gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ne Zaman Meyve Yemeliyiz?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ne Zaman Meyve Yemeliyiz?
    Gönderim Zamanı: 22-Şubat-2009 Saat 00:32
Yemeklerden önce meyve yemek sağlığa yararlı olarak kabul edilir.Çünkü meyvelerdeki yararlı maddeleri vücudun aç karnına, tok karnına olduğundan daha iyi sindirdiği bilinmektedir. Bir görüşe göre meyveler hemen yemek üzerine yenilmemelidir. Meyve tüketiminde en ideal zaman meyvelerin yemeklerden iki saat önce veya iki saat sonra yenilmesidir. Çünkü, meyvelerdeki şeker, yemekten önce veya ayrı olarak daha kolay sindirilir.

Meyvelerden sonra salata tipi besinlerle öğüne başlamak yararlı olur. Daha sonra tahıl ürünleri ve sebzelere yer vermek besinlerin vücuda sağlayacağı yararlar açısından doğru bir beslenme biçimidir.

Ayrıca, vücudun toksinlerde arınmasını da sağlayacaktır. Toksinlere karşı meyve kürü uygulayarak vücudunuzun sağlığını sağlayabilirsiniz.

________________________________________________
Meyve aç kanına yenilir mi ?

Meyve, sindirimi tahminen 15 dakika olan besin maddesidir. Yenilen bir meyve mi­deden geçer, fakat orada beklemez. nedeni mide­de herhangi bir işi bulunmamaktadır. Dolayısıyla hemen emildiği ve sindirildiği ince bağırsağa geçer. Eğer mey­ve yemek sonunda yenirse, daha önce yenmiş ve sindirilmeleri için 2-3 saate ihtiyaçları olan besin maddelerinden dolayı kapısı kapalı olan bir mide­ye gelir. Meyve, sıcak ve nemli bir ortamda hapis kalır. Bu da onun ma­yalanmasına ve diğer besin maddelerinin sindirim sürecini de bozarak barındırdığı vitaminlerin çoğunu kaybetmesine neden olur. Di­ğer besinlerle birleştiği için hazmı da zordur. Hatta fermente olup önce karbonhidrata, sonra da alkole dönüşmektedir.be nedenle ha­yatı süresince bir yudum içki içmediği halde siroz olan kişilerde olabilir. Halbuki, meyveleri yemekten bir saat önce veya iki saat sonra yesek, ne kilo alırız, ne de siroz gibi hastalıklarla karşılaşırız.

Meyveyi sabahleyin aç karnına yemek daha iyidir. Mide boş­ken yenen ilk besin maddesi bambaşka bir besin değer taşır.

Böylece vücut meyveden azami ölçüde istifade etmiş olur. Ayrıca, sabah yenen meyve diğer vakitlerde meyve yen­meyeceği anlamına da gelmez.

Alıntı

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz