gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Eğitim Öğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

1. Sınıfa kayıt etmemek için...

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1. Sınıfa kayıt etmemek için...
    Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2012 Saat 00:59
66 aya sağlık raporu ayarı

12 yıllık zorunlu eğitim düzenlemesinin en çok tartışılan "okula başlama yaşı" ile ilgili esneklik getiren Milli Eğitim Bakanlığı, okula başlama yaşını sağlık raporuyla belgelenirse1 yıl erteleyecek.



Safure Canturk'un haberi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 12 yıllık zorunlu eğitim düzenlemesinin en çok tartışılan "okula başlama yaşı" için esneklik getirdi. 66 ayını doldurmuş çocuklar için sağlık kurumlarından, zihnen veya bedenen gelişmediğine ilişkin tıbbi rapor alınması halinde okula başlama yaşı bir yıl ertelenebilecek.

MEB, 18 yönetmelikte düzenleme yaptı. Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikler, kamuoyunda 4+4+4 diye bilinen 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin nasıl işleyeceğine ilişkindüzenlemeler içeriyor.

Kamuoyunda okula başlama yaşının 5 yaşa çekilmesiyle birlikte başlayan tartışmalara da yönetmelikle son nokta koyuldu.

Buna göre, veli çocuğunun bedenen veya zihnen gelişmediğini sağlık kurumlarından alacağı sağlık raporuyla kanıtlarsa çocuk okula bir sonraki yıl kaydedilecek.

Daha önce çocuğun okula başlayabilmek için yeterince gelişip gelişmediğine okullarda müdür, öğretmen ve veli ortaklaşa karar verirken, yeni sistemde velinin uzman doktordan rapor alması gerekecek.

MEB yetkilileri, ilçe merkezlerine veliler tarafından gelen dilekçeler nedeniyle böyle bir kararın alındığını söyledi. Çocuğu 66 ayını doldurup okula başlaması gereken velilerin yaklaşık yüzde 5'inin, "O daha çok küçük" diyerek göndermek istemediği öğrenildi.

ANAOKULU VE ANASINIFI

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle de, anaokulunu, 37-66 ay arası çocukların eğitimi amacıyla açılan okul, ana sınıfını da 48-66 ay arası çocukların eğitimi amacıyla açılan sınıf olarak tanımladı.

SABAH

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz