Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Altıncı His Ölçen Alet Yapılıyor

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Bilim ve Teknoloji
Forum Adı: Teknolojik Gelişmeler
Forum Tanımlaması: Teknolojinin Gelişimi
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=3892
Tarih: 01-Mayıs-2024 Saat 22:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: Altıncı His Ölçen Alet Yapılıyor
Mesajı Yazan: StinG
Konu: Altıncı His Ölçen Alet Yapılıyor
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2010 Saat 09:11


Geleceğin mucize ürünlerinden olacak altıncı his aleti ile herhangi bir yüzeyi kullanarak, sadece el hareketlerinizle, istediğiniz bilgiye ulaşabileceksiniz.

Kaliforniya üniversitesi araştırmacıları, taşınabilir “altıncı his” aleti yaptılar. Bu araç sayesinde, görünmez internet kanal bilgisi, günlük rutine çevrilebiliyor.

Bu ürünün üreticisi olan MIT bilimadamları, herhangi bir yüzeyi, dokunmatik ekrana çeviren ve küçük el hareketleriyle kontrol edilebilen hale getiriyorlar.

El hareketlerinizle çerçeve çizdiğinizde fotoğraf bile çekebilen bu alet, parmaklarınızla bileğinize saat işareti yapmak için ufak bir daire çizdiğinizde, size tam olarak saatin kaç olduğunu gösteriyor.

MIT araştırmacılarından Patty Maes’in açıklamasına göre, tıpkı Tom Cruise’un “Minority Report” (azınlık raporu) filminde olduğu gibi, altıncı his aletini kullanabiliyorsunuz. Maes’in açıklamalarına göre, bu alet, mağaza raflarında bulunan ürünleri tespit edecek, hangi ürünün isteklerinizi karşılayabileceği hakkında sinyaller verecek.

Ayrıca, aldığınız uçak biletine bakarak, uçuşunuzun vaktinde olup olmayacağı hakkında size haber verecek. Kitap satış mağazalarında bulunan kitapları tanıyarak, internetten yazar hakkında bilgi ve yorumları bildirecek.

Eğer hiçbir araç mevcut değilse, herhangi bir yüzey üzerinde sadece ellerinizi kullanarak gerekli bilgiye ulaşabileceksiniz.

Oldukça fazla heyecan uyandıran bu ürünün üretileceği zaman, biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Henüz yapım aşamasında olan altıncı his ölçen aletin, yaklaşık 10 yıl içerisinde tamamlanabileceği belirtiliyor.




-------------
Hayal Edebildiğin Sürece Her şey Mümkündür!




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com