gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Beyinin karanlık odaları aydınlanacak!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beyinin karanlık odaları aydınlanacak!
    Gönderim Zamanı: 28-Mayıs-2013 Saat 16:31
Beyinin karanlık odaları aydınlanacak!
İspanya da bilim insanları beyin aktivitilerini müzik kullanarak keşfeden yeni bir yöntem geliştirdi.

Bu yöntemle sinir hücrelerine ait bilgiler takip edilebiliyor ve bu bilgiler müzik notalarına dönüştürülebiliyor. Böylece beynin kapasitesi ve beyindeki rahatsızlıklar tespit edilebiliyor.
İşleri piyanoyla ancak onlar müzisyen değil bilim insanı. İspanya'da bir grup bilim insanı sinir hücrelerinin araştırılabilmesi için yeni bir yöntem geliştirdi. Projede mikro-elektrotlar ve mikroskop yardımıyla nöron hücrelerinde bulunan dikensi yapıların üç boyutlu bir modeli oluşturuluyor. Bunu gerçekleştirebilmek için de bilim insanları müzikten faydalanıyor.
Konuyla ilgili İspanyol bilim insanı Javier De Felipe "Nöron hücrelerindeki diken benzeri yapılar için müzik çaldığımızda 'diken müziği' adını verdiğimiz bir bilgi elde ediyoruz. Bu bilgi bize, dikenin boyutu ve konumu ile ilgili bilgi veriyor. Diken üzerinden geçen müziği izlediğimizde nöron dikenleri hakkında önemli bilgilere ulaşıyoruz." diyor.
Sinir hücrelerindeki her bir küçük diken benzeri yapı aslında bir bilgisayar gibi çalışıyor.Nöron dikenlerinden, farklı insanlarda faklı müzikler elde ediliyor. Bir başka bilim insanı Isabel Fernaud ise "Yaşlı bir insan genç birine göre daha az nöron dikenine sahip. Bu da dikenlerin arasında daha büyük boşlukların olması sonucunu doğuruyor. Böylece yaşlı ve gençlerden elde edilen müzikler de farklılık arz ediyor." dedi.
Bu çalışmadan elde edilen bilgilerin, Alzhemier (Alzaymır) ve Parkinson gibi önemli hastalıkların anlaşılmasında önemli ilerlemeler sağlaması bekleniyor. Zira bu tür hastalıklar, doğrudan nöron dikenlerinin değişime uğraması sebebiyle ortaya çıkıyor.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz