin bir cok gerekli kulturel bilgiler yukluyor.eline koluna saglik amca oglu seni her zaman görmek isteriz.
Sanirim YUSUF u zorliyacak yeni bilgi kaynagimiz rahmetlik Ismet amcanin oglu C HAKAN olacak. Insallah devamli yazar güzel fikirlerin bilgilerini bizimle paylasirsin.
FORUM u canli tutan renklendiren sizlere tesekkürler.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
MUHSİN KARAKURT
Yer:
Ankara
Tarih:
30 Ocak 2008, Çarşamba 09:10
|

Bugün sizlere taşımaktan gurur duyduğum KARAKURT soyadımızdan bahsedeceğim.
Selam ve sevgilerimle.
KARAKURT SOYADI
Karakurt ismine ilişkin rivayetler çok olup, bir kaçı aşağıda ki gibidir.
1. Hazar Denizi' nin güney-doğusunda veya İran'ın kuzey-doğusunda yaşayan Türkmenlerden bir kısmı, binli yıllarda Anadoluya göç ederler. Bu Türkmenlerden Pasin Boyu, Hasankale'den Kağızman'a kadar olan Aras Nehri vadisine yerleşir. Pasin boyunun alt kollarından biri KARAKURT oymağıdır. İşte Karakurt bölgesine yerleşen bu türkmen oymağının isminden dolayı bu bölgeye KARAKURT deniliyor.
2. KARA genellikle güç, kuvvet manasında kullanılır. GUR ise ulu veye büyük anlamına gelir. (T) ise çoğul ekidir. Dolayısıyla KARA-KUR-T: ulu güçler, büyük güçler, ulu kuvvetler, büyük kuvvetler anlamında kullanılmış olabilir. Veya sadece karanın güç/sağlamlık/kuvvetlilik anlamı dikkate alındığında, güçlü kurt ifadesi olarak Karakurt çıkmış olabilir. Örnek; Karapınar (güçlü çeşme), Karaurgan (sağlam ip) gibi. Köyün çeşmesi beyaz taştan olmasına rağmen Kara pınar denmesi çeşmenin suyunun çokluğunun ifadesidir.
3. Şamanizm'de dört cihet (yön) kutsaldır. Her yön bir renk ile ifade edilir: Doğu-Gök, Batı-Ak, Kuzey-Kara, Güney-Kızıl. (Akdeniz, Kızıldeniz,Karadeniz). Bu anlamı ile, Kuzey bölgesinin efendisi, kuzey bölgesinin büyüğü, kuzey bölgesinin ulusu olarak kullanılmış olabilir.
4. Soğanlı Yaylalarına çıkılmış ve güze (sonbahar) kadar kalınmış, tüm mahsul elde edilmiş olmasına rağmen, aşırı yağmur nedeniyle kurut (çortan) lar hazırlanamamış. Kurutların kara da yapılması gerekmiş ve bundan sonra kurutlar hep karada yapılmış ve bu nedenle bu beldeye Karakurut ve burada yaşayanlara da Karakurutlu denilmiş olabilir.
5. Bilindiği üzere, 21 Haziran 1934 Soyadı Kanunu kabul edilmiştir. Bu kanuna göre, her vatandaşın kendi adından başka ailesinin ortak olarak kullanacağı bir soyadı alması hüküm altına alınmıştır. Soyadı kanunu çıktığında Hüseyin Zade Abbas Bey bilinçli olarak KARAKURT soyadını tercih etmiştir. Ailede Karakurt soyadını ilk Abbas Bey almıştır. Bazı istisnalar hariç, DEWE sülalesinin tümü bu soyadını almıştır.
6.Ailede Karakurt soyadından başka soyadları da vardır. Örneğin; Abbas Karakurt'un büyük oğlu Fettullah Bey, KAPU soyadını, İsa Efendinin oğlu Şakir Ağanın ailesi SİNİK soyadını, Şakir Ağanın Oğlu Osman Bey KARAOSMANOĞLU soyadını kullanmışlardır.
|
| Yukarı |
|
| |