gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Teknoloji ve Tasarım Projeleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Akıllı Bisiklet Projesi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
By_Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
  Alıntı By_Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Akıllı Bisiklet Projesi
    Gönderim Zamanı: 27-Mart-2012 Saat 21:51
Akıllı Bisiklet Projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 'Akıllı Bisiklet' uygulamasını hayata geçiriyor. Trafik yoğunluğunun azalmasını sağlayacak proje için Nisan ayında ilk adım atılıyor.

Vatandaşların şehirde bisikletle dolaşarak hem sağlıklı kalmalarını hem de şehirdeki trafik yoğunluğunun azalmasını sağlayacak proje için Nisan ayında ilk adım atılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi ortaklığında ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın ‘Araştırma Geliştirme ve Yenilikçilik Mali Destek Programı’ kapsamında ‘Kocaeli Akıllı Paylaşımlı Bisiklet Sistemi’ projesi hizmete giriyor. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Avrupa Birliği Şube Müdürlüğü ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve İzmit Belediyesi Ulaşım Şube Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan proje kapsamında 106 akıllı bisiklet, Kocaeli ulaşımına ve turizmine hizmet edecek.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek bir dizi çalıştay ve teknik toplantı neticesinde İzmit ilçesine 7 adet istasyon için 106 adet bisikletin çeşitli noktalara konumlandırması planlanıyor. Park istasyonları Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılacak çalıştay sonrasında belirlenecek. Çalıştay’da bisikletlerin rotaları da belirlenecek. Bisikletler güzergâh dışında kullanılamayacak. Bu proje kapsamında Kocaeli ili için alternatif bir sürdürülebilir ulaşım aracının kullanıma sunulması da hedefleniyor.

Sistem sayesinde, bireyin istediği istasyondan aldığı bisikleti rotanın üzerindeki herhangi bir istasyona bırakabilmesine olanak sağlanılacak. Veri tabanından bisikletlerin konumu ve kullanıcı profili (yaş, kullanım saati, kullanım sıklığı vb) görülebilecek. Kent Karta entegre edilecek olan sistem sayesinde Kocaelililer diledikleri istasyonlardan bisiklet alıp kentte dolaşmanın keyfini sürebilecek. Ayrıca; projenin ilerleyen aşamalarında bisikletler kredi kartı ve cep mesaj şifresi sistemiyle de kullanılabilecek.

Bisikletleri kullanacak kişilerden belirli bir zaman dilimine kadar herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Ücretsiz süreyi aşanlardan cüzi bir ücret alınacak. Projeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yararlanıcı olarak katılırken İzmit Belediyesi iştirakçi ortak olarak destek veriyor. Ayrıca, projeye Amsterdam Belediyesi ve Sürdürülebilir Ulaşım alanında çalışmakta olan STK’ların da desteği ile yürütülecek.

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz