gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > İlginç ve Değişik Tasarımlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Dünyanın En Büyük Makineleri

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dünyanın En Büyük Makineleri
    Gönderim Zamanı: 30-Mart-2011 Saat 17:23
Bazı cihazlar küçük olmalarıyla övünürken bazıları ise büyüklükleri ile insanların aklını alabiliyor. Birazdan göreceğiniz makineler büyük kelimesinin hakkını tam olarak veriyorlar.

Günlük kullandığımız cihazlara baktığımızda son birkaç yıldır her şeyi bir küçülme eğiliminde olduğunu görebiliyoruz. Daha az yere daha çok sığdırmak teknolojinin bir göstergesi olarak kabul edilebiliyor.

Bu durum bir bakıma doğru olsa da küçük olmak yüksek teknolojiye sahip olmak anlamına gelmiyor. Madalyonun bir de öteki yüzü var.



Büyüklük bazen gerekli oluyor


Daha Büyük, Daha Güçlü


Dünyanın en büyük makineleri etkileyici boyutlarının yanı sıra üstün teknolojilerile donatılıyorlar. Bizler de sizler için bu dev makineleri bir araya getirelim dedik. İşte karşınızda sizleri hayrete düşürecek boyutları ile dünyanın en büyük makineleri



Strata 950




Şili'deki madencilerin yerin metrelerce altından kurtarılışı tüm dünyanın gündemine oturmuştu. 33 madencinin hayatını kurtaran makine aynı zamanda dünyanın en büyük delme makinesi olma özelliğine sahip.

Strata 950 adlı bu makine toplamda 40 ton ağırlığında. Strata 950 kazı alanına 42 adet kamyonla getirildi.



Antonov AN-225 Mriya




1988 yılında kullanılmaya başlanan Antonov AN-225 Mryia adlı uçak dünyanın en büyük sabit kanatlı uçağı olma unvanına sahip.

Uzunluğu 84 metre, kanat açıklığı ise 88,4 metre olan Antonov AN-225 Mryia'nın boş ağırlığı tam 285 ton. 1300 metreküp kargo alanına sahip olan uçağın maksimum kalkış ağırlığı ise 640 ton.



Komatsu D575A-3SD




Seri şekilde üretilen ve dünya çapında kullanılan en büyük buldozer olma unvanı Komatsu D575A-3SD adlı modele ait.

1150 beygir gücünde bir motora sahip olan bu dev buldozerin ağırlığı ise 152 ton. Aracın kepçe kısmının boyu 3,63 metre, eni de 7,39 metre uzunluğunda.

Kepçesiyle 69 metreküp hacmindeki malzemeyi hareket ettirebilen Komatsu D575A-3SD'nin kendi boyu 4,88 metre, uzunluğu ise 11,71 metre.



Liebherr T 282B




Büyüklük söz konusu olduğunda iş makinelerinin eline kimse su dökemiyor. Dünyanın en büyük kamyonu olan Liebherr T 282B de büyük kelimesinin içini dolduran araçlardan biri.

Kendi ağırlığı 261 ton olan 14,5 m uzunluğunda ve 7,4 metre boyundaki bu dev kamyon 400 ton yük taşıyabiliyor. Bu dev kamyon 3500 beygirlik bir motorla çalışıyor.



Maersk E-Sınıfı




Yük gemileri de büyüklükleri ile dikkat çeken araçlardan. Dünyanın en büyük yük gemisi unvanına sahip tek bir gemi yok. Danimarkalı Maersk şirketinin ürettiği E-Sınıfı gemilerin hepsi bu unvana sahip.

Toplamda sekiz tane bulunan bu gemilerin uzunluğu tam 397,7 metre. E-Sınıfı gemilerin en son üyesi olan Ebba Maersk adlı gemi 15 bin adet konteyner taşıyabiliyor.



Krupp Kazı Makinesi




Sadece dünyanın en büyük kazı makinesi değil genel olarak en büyük makinelerinden biri olan bu canavar görünümlü araç maden kazmak için kullanılıyor.

Kendi başına bir yerden bir yere gidebilen bu dev aracın yüksekliği 95, uzunluğu ise 215 metre. Kazı işlemini yapan döner kısımdaki her bir yuva 50 ton toprak alabiliyor.

Toplamda 45500 ton ağırlığındaki bu makinenin değeri ise 100 milyon $.



Lichterfeld F60




Dünyanın en büyük hareketli endüstriyel makinesi unvanı Lichterfeld F60 adlı bu araca ait. 502 metre uzunluğa, 202 metre genişliğe ve 80 metre yüksekliğe sahip olan bu makine "Yatay Eyfel Kulesi" olarak da anılıyor.

11 bin ton ağırlındaki bu makine kömür madenlerinde kazı sırasında ortaya çıkan molozu kazı alanından taşıyıp götürmek için kullanılıyor. Molozlar hareketli bir hat üzerinden istenilen bölgeye aktarılıyor.


[right]ShiftDelete[/right]



Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
özveri Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 131
  Alıntı özveri Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2011 Saat 11:29
paylaşım için teşekkürler..
Aynı dili konuşanlar değil,aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz