gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > İcatlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Görme engelliler için konuşan kemer

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Görme engelliler için konuşan kemer
    Gönderim Zamanı: 28-Nisan-2014 Saat 16:53
Görme engelliler için konuşan kemer

Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, piyasada bulunan görme engelliler için konuşan kemer ve duyarlı bastonu 50 lira maliyetle üretmeyi başardı.

Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Kayakuş, yaptığı açıklamada, Onur Canbaz ve Burak Pakkan adlı öğrencilerin ödevleri kapsamında engelli bireylerin yararına önemli bir cihaz geliştirdiğini bildirdi.
Kayakuş, Canbaz ve Pakkan'ın 3 aylık çalışmanın ardından engelli bireylerin yolda rahatça dolaşmalarını sağlayan "Konuşan kemeri" piyasada bulunanlardan daha ucuza mal etmeyi başardıklarını belirtti. Konuşan kemer sisteminin, görme engelliler için büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden Kayakuş, projenin çalışma sistemini şöyle anlattı: "Günlük hayatta kullandığımız kemerin önüne mesafe ölçen sensör takılıyor. Kemeri takan kişi bir kitleye yaklaştığı sırada sensör mesafeyi ölçerek söylüyor. Görme engelli, mesafeye göre hareket edebiliyor."
Duyarlı bastonun kullanımını da anlatan Kayakuş, bu proje üzerinde de Burak Karakaya, Berkan Biricik, Mertcan Yıldız adlı öğrencilerin çalıştığını kaydetti. Sensörün bu kez görme engelli bireylerin kullandığı bastona takıldığını anlatan Kayakuş, bir kitleye yaklaştığı sırada bastonun uyarı vermeye başladığına işaret etti.
Sistemin otomobillerde park sensörü olarak da kullanıldığına değinen Kayakuş, "Bu proje de piyasada da var ancak bizimkisi daha ucuz maliyetle yapılabiliyor. Öğrencilerimiz sistemleri 50 lira civarında maliyetle geliştirdi. Piyasada ise 150-200 lira civarında bir fiyattan satıldığını biliyoruz" diye konuştu. (A.A.)

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz