gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Tasarım ve Buluş Hikayeleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Genç girişimcilerin ortak yönleri

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Genç girişimcilerin ortak yönleri
    Gönderim Zamanı: 03-Eylül-2007 Saat 00:31
Genç, üniversite mezunu ve yabancı dil bilen "girişimci kuşak"


Milliyet'in Ernst & Young ile birlikte düzenlediği "Yılın Girişimcisi" yarışmasında bu yıl finale kalan 5 girişimcinin ortak özellikleri şunlar:
(1) 30 yaş dolayında gençler olmaları,
(2) Yurtdışında, içinde iyi bir üniversite eğitimi görmeleri,
(3) Yabancı dil bilmeleri ve dünyada olan biteni yakından izleyerek küresel rekabete göre işlerine yön vermeleri,
(4) Eğitimlerine dayalı olarak bir işletmede profesyonel yönetici olarak çalışacak yerde, riski göze alarak girişimciliği tercih etmeleri,
(5) Girişimcilik sorumluluğunu aldıklarında, işlerine yönelme nedeniyle özel hayatlarından fedakârlığı göze alabilmeleriydi.
n Sibel Kutman, dansçı olmak amacıyla ABD'de üniversite eğitimini tamamladı. New York'ta profesyonel dansçı olarak 3 yıl çalıştı. Bu arada, dede ve baba mesleği şarapçılık konusundaki bilgisini geliştirmek arayışında New York ve Kaliforniya'da şarapçılık dersleri aldı.
1998'de Türkiye'ye döndüğünde kendini aile işinin içinde buldu. Kuruluşu 1926 yılına kadar giden Doluca'nın pazarlama konusundaki boşluğunu görerek pazarlamaya önem verdi. On yıl içinde Doluca markasının öne çıkmasını sağladı.

Girişimcilik özveri istiyor
• Ahmet Adnan Akdemir'in hayali pilot olmaktı. Eğitimini ABD'de tamamladıktan sonra yurda döndüğünde baba mesleği "klasik sinemacılık" işini günün şartlarına göre "kurumsallaştırarak" sinema-eğlence-kültürel faaliyetler bütünlüğü içinde geliştirdi. Şimdi çabası sektörde liderliğini sürdürmek.
• Osman Akın, bilim adamı olma hayaliyle elektronik mühendisliği eğitimi gördü. Bir süre üniversitede öğretim üyesi olarak hizmet verdi. Aradığını bulamayınca ticarete atıldı. Elektronik eşya pazarlaması ve teknik destek hizmetlerini birleştirerek "Teknolojix" ismini taşıyan mağazalar zinciri kurdu. Büyük sermaye gruplarının ilgi alanı dışındaki küçük yerleşim bölgelerinde yayıldı.
• Alp Saul, ABD'de makine mühendisliği eğitimini tamamlayarak Türkiye'ye döndüğünde 24 yaşındaydı. Üç arkadaşıyla birlikte bir şirket kurarak alarm sistemleri satışına soyundu. Mağazalar, kamu tesisleri, fabrikalar ve ofislerden gelen güvenlik sistemi talepleri işlerinin beklenenin üzerinde hızla büyümesine yol açtı. Günde 1 dolar ücret karşılığı, evleri merkezden izlemeli bir güvenlik sistemi oluşturdu. Şimdilerde dijital billboard reklam sektöründe büyüyorlar.

Büyüme kaynağa bağlı
• Ersin Akarlılar, ABD'de uluslararası işletme yüksek lisansı yaptıktan sonra 1969 yılında New York'ta "Mavi Jeans Inc." ismiyle bir şirket kurdu. Bu şirket, aile işletmesinin markası "Mavi"yi önce ABD pazarına, daha sonra Kanada, Avrupa ve Avustralya pazarlarına taşıdı. Mavi markasının dünyaya açılmasını sağladı. Şimdilerde iki kız kardeşiyle şirketin üretim ve pazarlama faaliyetini yürütüyor.
• Bu 5 genç girişimciden Sibel Kutman'ın Doluca Şarapçılık, Ersin Akarlılar'ın Mavi Giyim firmaları yüzde yüz aile işletmesi olarak faaliyetini sürdürüyor. Ahmet Adnan Akdemir'in AFM sinemalarının, Osman Akın'ın Teknolojix mağazalarının, Alp Saul'un Pronet güvenlik grubunun hisselerinin bir bölümü büyümenin sürdürülebilmesi arayışında başka gruplara satıldı.
• Bu 5 örnek genç girişimciden Ersin Akarlılar, yılın Dünya Girişimciler Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
ModeratorBeyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge
Halkla İlişkiler Müdürü

Kayıt Tarihi: 10-Mart-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 408
  Alıntı ModeratorBeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Eylül-2007 Saat 00:32
demek ki biz girşimci olamıcaz baksana yaff :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz