gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > İcatlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İşte 2006 yılının en iyi buluşları !

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İşte 2006 yılının en iyi buluşları !
    Gönderim Zamanı: 10-Ocak-2007 Saat 16:25
Time dergisinin 2006’nın en iyi buluşları listesinde YouTube birinci oldu !Dünyanın en saygın dergilerinden Time’ın her yıl belirlediği yılın en iyi buluşlarında, zirvede Türkiye’de de müdavimlerini yaratan video paylaşım sitesi YouTube yer aldı. Dergi, günde 65 bin yeni video görüntüsünün eklendiği ve her gün 100 milyon kişinin ziyaret ettiği siteyle ilgili “ Milyonlarca insanın eğlenmesini, kendi kendini eğitmesineve dünyaya açılmasına yardımcı oldu” dedi. YouTube geçen haftalarda 1.6 milyar dolara Google’a satıldı. Yılın en büyük icatları arasında farklı alanlarda birçok ürün bulunuyor.

En hızlı elektrikli otomobil
Tesla Motor, cep telefonlarında da kullanılan lityum iyon pillerle çalışıyor. 4,5 saat şarj edildikten sonra 400 kilometre yol alabilen çevre dostu otomobil, 0’dan saatte 100 kilometre hıza sadece 4 saniyede çıkıyor.
100.000 $ www.teslamotors.com

Uçan halı değil, uçan yatak
Gözleriniz sizi yanıltmıyor. Bu yatak yerden yaklaşık 30 santim havada asılı duruyor. Bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi gözüken yatakta ve yerde bulunan mıknatıslar birbirini itiyor. Halatlar ise yatağın dengede kalmasını sağlıyor. 1.5 milyon $ www.architectuniverse.com

En kahraman robot
ABD Ordusu tarafından geliştirilen BEAR adlı robotun görevi savaş alanına girerek yaralı askerileri daha güvenli bir yere taşımak. Uzaktan kumanda edilen robot, 200 kiloya kadar ağırlık taşıyabiliyor. 2010’da kullanılmaya başlanacak. www.vecna.com/robotics

Alerji yapmayan kedi
Amerikalı bir biyoloji firması tarafından genetik yapısıyla oynanarak üretilen kedilerde, salyalarında bulunan ve insanlarda alerjiye neden olan protein çesidi bulunmuyor. Kedilere talep öyle yoğun ki 15 aylık bekleme süresi var.

3950 $ www.allerca.com

Anahtar kaybetmeye son
Yıllardır kaybettiğimiz anahtarlardan çok çektik. Loc8tor, bu sorunu tarihe gömüyor. Çipli olan anahtarlık, ekranlı cihaza radyo sinyali göndererek yerini belli ediyor.

190 $ www.loc8tor.com

Sahibini kucaklayan sevecen kıyafet
Bluetooth’lu olan kıyafet, uzaktaki sevgiliniz ya da yakınlarınızdan mesaj geldiğinde, daralıyor. Böylece bir kucaklaşma hissi yaratıyor. 2008’de piyasada.

www.cutecircuit.com

En “insansı” robot
50 dokunma, ışık ses sensörü olan Pleo, okşandığında seviniyor, bağırınca da korkuyor hatta depresyona giriyor.

250$ www.ugabe.com

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz