gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Altıncı His Ölçen Alet Yapılıyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
StinG Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 17-Kasım-2009
Konum: New Zealand
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 118
  Alıntı StinG Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Altıncı His Ölçen Alet Yapılıyor
    Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2010 Saat 09:11


Geleceğin mucize ürünlerinden olacak altıncı his aleti ile herhangi bir yüzeyi kullanarak, sadece el hareketlerinizle, istediğiniz bilgiye ulaşabileceksiniz.

Kaliforniya üniversitesi araştırmacıları, taşınabilir “altıncı his” aleti yaptılar. Bu araç sayesinde, görünmez internet kanal bilgisi, günlük rutine çevrilebiliyor.

Bu ürünün üreticisi olan MIT bilimadamları, herhangi bir yüzeyi, dokunmatik ekrana çeviren ve küçük el hareketleriyle kontrol edilebilen hale getiriyorlar.

El hareketlerinizle çerçeve çizdiğinizde fotoğraf bile çekebilen bu alet, parmaklarınızla bileğinize saat işareti yapmak için ufak bir daire çizdiğinizde, size tam olarak saatin kaç olduğunu gösteriyor.

MIT araştırmacılarından Patty Maes’in açıklamasına göre, tıpkı Tom Cruise’un “Minority Report” (azınlık raporu) filminde olduğu gibi, altıncı his aletini kullanabiliyorsunuz. Maes’in açıklamalarına göre, bu alet, mağaza raflarında bulunan ürünleri tespit edecek, hangi ürünün isteklerinizi karşılayabileceği hakkında sinyaller verecek.

Ayrıca, aldığınız uçak biletine bakarak, uçuşunuzun vaktinde olup olmayacağı hakkında size haber verecek. Kitap satış mağazalarında bulunan kitapları tanıyarak, internetten yazar hakkında bilgi ve yorumları bildirecek.

Eğer hiçbir araç mevcut değilse, herhangi bir yüzey üzerinde sadece ellerinizi kullanarak gerekli bilgiye ulaşabileceksiniz.

Oldukça fazla heyecan uyandıran bu ürünün üretileceği zaman, biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Henüz yapım aşamasında olan altıncı his ölçen aletin, yaklaşık 10 yıl içerisinde tamamlanabileceği belirtiliyor.


Hayal Edebildiğin Sürece Her şey Mümkündür!

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz