gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Öğrenci Dünyası
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İşte Bilişim Sektöründe en iyi 10 meslek

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İşte Bilişim Sektöründe en iyi 10 meslek
    Gönderim Zamanı: 15-Mart-2008 Saat 22:35
İşte en iyi 10 meslek
Bilişim sektöründe hangi alanda daha fazla kazanç var?

Bilişim sektöründe hangi alanda uzmanlaşacağınız konusunda kararsız mı kaldınız? Bilgi teknolojilerinde kazancına göre en revaçta olan 10 mesleği sıralıyoruz.

Bilgi Teknolojileri (BT) sektöründe çalışmak şüphesiz birçok kişinin hayali. Peki prestij sahibi ve her yönden getirisi yüksek olan bu sektörün en iyi maaş sağlayan meslekleri neler? 2008 Robert Half Technology Maaş Rehberi, geçtiğimiz yıla oranla maaşlarında en fazla artış gözlenen meslekleri sıralıyor:

1. Uygulama Geliştirme Şefi (Lead Applications Developer)

Yazılım geliştirme ekiplerini uygulamaların tasarım, yapım, kodlama, test ve ayıklama aşamalarında yöneten bu meslek grubuna dahil olmak için 4 yıllık bilgisayarla ilgili bir bölümden mezun olmak ve 3 ila 5 yıl arası sektör tecrübesi gerekiyor.

:: Geçtiğimiz yıla göre %7,6 artış gösteren maaşları ise yıllık 80.250 USD - 108.000 USD arasında değişiyor.

2. Uygulama Mimarı (Applications Architect)

Uygulamalar için arayüz ve altyapı gibi bileşenler tasarlayan ve istenen tasarım standartlarıyla uyumluluğu sağlayan bu kişilerin, dört yıllık bilgisayar veya bilgi sistemleri bölümünü bitirmeleri gerekiyor. Master derecesinin tercih sebebi olduğu meslekte ayrıca en az sekiz yıllık benzer iş tecrübesi arıyor.

:: Bu yıl %7,5 artış gösteren uygulama mimarlığının maaş aralığı ise 87.250 USD - 120.000 USD.

3. Mesajlaşma Yöneticisi (Messaging Administrator)

E-posta ve grup sistemlerini kontrol eden meslek sahipleri, birleşik sunucular, işletim sistemleri, yedekleme ve kurtarma programları ve sistem problemlerinin çözülmesinden sorumlu. Bilgisayar bilimi, bilgisayar bilgi sistemleri ve benzeri alanlarda dört yıllık okul mezuniyeti gerektiren mesajlaşma yöneticiliğine yükselmek için aynı işverenle 3 yıl kadar mesajlaşma sistemlerinde çalışmış olmak gerekiyor.

:: %7,5 artış gösteren maaşlar 87.250 USD - 120.000 USD aralığında.

4. Veri modelisti (Data Modeler)

Organizasyon ile ilgili veri gereksinimlerini analiz edip veri akışı için modeller üreten veri modelistleri, bilgisayar, bilgi teknolojileri veya matematik bölümlerinden birinden mezun ve veri yönetiminde birkaç yıllık tecrübeye sahip.

:: Geçtiğimiz yıla oranla %7 artan maaşları ise 74.250 USD ila 102.000 USD arasında değişiyor.

5. Ağ Yöneticisi (Network Manager)

Şirketlerin ağ teknolojilerinin günlük işlem ve bakımlarını yöneten meslek sahipleri, ağ mühendisleri, mimarları ve diğer ekip üyeleriyle birlikte çalışıyor. Ancak ağ yöneticisi olmak için uzun yıllar bu uğurda çalışmak gerekiyor: 10 yıl veya üzerinde ağ ile ilgili mesleklerde tecrübe ve birkaç yıl da teknik personel yönetimi tecrübesi.

:: %7 artıştaki maaşları 74.500 USD - 98.500 USD aralığında.

Listenin ikinci yarısında ise, 86.750 USD - 114.750 USD maaş aralığındaki kıdemli bilgi teknolojileri denetçisi (Senior IT Auditor) başı çekiyor. Onu takip eden kıdemli web geliştiricisinin (Senior Web Developer) maaş aralığı ise 76.250 USD - 108.250.

İş zekası analistleri (Business Intelligence Analyst), 78.250 USD ila 108.250 USD maaşları ve geçen yıla oranla %6,6 artışları ile listenin sekizinci sırasında yer alırken, diplomanın yanı sıra sabır ve güler yüz de gerektiren ikinci kademe yardım masası (Help Desk Tier 2) çalışanları, 35.750 USD ila 46.250 USD aralığında maaşa tabiler. Listenin en sonunda, 59.250 USD - 82.250 USD aralığında maaşları ve %6,4 maaş artışları ile ekip danışmanları (Staff Consultant) bulunuyor.

Not: Bu ücretlendirmelerin ve gereksinimlerin yurt dışına göre hazırlandığını, verilen rakamların yıllık maaşları temsil ettiğini hatırlatırız.
alıntı

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz