gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Etkinlik Resimleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Şimdi düşünme zamanı sergisi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Şimdi düşünme zamanı sergisi
    Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2008 Saat 22:34
Şimdi Düşünme Zamanı Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri Sergisi

--------------------------------------------------------------------------------
2008-03-28

Çocuklarımızın bilime, teknolojiye ilgi duyması ve düşünce ürünleri geliştirmelerinin teşvik edilmesi amacıyla Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen "Şimdi Düşünme Zamanı" İlköğretim Okulları Teknoloji ve Tasarım Dersi Sergisi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN tarafından açıldı.

26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü ve Milli Egemenlik Haftası nedeniyle, 25 Nisan 2008 tarihinde düzenlenen sergiye, Ankara'dan yaklaşık 69 İlköğretim Okulundan 200 öğrenci Teknoloji ve Tasarım dersinde oluşturdukları çalışmaları ile katılıyorlar.

Açılışın ardından Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, Türk Patent Enstitüsü yöneticileri ile birlikte sergiyi gezerek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı, onları başarılarından dolayı tebrik etti.

Ayrıca aynı gün sergi öncesinde, çeşitli İlköğretim okullarının 6, 7, 8 inci sınıflarından, 800 kişiden oluşan, Teknoloji ve Tasarım dersi öğrencilerine, patentler ve buluşlar hakkında bilgilendirme semineri verildi.

Seminerde; 2006 yılında Almanya'da IENA Buluş Fuarında ödül kazanan buluşçu Orhan AYDIN "Geriye Sayan Trafik Lambaları" projesinin, ODTÜ öğretim üyelerinden Dr. Hakan Gürsu ise yardımcı tasarımcı Sözüm Doğan ile birlikte tasarladıkları ve Uluslararası Tasarım Ödülleri 2007 (IDA 2007) kapsamında hem deniz araçları hem de tüm ulaşım araçları dalında birincilik ödülü kazanan "Volitan" projesinin buluş hikâyelerini öğrencilerle paylaştılar.

Öğrencilerin derslerinde ürettikleri projelere ilişkin resimleri ve bilgileri yükleyebildikleri TPE'nin tasarladığı Teknoloji - Tasarım Dersi ve Patentler sitesinin(http://egitim.tpe.gov.tr/egitim/index.jsp) tanıtımı yapıldı


Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz