Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İnovasyon Girişimcilik

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Teknoloji Tasarım
Forum Adı: İnovasyon, Patent
Forum Tanımlaması: inovasyon nedir? İnovasyon örnekleri, Patent nedir? Nasıl alınır? vb.
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=6400
Tarih: 29-Mart-2024 Saat 02:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: İnovasyon Girişimcilik
Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Konu: İnovasyon Girişimcilik
Mesaj Tarihi: 07-Eylül-2014 Saat 15:09

İnovasyon problemlere karlı çözümler getirmek demektir.

İnovatörler gözlemledikleri sorunlara yaratıcı çözümler düşünür, prototipler üretir ve çözümleri uygularlar. İnovatör ürünlerin, hizmetlerin ve süreçlerin daha iyiye, daha kolaya, daha güzele, daha ekonomiğe doğru evrilmesini sağlarlar.

İnovatif kurumlar inovatörlere ve girişimcilere rahat yaşam sahaları sağlarlar. Onlara yaratıcılıklarını sergileyecekleri fırsatlar, kaynak ve süreçler sunarlar. İnovatif kurumların liderleri değişimin sevildiği, desteklendiği, yeniliklere açık ve radikal fikirlerin bile rahatlıkla tartışıldığı kurum kültürleri yaratırlar.



Girişimcilik kişilerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri demektir.

Girişimciler yeni iş fikirlerini hayata geçirmek, işlerini büyütmek ve hatta yatırımcı bulabilmek için uygun fırsatları araştırırlar. Kimi zaman kurumların içinde de yeni fikirleri olan kişiler birer girişimci gibi davranarak ‘Kurum İçi Girişimci’liğe soyunur.

Girişimciler inovatif fikirlerin hayata geçirilmesinde karşılarına çıkan tüm zorluklara “girişen” insanlardır. Girişimciler aynı zamanda inovatör de olabilirler. Ama pek çok durumda girişimcinin inovatörle ele ele çalışan, onun eksikliklerini gideren ayrı bir kişi olduğunu da görebiliyoruz.

Girişimcilerin başarılı olabilmesi için inovatif fikirlerin pazarlarda yeni iş olanakları yaratması, ürün, hizmet ve süreçlerde yenilikler getirmesi ile karşılanmamış müşteri ihtiyaçlarını karşılaması gerekmektedir. Öte yandan, günümüz koşullarında pek çok girişim başarısızklıkla sonuçlanıyor.Aylarca üzerinde düşünülmüş, çalışılmış bir iş planı ile yola çıkılsa bile pazar koşulları girişimcileri alt edebiliyor.

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com