Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Branş öğretmeni yok' bahanesi kalkıyor

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Eğitim Dünyası
Forum Adı: Eğitim Öğretim
Forum Tanımlaması: Eğitim ve öğretimle ilgili tüm konular
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=6245
Tarih: 29-Mart-2024 Saat 18:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: Branş öğretmeni yok' bahanesi kalkıyor
Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Konu: Branş öğretmeni yok' bahanesi kalkıyor
Mesaj Tarihi: 08-Haziran-2014 Saat 22:54
Branş öğretmeni yok' bahanesi kalkıyor
Okullar, “Bu dersin öğretmeni yok, başka ders seçin” mazereti üretemeyecek. Ücretini verip öğrencinin istediği dersin öğretmenini temin edecek.

Seçmeli dersler konusunda bazı okul yönetimlerinin 'seçtiğiniz derste öğretmen yok, başka ders seçin' şeklinde öğrencileri belirli derslere yönlendirmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uyarı geldi. 4+4+4 12 yıllık kademeli ve zorunlu yeni eğitim sistemi ile birlikte ortaokul ve liselere öğrencilerin yeteneklerini geliştirebilmesi için başta sosyal ve kültürel dersler olmak üzere Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi gibi seçmeli dersler getiren Bakanlık, seçmeli derslerin seçilmesinin önünde engelleri kaldırmak için harekete geçti.

Bakanlık, okullara 'Branş öğretmeni yok bahanesiyle öğrenci ve velileri belirli derslere yönlendirmeyin' şeklinde talimat verdi. Bakanlık bu konuda alınması gereken tedbiri ve yol haritasını da açıkladı. Buna göre, okulda ilgili alanda yeterli sayıda öğretmen bulunmadığı derslerin seçilmesi halinde öncelikle diğer okullardan maaş/ek ders karşılığı öğretmen transfer edilecek. Bunun da mümkün olmaması halinde ücretli öğretmen alternatifi devreye sokulacak. Böylelikle en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli dersler okutulabilecek.

2014-2015 eğitim öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ortaokulu 5,6 ve 7. sınıflarda okuyacak öğrenciler ilgi, istek ve yeteneklerini dikkate alarak belirleyecekleri seçmeli dersleri yazılı olarak okul müdürlüklerine 13 Haziran 2014 tarihine kadar bildirecekler. Ders seçimleri ise, okul yönetimleri tarafından e-okul sistemine, 30 Haziran 2014 tarihine kadar işlenecek. Türkiye

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com