Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

OSMANLIYA GENEL BAKIŞ

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Eğitim Dünyası
Forum Adı: Ödevler
Forum Tanımlaması: Tüm bilgileri kapsayan ödev arşivi...
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=2889
Tarih: 20-Nisan-2024 Saat 11:17
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: OSMANLIYA GENEL BAKIŞ
Mesajı Yazan: love_angel
Konu: OSMANLIYA GENEL BAKIŞ
Mesaj Tarihi: 08-Haziran-2008 Saat 17:34
Osmanlı Devleti (Osmanlıca: دولت عالیه عثمانیه, Devlet-i Aliyye-i Osmaniye) , ya da Avrupa'nın tanımladığı şekliyle Osmanlı İmparatorluğu 1299-1922 yılları arasında varlığını sürdüren, toprakları bugünkü Türkiye Cumhuriyeti ile Orta ve Doğu Avrupa, Balkanlar, Kafkasya, Anadolu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da geniş bir alana yayılan tarihi devlet.

En geniş zamanında devlet, üç kıtaya yayılmış, İstanbul ile sınırlı bir şehir devletine dönüşmüş olan Bizans İmparatorluğu'nu yıkmış, bazı tarihçilere göre bu Yeni Çağ'ı başlatan olay olmuştur. Devletin kurucusu ve Osmanlı Hanedanının atası olan Osman Gazi, Oğuzların Kayı boyundandır. Osmanlı Devleti, Asya Türk Kültürü, İslam Kültürünün birleşimiyle zengin bir kültür oluşturmuştur. Hakimiyeti altında bulunan topraklarda yaşayan halklar zaman zaman, toplu ya da yerel ayaklanmalar ile Osmanlı iktidarına karşı çıkmışlardır. Genel olarak din, dil, ırk ayrımından uzak durduğu için yüzyıllarca birçok devleti ve milleti hakimiyeti altında tutmayı başarmıştır. Osmanlı Devleti, Eski Türk örf ve adetlerinin ve İslam kültürünün yükümlülüklerinin doğrultusunda bir yönetim şekli belirlemiştir.



-------------
●●квя●●««Milletin lafıyla coşana kalbimin adımıyla koşmam gururumu hiçe sayıp kötü konuşana ölüyorm dese de bakmam!!!»»●●квя●●



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com