Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulmaca Konsantrasyonu Artırıyor

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Düşünme Zamanı
Forum Adı: Bilmece, Bulmaca, Zeka Soruları
Forum Tanımlaması: Düşünelim, Çözelim
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=2765
Tarih: 18-Nisan-2024 Saat 21:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: Bulmaca Konsantrasyonu Artırıyor
Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Konu: Bulmaca Konsantrasyonu Artırıyor
Mesaj Tarihi: 25-Mayıs-2008 Saat 12:31
Yapılan yeni bir araştırmaya göre, her gün çözeceğiniz kare bulmaca veya dikkatinizi yoğunlaştırdığınız benzeri uğraşılar, konsantrasyonunuzun genel olarak güçlenmesine yardımcı oluyor.

Wake Forest Üniversitesi Baptist Tıp Merkezi’nden Jennifer Mozolic açıklıyor: “Kare bulmacadan sudokuya kadar pek çok aktivite, beynimizin genç kalmasını sağlıyor. Daha önce yaptığımız araştırmalarda, yaşlı kişilerde dikkat çalışmalarının çevredeki rahatsız edici uyaranların etkilerinin azaltılmasında ve konsantrasyonun artmasında etkili bir yol olduğunu belirledik.”

Yaşlı kişiler, duyularından gelen bilgilere gençlerden daha çok önem verirler. Duyusal entegrasyon olarak isimlendirilen bu eğilim, rahatsız edici görüntü ve seslerin belirli bir konuda konsantre olunmasını engellemesine izin verir.

Sekiz hafta süren ve yaşları 65 ile 75 arasında değişen 23 kişinin katıldığı bu çalışmada, katılımcılar haftada bir saatlerini dikkat çalışmalarına ayırdılar. Yapılan seanslarda, bire bir zihin çalışmasına veya grup halinde beyin egzersizine yer verildi. Sonuç olarak katılımcıların rahatsız edici uyaranları bloke ederek daha kolay konsantre oldukları belirlendi.

Ayrıca beyin aktivitelerinin ve beyindeki kan akışının analizi için, fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) tekniği kullanıldı.

Mozolic ekliyor: “Elde edilen veriler, dikkat çalışmalarının çoklu duyusal entegrasyonu azalttığı ile ilgili hipotezimizi destekliyor. Yaşlı bireylerde çevredeki rahatsız edici uyaranlara karşı hassasiyetin azaltılmasında, dikkat çalışmaları oldukça etkili.”
alıntı

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: ela gözlü
Mesaj Tarihi: 26-Ekim-2008 Saat 19:58
süper ya beğendim


Mesajı Yazan: sewimli
Mesaj Tarihi: 21-Aralık-2008 Saat 14:14
çok süper çok begendim



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com