gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kendi hücrelerinizle gençleşebilirsiniz

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kendi hücrelerinizle gençleşebilirsiniz
    Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2014 Saat 20:38
Kendi hücrelerinizle gençleşebilirsiniz

Ciltte sarkmalar, derinin esnekliği, güneş lekeleri veya kilo alıp verme cilt bozukluklarına sebep oluyor. Ancak tıpta yaşanan gelişmelerle pek çok insanı rahatsız eden vücuttaki bu bozuklukların tedavisi mümkün. Bilim insanları, insanların yaşlansalar da genç kalabilmelerini sağlamak için, özellikle kök hücre üzerine yoğun çalışmalar yürütüyor.

KENDİ KÖK HÜCRENİZLE TEDAVİ OLABİLİRSİNİZ

İnsanların kendi kök hücreleri ile ciltlerindeki bozuklukları tedavi edebileceğini belirten Op Dr. Coşkun Levent Taşçı, "Kendi kök hücrelerimizle nasıl gençleşebiliriz?" sorusuna cevap verdi.

Kök hücrelerin vücudun farklı bölgelerindeki yağlardan veya kandan elde edilebildiğini söyleyen Taşçı, yıllar içerisinde değişik faktörlere bağlı olarak derinin esnekliğini kaybettiğini belirtti. Dr. Taşçı, bu bozuklukların ya lazer destekli tedavi yöntemiyle ya da kök hücre yöntemiyle tedavi edilebildiğini ifade etti.

TEDAVİ SÜRECİ NASIL GERÇEKLEŞİYOR?

Kök hücre tedavi sürecinin nasıl gerçekleştiğine ve yan etkilerinin olup olmadığına değinen Taşçı, "Bu tedaviler bazen bir seans olarak yapılabiliyor, bazen üç seans da olabiliyor. Seans araları bir ay olsa yeterli oluyor. Yapıldıktan sonraki ilk bir hafta bile çok faydası görülüyor. Kendi dokunuzdan edinmiş bir hücre olduğu için içine herhangi bir şey katılmıyor. Yüksek potansiyelli hücrelerin zenginleştirilmiş hali aslında bu. Bunun size herhangi bir yan etkisinin olma ihtimali yok" dedi.

GENEL ANESTEZİ GEREKTİRMİYOR

Kök hücre tedavisinin genç yaşlarda da yapılabileceğini belirten Taşçı, 20 yaşındaki bir insanın da yüzünde güneş lekelerinin ve bir takım kırışıklıkların olabildiğini söyledi. Taşçı, tedavinin genel anestezi gerektirmediğinden 30'lu yaşlardaki kalp, damar hastalıkları bulunan insanlarda da uygulanabileceğini söyledi. TRTHaber

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz