gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

2014 TÜBİTAK ödülleri açıklandı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2014 TÜBİTAK ödülleri açıklandı
    Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2014 Saat 13:22
2014 TÜBİTAK ödülleri açıklandı

TÜBİTAK, 2014 yılı Bilim Ödülü, Özel Ödül ve Teşvik Ödülü kazananlarını açıkladı.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 2014 yılı Bilim Ödülü, Özel Ödül ve Teşvik Ödülü kazananlarını açıkladı. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından bu yıl 3 bilim ödülü, 2 özel ödül ve 14 teşvik ödülü verilecek.
TÜBİTAK’tan yapılan açıklamada, ödüllerin her sene olduğu gibi kurumun kuruluş yıl dönümünde açıklandığı ifade edildi.
Bu yıl TÜBİTAK Bilim Ödüllerini, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Timur Doğu, Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zeynep Aycan, TÜBİTAK Özel Ödüllerini Utah Üniversitesi’nden Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu ve Illinois Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hayat Önyüksel kazandı.
TÜBİTAK Teşvik Ödüllerine ise Bilkent Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Bülend Ortaç, Doç. Dr. Emrah Özensoy, Yrd. Doç. Dr. Tamer Uyar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Okan Zafer Yeşilel, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özgür Barış Akan, Doç. Dr. Bahar Rumelili Sancak ve Doç. Dr. Fuat Balcı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Özgür Ergül ve Doç. Dr. Hüsnü Emrah Ünalan, Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Önder Özgener, Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Şahmaran, Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Cansev, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Kanbay, Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mecit Kantarcı layık görüldü.
Ödüller
Türkiye’de yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkı sağlamış hayattaki bilim insanlarına verilen Bilim Ödülü, 50 bin lira, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor. Ödül sahiplerine ayrıca araştırma desteği de veriliyor.
Özel Ödül, yurt dışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Özel ödül 50 bin lira, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor.
Teşvik Ödülü ise yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş bilim insanlarına veriliyor. Ödül, 20 bin lira, gümüş plaket ve ödül beratından oluşuyor. Kaynak: AA

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz