Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Favicon Nedir? Nasıl Değişir ?

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Forum
Forum Adı: Duyurular, Kurallar, Forum Yardımı
Forum Tanımlaması: Forum duyuruları, kurallarımız ve foruma ait kafanıza takılanlar
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=4400
Tarih: 29-Nisan-2024 Saat 19:39
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: Favicon Nedir? Nasıl Değişir ?
Mesajı Yazan: ramazan
Konu: Favicon Nedir? Nasıl Değişir ?
Mesaj Tarihi: 15-Mart-2011 Saat 18:40
Favicon Nedir? Nasıl Değişir ?
Favicon kelime olarak "favorite icon" un kısaltılmış halidir.. Yani sizin sitenizin simgesidir. Tarayıcınızda site isminizin yanında çıkan küçük resimdir. Bu resim 16*16 ebatlarındadır. Joomlayı sıfırdan kurduğunuzda simge olarak Joomlanın orjinal simgesi favicon olarak tarayıcınızda görünür. Şayet site içeriğiniz Joomla değilse bu simgeyi değiştirmenizi tavsiye ederim. Peki nasıl değiştiririm diyorsanız öncelikle bir favicon resmi yapmanız gerekir. Sonra bu resmi yayınlamanız.. Kısaca bahsedelim.

Bildiğiniz bir resim düzenleme programında (photoshop veya Adobe gibi.) kendinize özel bir simge oluşturun. Yanlız bunun ebatlarını 16*16 olarak ayarlayın. Oluşturduğunuz bu simgeyi favicon.png veya favicon.jpg formatında kaydedin. Daha sonra oluşturduğunuz dosyayı programın özelliğini kullanarak icon şekline yani .ico uzantısına çevirip farklı kaydedebilirsiniz. Uzantının ".ico" olması yayınlanması için gereklidir. Şimdi geldi yayınlamaya..

Yaptığımız bu simgeyi varolan ile değiştireceğiz. Joomla anadizinindeki images klasörüne girin ve burdaki favicon dosyasın üzerine bunu yazdırın. Dosya isminin aynı olmasına dikkat edin. (Eğer öyle bir dosya yoksa yaptığınız dosyayı yine aynı klasörün içine atın.)

Yaptığımız favicon.ico dosyasını da ftp den images klasörünün içine attığımızda simgemizin değiştiğini görüyoruz. (Bazen kullanılan temanın images klsöründe de yer alabilir.)

Peki bu simge neden gereklidir?

Özellikle profesyonel anlamda kurulan firma sitelerinde logo ya da bu tarz küçük boyutlardaki simgeler firmaların web de görünen yüzüdür. Nasıl ki takım elbiseli bir insanla normal giyinmiş bir insan arasında görsellik farkı varsa favicon dosyası da web için bu anlama gelebilir. Aynı anlamı tabiki sitenizin logosu da taşır. Belki daha fazlasını.


-------------
http://gelisenbeyin.net">
<marquee>Her Paylaşım Bir Teşekkürü Hak Eder..</marquee>



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com