Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Da Vinci'nin Son Sırrı Çözüldü

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Eğitim Dünyası
Forum Adı: Genel Kültür
Forum Tanımlaması: Genel kültürünüzü artırmaya ne dersiniz?
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=2609
Tarih: 20-Nisan-2024 Saat 07:20
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: Da Vinci'nin Son Sırrı Çözüldü
Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Konu: Da Vinci'nin Son Sırrı Çözüldü
Mesaj Tarihi: 12-Nisan-2008 Saat 22:53
Ünlü ressam Leonardo da Vinci'nin hayatıyla ilgili bir sır perdesi daha aralandı.

Rönesans döneminin ünlü sanatçılarından Leonardo da Vinci'nin Arap kökenli olduğuna dair iddialar, bir İtalyan araştırmacının yeni bulgularıyla güçlendi.

Da Vinci'nin annesinin Caterina adındaki bir köle olduğunu ve muhtemelen Doğu Avrupa'dan veya Orta Doğu'dan getirildiğini iddia eden araştırma, babasının 30 yıllık birikimini deşifre eden Francesco Cianchi tarafından yayımlandı.

Araştırmaya göre, da Vinci doğduğunda, Caterina adındaki annesi ile Ser Piero adındaki babası evli değildi. Floransa'da noterlik yapan Ser Piero'nun hayatındaki tek kadın Caterina, varlıklı arkadaşı Vanni di Niccolo di Ser Vann'ın evindeki bir köleydi.

Bankerlik yapan Ser Vann, ölmeden önce Caterina'yı karısına bıraktı, ancak evi vasiyetini uygulayan arkadaşı Ser Piero'ya verildi.

Ser Piero, bankerin dul eşinin evde kalmasına, Caterina'ya özgürlüğünü vermesi şartıyla izin verdi. Caterina'ya bu tarihten sonra bir daha Floransa kayıtlarında rastlanmıyor. 15 Nisan 1452'de da Vinci doğuyor ve annesi birkaç ay sonra evleniyor.

Araştırma, Rönesans dönemi İtalyasında köleliğe dair bilgiler de veriyor. Vinci'deki Museo Ideale'nin kurucusu Alessandro Vezzosi, İtalya'nın önde gelen ailelerinin Doğu Avrupa'dan ve Orta Doğu'dan genç kadın satın aldıklarının bilindiğini, bu kadınların daha sonra vaftiz edildiğini ve genelde Maria, Marta ve Caterina adlarının verildiğini söyledi.

Da Vinci'nin parmak izinden yola çıkılarak geçen yıl yapılan bir araştırma, ünlü sanatçının Arap kökenli olabileceğini ortaya koymuştu.


-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com