Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

MEB'in Yaptığı “en pahalı“ Sınav

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Eğitim Dünyası
Forum Adı: Sınavlar
Forum Tanımlaması: SBS, YGS, KPSS vb. tüm sınavların ortak paylaşım alanı
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=6110
Tarih: 09-Mayıs-2024 Saat 10:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: MEB'in Yaptığı “en pahalı“ Sınav
Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Konu: MEB'in Yaptığı “en pahalı“ Sınav
Mesaj Tarihi: 15-Aralık-2013 Saat 22:06
MEB'in Yaptığı “en pahalı“ Sınav

Hafta sonu 8. sınıf öğrencileri için yapılan MAZARET sınavı tarihe "en pahalı" MEB sınavı olarak geçti. Birçok sınav merkezinde öğrenciden çok öğretmen ve personel görevlendirildi. Sınava girecek öğrencilerin bir çoğu sınavlara itibar etmeyince trajikomik durumlar oluştu. Bazı merkezlerde kutular ve poşetler açıldı, sonra açıldığı gibi tekrar geri dönüşüm poşetine konuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği ortaokul 8.sınıf öğrencilerine yönelik mazeret sınavına 45 bin 984 öğrenci katılacaktı. Ancak MEB sınava katılanlar ile ilgili istatisitiki bilgiyi yayınladığında şunu göreceğiz; öğrencilerin çoğu sınavlara girmedi. Bu öğrencilerin sınava katılmayacağını okul müdürleri çok iyi biliyorlardı.
45 bin 984 öğrenci için yüzlerce personel görevlendirildi. Birçok sınav merkezinde öğrenciden fazla personel görevlendrilmesi yapıldı. Mazeret sınavı ile ilgili bilgiler internet sayfalarına düşmeye başladı. AA'nın haberine göre, Başkale'de 308 öğrencinin katılacağı sınava bir öğrenci katılınca ilginç bir istatistik çıkttı. Bir tane öğrenci için 38 öğretmen görevlendirilmiş oldu. Nerdeyse tüm ilçelerde benzer durumla karşılaşıldı. Bir ya da iki öğrenci için ilçelerde sınav merkezleri oluşturuldu. Bir tane öğrencinin sınava gireceği merkezlerde 4 öğretmen ve 24 diğer personel(polis,kurye,sınav komisyonu) görevlendirildi. O öğrenci de sınava gelmeyince sınav görevlileri sınav merkezlerinde sınav saatinin dolmasını beklediler.

Bu sınavı maliyet açısından değerlendirdiğimizde şimdiye kadar yapılan sınavlar içerisinde "en pahalı" sınavı MEB gerçekleştirmiş oldu.



-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com