gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sınavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

MEB'in Yaptığı “en pahalı“ Sınav

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: MEB'in Yaptığı “en pahalı“ Sınav
    Gönderim Zamanı: 15-Aralık-2013 Saat 22:06
MEB'in Yaptığı “en pahalı“ Sınav

Hafta sonu 8. sınıf öğrencileri için yapılan MAZARET sınavı tarihe "en pahalı" MEB sınavı olarak geçti. Birçok sınav merkezinde öğrenciden çok öğretmen ve personel görevlendirildi. Sınava girecek öğrencilerin bir çoğu sınavlara itibar etmeyince trajikomik durumlar oluştu. Bazı merkezlerde kutular ve poşetler açıldı, sonra açıldığı gibi tekrar geri dönüşüm poşetine konuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği ortaokul 8.sınıf öğrencilerine yönelik mazeret sınavına 45 bin 984 öğrenci katılacaktı. Ancak MEB sınava katılanlar ile ilgili istatisitiki bilgiyi yayınladığında şunu göreceğiz; öğrencilerin çoğu sınavlara girmedi. Bu öğrencilerin sınava katılmayacağını okul müdürleri çok iyi biliyorlardı.
45 bin 984 öğrenci için yüzlerce personel görevlendirildi. Birçok sınav merkezinde öğrenciden fazla personel görevlendrilmesi yapıldı. Mazeret sınavı ile ilgili bilgiler internet sayfalarına düşmeye başladı. AA'nın haberine göre, Başkale'de 308 öğrencinin katılacağı sınava bir öğrenci katılınca ilginç bir istatistik çıkttı. Bir tane öğrenci için 38 öğretmen görevlendirilmiş oldu. Nerdeyse tüm ilçelerde benzer durumla karşılaşıldı. Bir ya da iki öğrenci için ilçelerde sınav merkezleri oluşturuldu. Bir tane öğrencinin sınava gireceği merkezlerde 4 öğretmen ve 24 diğer personel(polis,kurye,sınav komisyonu) görevlendirildi. O öğrenci de sınava gelmeyince sınav görevlileri sınav merkezlerinde sınav saatinin dolmasını beklediler.

Bu sınavı maliyet açısından değerlendirdiğimizde şimdiye kadar yapılan sınavlar içerisinde "en pahalı" sınavı MEB gerçekleştirmiş oldu.


Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz