gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Robotlar

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2011 Saat 15:12
Japonlar yeni bir robot geliştirdi
Japon araştırmacılar, sağlık tesislerinde çalışabilecek güçlü ve yumuşak bir robot geliştirdi. RIBA 2 adı verilen robot insanlara yumuşak dokunma hissi veriyor, tekerlekli sandalye etrafında hareket edebiliyor ve ses komutlarına yanıt verebiliyor.

Robot Uygulama Araştırma Ekibi Başkanı Şijie Guo, robotun ağırlığı 80 kilogramı bulan bir kişiyi yerden alıp tekerlekli sandalyeye ya da yatağa taşıyabileceğini belirterek, daha önce yapılan robotun sadece 60 kilograma kadar olan hastaları taşıyabildiğine dikkati çekti.

Guo, çok yumuşak bakır materyalden üretilen robotun bakır sensörleri olduğunu ve insanlara zarar vermeyeceğini, normalde bir robotun eğilmesi ve ağırlık kaldırması için büyük bir motora ihtiyaç duyduğunu, ancak RIBA 2'nin hareket etmesi için yay sistemi kullandıklarını ifade etti.Japon hükümeti ve Tokai şirketi tarafından finanse edilen projede çalışan uzmanlar robotu seri olarak üretmeyi ümit ettiklerini kaydetti.

Dünyada yaşlanan nüfusun ortaya çıkardığı sorunların üstesinden gelmek için daha fazla kaynağa ihtiyaç duyulan bir dönemde yapılan yeni robotun, Japonya gibi yaşlı nüfusun hızla arttığı ülkelere büyük katkı sağlayabileceği bildiriliyor.

Japonya'da yaşlı insanların kaldığı tesislerde çalışan bir görevlinin, günde ortalama 40 kez yaşlıları yerden alıp tekerlekli sandalye ve yatağa taşıdığı, bunun da zor ve enerji gerektiren bir görev olduğu hatırlatılıyor.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-Şubat-2014 Saat 16:24
Robotların geleceği ile ilgili müthiş öngörü
İnternet devi Google'ın yeni Mühendislik Direktörü Ray Kurzweil, sadece 15 yıl içinde robotların en akıllı insanoğlundan daha zeki olacağı öngörüsünde bulundu

Google'ın yapay zeka alanında ilerleme kaydetmek için 2012'de işe aldığı Kurzweil, The Observer gazetesine yaptığı açıklamada, 2029'da robotların deneyimlerinden öğrenecek, sohbet edebilecek, şaka yapabilecek ve hatta flört edebilecek kadar ileri bir düzeye ulaşacağını ileri sürdü.
1990 yılında internetin günlük yaşamın önemli bir parçası olacağını ve 1998'e kadar bir satranç şampiyonunun bilgisayara yenileceği öngörüsünde bulunan Kurzweil, "Robotların internetteki her şeyi ve her bir kitabın her bir sayfasını okuyup sonra kullanıcısının sorularını yanıtlamak için zekice bir sohbete girebilmesini amaçlıyoruz" dedi.
Kurzweil'in öngördüğünden iki yıl önce, 1996'da IBM'in Deep Blue adlı bilgisayar programı satranç şampiyonu Garry Kasparov'u yenilgiye uğratmıştı.

Kurzweil, bilgisayarlarla insanların aynı şey haline geleceği "Ölümsüzlük Teorisi" ile tanınıyor.
Toplam serveti 57 milyar doları aşan Google, dünyanın en büyük yapay zeka laboratuvarını kurmak için aralarında robot yapımında uzmanlaşmış DeepMind ve ileri askeri robot üreten Boston Dynamics'in de olduğu bazı şirketleri satın almıştı.
Kaynak: AA

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz