| KAYITLAR | DEFTERE YAZ |
Gönderen:
resat sinik almanya
Yer:
Diğer
Tarih:
12 Nisan 2008, Cumartesi 15:58
|
hayirli gunler burada bulunan -
tum karakurt aylesine
umarim hepiniz cok iyisiniz
------------------------------------------------------------cuneyt numarani bana yolasan memnun olurum insalah duyune gelirsiniz herkese .
sellam söyle kendinize iyi bakin
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
resat sinik almanya
Yer:
Diğer
Tarih:
12 Nisan 2008, Cumartesi 15:54
|
sellam tum. karapinar. halkina ve halil dayimada allah sifa versin enkisa zamanda saligina geri dönsun -semih senin yazinida okudum sen nerden yaziyon durumun nasil kendinize
iyi bakin allahza emanet olun
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
Murat SINIK
Yer:
Diğer
Tarih:
12 Nisan 2008, Cumartesi 11:49
|

Selcuk abi mesajini okudum tesekkurler..Haklisin ulkeden uzak olmak heloe benim gibi 25.000 km uzakta olunca insan anlamini veremedigi duygular yasiyor..hele birde ben Turkiye Birlesmis Milletler temsilcisi olarak her ulkeden insanla aksama kadar bir arada olup he ani paylasinca bu durumda daha farklilasiyor,,aslinda isin ozu dunyanin gercekten sandigimiz kadar buyuk olmadigini anliyosun..Birde sunu ogreniyosun biz her yil ulke olarak kahramaliklarimizi kutlarken burda insanlar hezimetlerini bizden daha sasali kutluyorlar..Bir kac gun aksam once Avusturalyali ve portekizli personelle sohbet ediyorduk,,Konu Canakkale savasina geldi..bu ayin sonunda Anzak gununu kutlucaklar hatta beni bile davet ettiler..Bizimde bunu kutlayip kutlamadigimizi sordular..Bende evet dedim ama biz galibeyitimizi kutluyoruz dedim.Hatta onlara Ataturkun Anzak askerleri vwe Avusturalya li askerler icin soyledigi sozu soyledim gercekten sasirdilar aslinda birazda kendi ulkerlerinden utandilar,,boyle bir sozu soyleyen bir liderin ulkesine saldirdikarinda,Turk olmak inanin tum akrabalarim sizin icin bir oncelik..Burda tropik bir adadayim su an cogu insan yani basindaki avusturalyayi Yeni zellandayi bilmazken Turkiyeyi taniyor.turk bayragini gorunce seviniyorlar..isin ozu yaptigimiz isten kazancimzidan//sahip oldukarimizdan once en basta boyle bir sulalenin mesnsubu oldugumuza sonrada Turkiye gibi bir ulkenin vaatandasi oldugumuz icin kendimzile gurur duymaliyiz,,HEPINIZE EN ICTEN DUYGULARIMLA SELAMLIYORUM
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
İbrahim KARAKURT
Yer:
Manisa
Tarih:
12 Nisan 2008, Cumartesi 10:25
|

Sayın site okurları sizlere bugün hayvansal kaynaklı besinlerden insanlara muhtelif geçebilecek bir takım parazitlerden bahsedeceğiz.Yanlız burda amaç bütün parazitleri değil günlük yaşamımızda sıklıkla karşımıza çıkanlardan bahsedeceğiz.
İnsan ve tüm canlıların hayatlarını devam ettirmeleri için gerekli olan besin maddelerine(protein,yağ,karbonhidrat,vitamin ve mineraller)yiyecek ve içecekler günlük olarak ve yeterli miktarda tüketmeleri gerekmektedir.
Bilindiği gibi bu besin maddelerinin tüketimleri aşamalarında gerekli hijyenik(temizlik)kurallarının uyulmadığı zaman insanlara çeşitli paraziter hastalıklar bulaşmaktadadır.
Hepimizin az çok bildiği gibi besin maddeleri iki grupta toplanmaktadır.
1-Enerji sağlayanlar
2-Koruryucu,yapıcı ve onarıcı olanlar şeklinde.
Özellikle proteinlerden bahsetmek gerekirse,normal yetişkin bir insanın günlük alması gereken protein miktarı her kg vücut ağırlığı için 1 gr'dır.Bu miktarın 1/3'ü hayvansal kaynaklı gıdalardan temin edilir.İşte bu gıdaları tüketirken belirli kurallara uyulmadığı zaman insanlara bulaşan bazı önemli parazitlerden bahsetmek istiyorum.
Et ve et ürünleriyle insanlara geçen bellibaşlı hastalıklar.
1)Viral hastalıklar kuş gribi,şap vs..
2)Bakteriyel Antrax(şarbon),Brucellos vs..
3)Ekinokokus,sistiserkozis(sığır eti en önemli),tenyazis vs...
SİSTİSERKOZİZ:Parazitlerin larva şekilleri kasaplık hayvanlarda sistiserkozis hastalığına olgun şekilleri ise insanlara Tenyozis hastalığına sebep olur.Bu parazit insanların sağlığını yekınene ilgilendirdiği için larva şekli ve olgun şekillerini nerelerde yaşadıkları ve bulundukları canlılar hakkında kısa bilgi vermek istiyorum.
Cysticercus bovis(sığır) bu cysticerkler insana sığır etinden geçer ve Taenia saginata dediğimiz paraziti oluşturur.Cysticerkus cellulose buda domuz,koyun ve sığıordan insana geçer ve insanda Taenia solium dediğimiz paraziti oluşturur.Cysticercus tenuicolis bu larvalar sığır,koyun,keçi ve domuz etinden insana geçmektedir ve Taenia hydatigena denilen paraziti oluşturmaktatdır.
Parazitlerin larva şekilleri olan sistiserkleri içeren kasaplık hayvan etlerinin çiğ veya az pişmiş olarak yiyen insanların barsaklarında parazitlerin olgun şekilleri meydana gelir,bunlardan Cys.bovis sığırda yaşar bu parazitin ise insan barsağında yaşayan formu T.saginatadır.Bu parazit 7-8 m. kadar büyümekte ve 1000 ila 2000 halka içermektedir.Bunlardan korunmak içinde etlerimizi iyi pişirmeli ve mutfak hijyenine dikkat etmeliyiz.Bilhassa yapılan çiğ köfteler enbüyük risktir bu konuda...
Hepinize selamlar...
KARAKURT VETERİNER KLİNİĞİ
Veteriner Hekim
İbrahim KARAKURT
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
ADİL KARAKURT
Yer:
Bursa
Tarih:
12 Nisan 2008, Cumartesi 01:03
|
ÖYLE ANLAŞILIYORKİ HALİL ABİ UFAK BİR SAĞLIK SORUNU ATLATMIŞ SORUNUN TAM NE OLDUĞUNU BİLMEMEKLE BERABER UMARIM ÖNEMLİ BİR ŞEY DEĞİL,BURDAN KENDİSİNE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZLE...
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
Web yayin ekibi
Yer:
Diğer
Tarih:
11 Nisan 2008, Cuma 23:26
|

Sevgili akrabalar,köylüler ve site dostlari !
Sitemizin yayina basladigi günden bu güne yayinimizi tarafsiz, objektif, dogru ve kararli bir sekilde sürdüdüyoruz. Ilk baslarda site bir kac kisini mali gibi görundu isede geldigimiz bu asamada karapinarlilarin ortak mali olmus ve yayininida bu cercevede daha ölculu ve seviyeli sürdürmeye devam etmis ve edecektir.
Bir cok konuda suna dikat etik aleme ait olanlari degilde bizden ve bize ait olan meseleleri tartisalim hatirliyalim analim yazalim. Forum bölümünde en önemli basliklardan biri olan TARIHCE ye baktigimizda tamamen bize ait olan, yani her sehrin yada köyün sitesinde kendi tarihceleri anlatildigi gibi bizim sitemizdede köyümüzün tarihcesi anlatilmistir. Cevre köylerden yada farkli sehirlerden konumu ne olursa olsun tarihcemizin icine koymak sizlerinde hak verecegi gibi anlamsiz olur. Yoksa cevremizde en az Halil bey kadar güzel ve önemli isler yapmis yuzlerce insan vardir. Allah hepsinden razi olsun mekanlari cenet olsun. bunlara karsi hic bir zaman hic bir kimsenin saygisizligi olamaz. Sitemiz karapinar köyü sitesi oldugundan, elbeteki karapinarlilari ve karapinara ait olan konular islenecektir.
Bu konularda herkesin kendisini biraz daha sorimlu görmesi ve hasasiyet göstermesini bekliyoruz.
Sizlerden gelen elestiri ve önerilerle, daha iyi bir yayin yapacagimiz inanciyla hepinizi selamlar, saygi ve sevgiler sunariz.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
cafer karakurt
Yer:
Diğer
Tarih:
11 Nisan 2008, Cuma 21:34
|
halil kardes öncelikle gecmis olsun.umarim önemli bir sey degildir.Siteyi okudum oradan ögrendim.Allahtan saglik diliyorum.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
cafer karakurt
Yer:
Diğer
Tarih:
11 Nisan 2008, Cuma 21:30
|
YUSUF KARDES INSALLAH EN YAKIN ZAMANDA GEREKENLERI YAPACAGIM.SITEYI ZAMAN BULDUKCA INCELIYORUM:BIRDE ONLINE CHAT ODALARI OLUSTURULURSA FENA OLMAZ SANIRIM.mesela MSN veya ICQ gibi,tabi sadece bir öneri........selamlar sevgiler.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
cafer karakurt
Yer:
Diğer
Tarih:
11 Nisan 2008, Cuma 21:22
|
IBRAHIM ABI NE VAR NE YOK,DUYDUM EMEKLI OLMUSSUN .ALLAH SONUNA KADAR YEDIRMEYI NASIB ETSIN.EMEKLILIGIN TADINI IYI CIKARIN.SENI INTERNETTE ONLINE YAKALAMAK IMKANSIZ GIBI BIR SEY.SITEDEKI YAZINI OKUDUM YARARLI BIR KONU INSANLARI AYDINLATMAK ÖNEMLI...........LÜTFEDIP OKUSAK.TANIYANLARA SELAMLAR.
|
| Yukarı |
|
| |
Gönderen:
MUHITTIN KARAKURT
Yer:
Diğer
Tarih:
11 Nisan 2008, Cuma 15:03
|

Ibrahimciğim, aşağidaki bilgilendirme ve güncellik arzeden Kuşgribi hastalağı hakkındaki uyarılarını zevkle okudum. Ama daha da önemlisi mevsimsel bir hastalık olan Kırım-Kongo
hastalığı içinde beilgi vermenizi bekliyoruz. Bildiğiniz gibi önümüz yaz keneler hastalık saçacaklardır. Kars ili hayvancılıkla geçindiği için bu hastalık orada güncelliğini korumaktadır. Sanırım hemen bilgisayarına sarılman gerekiyor.
Hergün Fransa üzerinden bir kaç kez bu site ye giriyorum sanmayın ki Fransadaki akrabalarımız çok aktif ha ! Yarısından çoğu bana aittir.
Bu arada Muhsin den hala haber yok ,yazılarını özledik.
Sevgiler ve saygılar sunarım
[QUOTE=İbrahim KARAKURT] Sevgili site izleyicileri,bildiğiniz gibi dünyada ve yurdumuzda zaman zaman basında kuş gribi hastalığı hakkında bazı bilgiler verilmektedir.Bu hastalığa değinmeden önce hepinizi sevgi ve saygıyla selamlarım.
Kuş gribi yani KANATLI VEBASI Avian influenza H5N1 tip virus tarafından ileri gelen kanatlı salgın hastalığıdır.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu hastalık yurdumuzda Veteriner hekimlerin ve diğer sağlık personelinin özverili çalışmalarıyla hastalık yurdumuzda eredike edilmiştir diyebiliriz,zaten hastalığın
|
| Yukarı |
|
| |