gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > İcatlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geleceğin casusları fareler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geleceğin casusları fareler
    Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2012 Saat 15:21
Geleceğin casusları fareler


Hepimiz paranoyak olacağız. New Scientist dergisindeki habere göre geleceğin casusları arasında, sinekler, böcekler, kuşlar hatta fareler var. Dergiye göre Amerikan Ordusu bu işe çoktan yatırım yaptı bile..

ÜZERİNDE kameralarla pencereye konan güvercinler ve yarasalara bilimkurgu filmlerinden aşinayız. Ancak görünüşe bakılırsa artık onlar hayatımızın parçası olmak için gün sayıyor. New Scientist dergisindeki habere göre geleceğin casusları arasında, sinekler, böcekler, kuşlar hatta fareler var. Dergi bunu Amerikan Ordusu Araştırma Bürosu’nun yatırım yaptığı teknolojiden yola çıkarak yazdı.

ANINDA SESLİ GÖRÜNTÜ

Amerikan Ordusu Araştırma Bürosu uzaktan kumandayla yönlendirebilecekleri fareler ve küçük kameralara yatırım yaptığını duyurdu. Farelerin beyinlerine yerleştirilen elektron impantlar ile istenilen bölgeye gitmesi sağlanırken, kameralar da sesleri ve görüntüleri büroya aktaracak. Dergi bilimin güve ve sineklerin üzerinde taşıyacakları kadar hafif kameraları çoktan tasarladığını iddia etti. New Scientist Dergisi ‘Gelecek yıllarda açık pencerenizden içeri giren sineğe dikkatlice bakın, ona göre konuşun. Yoksa biri az sonra kapınızı çalacak’ yazdı.

Aklından bile geçirme

ARTIK karşınızdakinin ne düşündüğünü anlamak güç olmayacak. Amerikalı bilim adamlarının düşünceyi okuyan cihaz üzerinde çalıştığını duyurdu. Berkeley’deki California Üniversitesi’nde görevli bilim adamlarının üzerinde çalıştığı sistem sayesinde, insanların rüyalarında, hafızalarında ve düşüncelerinde yer alan görsel unsurlar, ekrana yansıtılabilecek.

MRI tarama cihazlarında, beyinde herhangi bir aktivite tespit edillirse siyah beyaz fotoğraflar üzerinde belli oluyor. Beynin odaklandığı nokta, binde 8 doğru tahmin edilebiliyor. Cihaz 30 yıl içinde piyasaya çıkabilir.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz