Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kuruyemişlerin Sağlığımıza Etkileri

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Eğitim Dünyası
Forum Adı: Sağlık Köşesi
Forum Tanımlaması: Sağlığınızla ilgili tüm bilgiler
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=4615
Tarih: 09-Mayıs-2024 Saat 19:29
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: Kuruyemişlerin Sağlığımıza Etkileri
Mesajı Yazan: zaman
Konu: Kuruyemişlerin Sağlığımıza Etkileri
Mesaj Tarihi: 30-Nisan-2011 Saat 00:06
Kuruyemişlerin Sağlığımıza Etkileri

AY ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

— Kolesterolü düşürür.

— Damar sertliğini giderir.

— Kır işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir.

— Cinsel arzuyu artırır.

— Kalp ve sinir hastalıklarını önler.

— İdrar söktürür.

— Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir.


BADEMİN FAYDALARI

— Sinirleri güçlendirir.

— Göğüs hastalıklarını önler.

— Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.

— Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.

— Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir.

— Badem yağı ayrıca müshil olarak da kullanılır.

— Kolesterolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır.

— Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır.

— Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.

— Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.

— Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir.

— Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.



BEYAZ LEBLEBİNİN FAYDALARI

— Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.

— Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.

— Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.—Anne sütünü artırır.



CEVİZİN FAYDALARI

— Kanda kolesterolün yükselmesini önler.

— Beynin çalışmasını güçlendirir.

— Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir.

— İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.

— Bağışıklık sistemini güçlendirir.

— İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır.

— Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur.

— Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar tıkanmalarını önler.

— Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir.

— Kansızlığı önler.

— Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür.

— Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur.

— Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir.

— Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine, akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önler.

— Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.

— Safra kesesinde taş oluşumunu engellediği saptanmıştır.



KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

— Böbrekleri güçlendirir.

— Böbrek, mesane iltihaplarını önler.

— İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir.

— Bağırsak kurtlarını düşürür.

— Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır.



KAJU FISTIĞININ FAYDALARI

— Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.

— İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını düzenler, kalp atışlarını düzenler.

— Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

— Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (6,43 mg/100 gr) mineralini içerir.

— İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur, şeker hastalığının gelişimini engeller, kansere karşı direnci arttırır.

— İçerisinde bulunan potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.   



KURU KAYISININ FAYDALARI

— Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır.

— Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar.

— Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.

— Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur.

— Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar.

— Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır.

— Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır.

— Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.

— Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.

— Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar.

— Potasyum oranı yüksek olması nedeniyle kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir.

— Saf karbonhidrat içerdiğinden hazır enerji kaynağıdır.

— Ciltteki pürüzleri gidererek daha düzgün ve canlı görünüm sağlar.

— Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir. İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır   



KURU HURMANIN FAYDALARI — Hurma, zihni ve bedeni gelişmeyi sağlar.

— Kansere karşı koruyucudur, öksürüğü keser, boğaz ağrısını, bronşiti ve soğuk algınlığını giderir.

— Kemik hastalıklarında faydası ise yadsınamaz.

— Mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğinde kalsiyum. Potasyum. Demir, B vitamini bulunmaktadır.   



KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI

— Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

— Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.

— Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir. Günlük kalsiyumun 1/5’ini ve demirin ise 1/3’ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.

— Karaciğer zafiyetine, öksürüğe, bronşite iyi gelir.

— Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gözlemlenmiştir.

— Diş çürümelerini engeller.

— Üzümde yüzde 20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır.

— Gıda şekli anne sütüne benzer

.— Üzümdeki bol demir kan yapar.   


KURU İNCİRİN FAYDALARI

— Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

— Hamilelerde ve çocuklarda kemik gelişimini sağlar.

— Yaşlılarda kemik erimesini önler.

— İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler.

— Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir.

— Kemik hastalıklarında ve gelişim bozukluklarında olumlu etkileri gözlemlenmiştir.

— Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılması, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesi, şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmesini önler.



LEBLEBİNİN FAYDALARI

— Anne sütünü artırır.

— Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.

— Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.

— Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.



PATLAMIŞ MISIRIN FAYDALARI

— Mısır lifli bir besindir. Bu yüzden kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler, alınan posa miktarı artıkça koroner kalp hastalığı riski de azalır.

— İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde enerjinize enerji katar.

— Mısırda protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.



TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI

— Kahvenin içerdiği kafein maddesi, sinir sistemini uyarıp zihinsel aktiviteyi güçlendirir.

— Uyuşukluğu giderip enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar.

— Yapılan araştırmalar günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir kişinin düşünme potansiyelinin içmeyenlere oranla 6 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.

— Ayrıca kahve içenlerde içmeyenlere nazaran daha az diş çürüğünün olması, bir başka dikkat çekici araştırma sonucu.

— Kahve içtikten sonra organizmada ani değişiklikler oluyor. Tüm vücut ani bir enerji akımı ile doluyor. Bu enerji çocuklarda 3, yetişkinlerde ise 5-7 saat sonra azalmaya başlıyor. Tüm bu olumlu yönlerine rağmen kahveyi çok fazla tüketmemekte fayda var.

— Araştırmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor. Ancak kahvenin çok fazla tüketilmesi yüksek.

— Kanser riskini azaltıyor: Norveç’te yapılan bir araştırma, meyve ve sebzeden bile daha çok antioksidan içerdiğini ortaya koymuştur.

— Alzheimer’i önlüyor Portekiz’de 2002 yılında yapılan araştırmaya göre kafein beyni zinde tutuyor.



TUZLU FISTIĞIN FAYDALARI

— Cinsel arzuyu artırır.

— Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır.

— Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir.

— Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür.

— Yalnız olarak yenmeli, portakal, elma, armut gibi meyve veya sebzelerle tüketilmemelidir.

http://haber.mynet.com

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com