Sorunun Değil Çözümün Parçası Olacağız

Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Meslek Kuruluşu Derneği Olarak Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Musa ÖZEN ile bir görüşme gerçekleştirdik. Yeni kurulmuş olan sendikanın Türkiye’nin Eğitim geleceği için hayırlara vesile olmasını diledik ve dersimizle ilgili yaşanan sorunları kendilerine iletme fırsatı bulduk. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmemizde bilgi alış verişinde bulunduk ve Aktifsen ’in kuruş nedeni ve diğer sendikalardan farklı yönlerini dinledik.

Sayın Özen “Her alanda olduğu gibi sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları Türk Eğitim sisteminde de büyük bir öneme sahiptir. Bizler eğitim sisteminin yıllardır ihmal edilen sorunlarının çözümüne katı sağlamayı amaçlayan, sorunun değil çözümün bir parçası olma adına eğitim için söyleyecek sözü ve projeleri olan eğitimciler bir araya gelerek sendikamızı kurduk. Sendika olarak üç temel ilkemiz doğrultusunda faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Gerginlikten uzak, siyasetten uzak bir sendikacılık bizim hedefimiz. Bu ilkelere inan eğitimcilerin verdiği destekle bugün için üye sayımız 22 bini geçti. Şu çok önemli bir husus; üyelerimizin yarıdan fazlası ilk defa bir sendikaya üye olmuş eğitim çalışanlarıdır

Aktif Eğitim-Sen olarak eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek, mesleki gelişimlerini desteklemek, kariyer planlarının önündeki engelleri en aza indirmek, yenilikçi, bilimsel ve nitelikli bir eğitim ortamı oluşturmak, eğitimin tüm paydaşları ile birlikte çalışma kültürünü yaşatmak, haksızlıklarla mücadele etmek için hukuk zeminden çıkmadan her türlü etkinliği yapmak ve bunun için de haklarının ve hukukunun bilincinde paylaşımcı bir çalışan kitlesi oluşturmak amacıyla kurulmuş bir sendikadır. İyi olan her çalışmayı destekleyeceğiz. Farklı sivil toplum kuruluşları veya sendikaların dile getirdiği doğru söylemlerin ve icraatların da yanında olacağız. Stratejimiz tarafları karşı karşıya getirmek değil, uzlaşı kültürü ile bir araya getirmek. Üyelerimizi mesleki ve sosyal alanda destekleyecek çalışmalar yapmak öncelikli hedeflerimiz olacaktır. İşimiz siyaset değil eğitim olacak ve bu konuda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ettiler.

2003 yılında eğitimde reform adı altında başlatılan çalışmaların sonucunda sisteme kazandırılmış ve 2006-2007 yılından itibaren ilköğretim 6-7-8. sınıflarda uygulanmakta olan, son yıllarda en çok duyduğumuz yapılandırmacı öğrenme yaklaşımının tüm detaylarının işe koşulduğu bir anlayışla geliştirilmiş olan Teknoloji ve Tasarım Dersinin geleceği ile ilgili kaygılarımızın olduğunu ve bu kaygılarımızın yaklaşık 14 bin Teknoloji ve Tasarım öğretmenini ilgilendirdiğini söyledik.

Teknoloji ve Tasarım Dersinin ve öğretmenlerinin yaşadıkları sıkıntılardan haberdar olduklarını ve bu noktada ülkemizin geleceği için; soran, sorgulayan, geliştiren, inovatif düşünme becerileri gelişmiş, bilgi toplumunun bir bireyi olacak bir nesil için elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya hazırız.” şeklinde ifade etmiştir.

 

Musa ÖZEN beye yeni sendikacılık anlayışları ve dersimize ve sorunlarımıza yaklaşımlarından ötürü çok teşekkür ediyoruz.
Sevgilerimle...

          Memiş Kılıç /         Eğitimci - Yazar

       Yazarın Diğer Yazıları

Paylaş

Teknoloji ve Tasarım Dersime Dokunma!

Kurgu Öğrenci Sorunları

Sorunlar ve Çözümler

Teknoloji ve Tasarım Dersinde Başarılı Olmak

      www.gelisenbeyin.net / Gelişimin adresi...

 

İzin alınmadan kopyalanamaz ve kullanılamaz. Her hakkı saklıdır.© Design, By Karakurt