gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > İcatlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hayatımızı değiştirecek 6 icat.

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
_Trial-StudenT_ Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 11-Ekim-2008
Konum: _!$T@NBUL_
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 159
  Alıntı _Trial-StudenT_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hayatımızı değiştirecek 6 icat.
    Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2008 Saat 11:05
Hayatımızı değiştirecek 6 icat ! Bu eşyalar 2020'den itibaren hepsi evlerimizin değişmezi olacak..
Toz alan ayakkabı: İspanyol öğrenciler Sebastian Alberdi ve Gustavo Maggio tarafından geliştirildi. Elektrik süpürgesinin pabucunu dama atacak. Ayakkabılar yürüdükçe tabanındaki özel sistem yerdeki tozu emiyor. Altının yumuşak olması parkelerin çizilmesini engelliyor. Şarjla çalışıyor.
Su yerine güneş ışığı: 12 Çinli öğrenci tarafından geliştirilen "Flavour of Sunshine" su yerine güneş ışığıyla çalışıyor. Normal çamaşır makinesinin yaptığı her işi yapıyor. Yıkırıyor, duruluyor ve kurutuyor.
Katlanabilir buzdolabı: Çinliler tarafından geliştirilen buzdolabının en büyük özelliği katlanabilir olması. Dört bölmeden oluşan buzdolabı çıkabilen metal raflar ve katlanabilir dış yüzeyi sayesinde her yere kolaylıkla taşınabiliyor.
Oksijen askısı: "Barda eğlenmek iyi de bir de eve geldiğinde üzerine sinen sigara kokusu olması" diye düşünenler için ABD'li öğrenciler tarafından tasarlanmış. Kokan giysiyi askıya asıyorsunuz. Yaydığı oksijen sayesinde giysilerin üzerine sinen ötü kokuları yok ediyor.
Deterjansız çamaşır makinesi: Airvvash, Singapurlu öğrenciler tarafından geliştirildi. Negatif iyonlar, basınçlı hava ve deodorantlardan yararlanarak giyecekleri temizliyor. Deterjan ve su ihtiyacını ortadan kaldırıyor, atmosferdeki havayı ve negatif iyonları kullanarak kir ve bakterilerle savaşıyor.
Kokmayan ayaklar: Mucidi iki Koreli öğrenci. Ayakkabı kokusuna karşı geliştirildi. Dört çift ayakkabıyı aynı anda temizleyen alet, ultraviole ışınları sayesinde kötü kokuları yok ediyor. Aynı zamanda daha steril olmasını sağlıyor

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz