gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sahur Menüsü (Ramazan Menüsü)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sahur Menüsü (Ramazan Menüsü)
    Gönderim Zamanı: 28-Haziran-2014 Saat 01:38
Sahur Menüsü (Ramazan Menüsü)
Sahur menüsü... Ramazan menüsü... Sahurda ne yenilir? Sahurda sağlıklı beslenme nasıl olur? Sahurda ne yapılır? Sahurda ne yenirse tok tutar? Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir?

Ramazan ayı boyunca bayanlar kendilerine sahur menüleri arar. Fakak sahurda menüyü hazırlarken sağlıklı, besin değeri yüksek yiyecekler tercih etmek genelde gözardı edilir. Sağlıksız sahur menüleri hem orucumuzu güçleştirir hem de uzun vadede sağlık problemlerine sebep olabilir.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak'tan Sağlıklı Sahur Menüsü:

Sahur Menüsü(1): Krep, Kahvaltılıklar, Bitki çayı

Krep besleyici bir yiyecektir. İçerisine baktığımızda süt, un ve yumurta var. Yani üç önemli besin grubunu bir arada bulundura biliyor. Sahur için peynirli ve sebzeli yapılması önerilir. Lezzetli bir bitki çayı besleyici de olacağı için sahur için idealdir. İstiyorsanız biraz kahvaltılıklardan tadımlarda yapabilirsiniz.

Sahur Menüsü(2): Sigara böreği, Söğüş sebzeler, Limonata


Sahurda sigara böreğini tavada değil, fırında pişmiş şekli ile tüketiniz. Patatesin içerisine biraz lor peynir karıştırırsanız daha dengeli ve sağlıklı bir sigara böreği oluşturmuş olursunuz. Bunun yanında açık bir çay içebilirsiniz veya daha pratik olsun derseniz bitki çayı olabilir. Havalar sıcak diye limonata da tercih edebilirsiniz. Böreğinizi tüketirken peynir, salatalık ve domates de tüketebilirsiniz.

Sahur Menüsü(3): Sahanda Yumurta, Pide, Bitki Çayı

Sahanda yumurta deyince birçok kişi tereyağı kullanıyor. Ancak tereyağının sağlığımız üzerinde olumsuz etkilerini biliyoruz. Bu nedenle illa tereyağı olsun diyorsanız bir fındık kadar tereyağını geçmemeli. Yağ yetersiz geliyorsa bir tatlı kaşığı sıvı yağ kullanan biliriz. Tok tutmak için sadece yumurta yetmiyor. Yanında bir parça peynir tüketmeye özen gösterin ki dengeli bir menü oluştursun. Bunun yanından pide tüketebilirsiniz. İçecek olarak benim tercihim kuşburnu veya ıhlamur gibi bitki çayı... Çünkü bu menüyü dengelemesi bakımından en doğru seçim bu olcaktır.

Sahur Menüsü(4): Çorba ve salata

Sahurda kahvaltılıklardan sıkılanlar için çorba öneriyoruz. Sahurda çorba gerçekten dengeli, yeterli de olabilir. Biz sadece peynir ihtiyacımızı doğru karşılamadığımız için sahurda kahvaltıyı tercih ediyoruz. Tabii ki çorbamızın içeriği önemli, bir yayla çorbayı düşünürsek içerisinde yoğur, yumurta, un olduğu için besleyici bir çorba olarak sahurda tüketilebilir. Veya sebzelerin koyulduğu bir mercimek çorbası sahurda uygundur. Yanına yapılacak küçücük bir salata sahurun vitamin değerini artıracaktır.

Sahur Menüsü(5): Gözleme, Ayran

Sahurda gözlemeyi tercih edebilirsiniz. Tabiki ilk tercih evde elde yapılmış bir gözleme. Yada hazır yufkadan da gözleme yapabilirsniz. Eğer içerisine patates kocak olursanız hem yufka hem de hemde patetes karbonhidrak olacağında tek yönlü bir besleneme olur. O yüzden peynirli veya ıspanaklı gözleme tercih etmelisiniz. Yanına içeçek olarak ayran içebilirsiniz uykuya geçmenizi kolaylaştırır. Zaman

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz