Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Esnek ve şeffaf cep telefonları üretilecek

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Bilim ve Teknoloji
Forum Adı: Teknolojik Gelişmeler
Forum Tanımlaması: Teknolojinin Gelişimi
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=6560
Tarih: 29-Mart-2024 Saat 14:05
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: Esnek ve şeffaf cep telefonları üretilecek
Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Konu: Esnek ve şeffaf cep telefonları üretilecek
Mesaj Tarihi: 11-Şubat-2015 Saat 19:41
Esnek ve şeffaf cep telefonları üretilecek
Manchester ve Sheffield Üniversitesi’nden bilim insanlarının geliştirdiği yarı transparan grafen bazlı LED teknolojisi sayesinde yeni nesin cep telefonları esnek ve şeffaf bir ekrana sahip olabilecek. Hetero atomlar tarafından yapılan sadece 10-40 atom inceliğinde ve tüm yüzeyi boyunca ışığı yansıtabiliyor.

Manchester Üniversitesi uzun yıllardır grafen üzerinde çalışıyor. Novoselov’un önderliğindeki ekip, metalik grafenlerin kombinasyonuyla, heksagonal bor nitrit ve farklı yarı iletken tekli tabakaları izole ederek yeni 2D LED yarı iletken üretmeyi başardı. Atomik seviyede tasarlanan LEDler sayesinde devrim niteliğinde gelişme yaşanacak. Bu çalışmada grafenin birleşimiyle hem esnek, hem süper ince, hem de yarı- şeffaf ve son derece parlak ekranlar yapılabiliyor.

Novoselov, “ Elastik ve şeffaf substratlardan hetero yapılar oluşturarak, esnek ve yarı-şeffaf elektronikler üretilebileceğini gösterdik” diyor.

Bu elastiklik ve yarı iletkenlik, mevcut LCD ve LED teknolojisi için alternatif çözümler üretebilir. Böylece ışıklandırma elemanlarından, çok yüzlü mobil cihazlara kadar yeni uygulama alanları olacak.

Van der Waals bağlarıyla oluşan bu hetero yapılar, farklı materyallerin tabakalar halinde atomik seviyede birleştirilmesiyle oluşturuluyor. Yeni cihazda kullanılan hetero yapılar elektron etkileşimi sağlayarak, elektronların hareketini kontrol eden kuantum kanalları oluşturuyor. Böylece cihaz ışık yayıyor.

Malzeme haftalarca stabil kalabiliyor ve performansında önemli bir değişim olmuyor. Araştırmacılara göre prototipteki malzemelerin güvenirliği ve stabilitesi sayesinde geleceğinin ticari açıdan parlak olduğu düşünülüyor.

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com