Tübitak Bilim Fuarı Pano Özellikleri, Tübitak Panoları, Tübitak Bilim Fuarı Poster Tasarımı

Fuar alt projelerinin sunumunda standart poster kullanımı zorunludur. Bir anlamda projenin özeti olan ve yapılış aşamalarını anlatan bu poster projenin başarılı olup olmadığının da açık bir göstergesidir. Bir posterin içeriğinde neler olacağı aşağıda verilmiştir. Poster bütün proje hakkında açıklayıcı olduğu için son derece iyi düzenlenmeli, görsel tasarım ilke ve öğeler açısından ziyaretçileri projeyi incelemeye teşvik etmelidir.

100* 80 cm boyutlarında hazırlanacak olan poster üç bölümden oluşmalıdır: İlk bölümde; projenin amacı, araştırma soruları/hipotezi, ikinci bölümde; proje yöntemi, üçüncü bölümde ise proje bulguları ve sonuçları, gelecek çalışmalar için öneriler ile kaynaklara ilişkin açıklamalar yer almalıdır.
Üç ana panelden oluşacak posterin, orta bölümünün sol üst kısmında örnekte yer aldığı gibi mutlaka 4006 Bilim Fuarları Logosu kullanılmalıdır. Ayrıca posterin orta bölümünün üst kısmında ortalanmış bir şekilde sırasıyla projenin adı, alt proje türü, görevli öğrenciler ile danışman öğretmenin isimleri yer almalıdır.

PANO (100x80cm)
PANO HAZIRLARKEN
· Önce bir taslak pano çalışması yapılacak, yerleşim planı hazırlanması işinizi kolaylaştıracaktır..
· Panoda kullanılacak görseller en az 1 metreden net anlaşılabilmelidir.
· Pano yazıları imkanlar dahilinde bilgisayarda yazılmalıdır.
· Elle yazılan yazılar okunaklı, açık, standart harflere uygun yazı kullanılmalıdır.
· Yazılar panoya en az 1 metre mesafeden rahat okunabilmeli, başlıklar daha koyu ve büyük yazılmalı.
· Yazılar kısa ve öz olmalı, kullanılan yazı karakteri kolay okunabilmelidir. (20-40 punto- başlık daha büyük olmalı isteğe göre renkli)
· Kullanılacak görsellerin 20x25cm veya 12x18cm boyutlarında olmalıdır.

 


Proje adı : büyük harflerle yazılmalı , hem görselliği hem de bulduğumuz ad ile ilgi uyandırırcı olmalı.

Özet : projenin özetlendiği kısımdır.
Soru: projemizin nedeni olan sorun yada soru buraya yazılır.
Hipotez: soruya yada probleme düşündüğümüz çözüm yolu buraya yazılır.
Konu araştırması: bulduğumuz çözüm yolu hakkında hangi bilgileri topladık yada araştırdık.
 

Kullanılan Materyaller: hangi malzemelerin kullanıldığı resim yada yazı ile sunulur.
Analiz sonuçları : kontrol deneyi yaptıysak , kontrol deneyi fotoları buraya eklenir yada araştırma projesi ise istatistik – grafik değerleri buraya eklenir.
Sonuç: deneyimiz yada projemiz sonucunda neler elde ettik, neler öğrendik hangi sonuçlara ulaştık, hipotezimiz doğrumu vs.
Öneri ve Beklentiler : projemiz günlük hayatta ne işe yarayabilir nerelerde kullanılabilir, insanlara kolaylık sağlar ise ne gibi kolaylıklar sağlar vs…
Not: projemizin görsel zenginlik ile sunmamız, konu ile ilgili olan resimleri, ilginçlikleri artırmamız izleyicilerin ilgisiniz artıracaktır.

 



Tübitak Alt Proje Örnekleri

Tübitak 4006 Bilim Fuarı / Tübitak Sıkça Sorulan Sorular / Tübitak Fuar Süreci / Bilim Fuarında Yapılacaklar / Bilim Fuarı Projeleri Galerisi

 

ProjelerProje Posterleri / Bilimsel Proje Nedir? / Bilimsel Proje Hazırlama / Bilimsel Proje Hazırlama Örnek / Proje Örnekleri / Proje Üretme Önerileri