gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Dişlerdeki lekelerden nasıl kurtulabiliriz?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dişlerdeki lekelerden nasıl kurtulabiliriz?
    Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2011 Saat 21:04
Dişlerdeki lekelerden nasıl kurtulabiliriz?

Gülümsemenize gölge düşüren diş lekelerindan biraz dikkatle kolayca kullanabilirsiniz. İşte farklı yöntemlerle diş lekelerinden kurtulma yolları.

Dişteki lekeler genellikle basit bir temizlik ile giderilebilir. diş doktorları tarafından uygulanan diş taşı temizliği sonrasında polisaj denilen bir işlem uygulanır. Polisaj işlemi dişlerin üzerine özel bir macun uygulayarak bir lastik yardımıyla dişleri daha beyaz hale getirme işlemidir. Polisaj işlemi sonrasında dişlerdeki lekeler çıkmıyorsa ya çürük vardır ya da diş lekesi derine işlemiştir. Dişin içine işlemiş lekeleri temizlemenin yolu da diş beyazlatmadır.



Dişte leke oluşumunu engelleyen birçok diş macunu bulunmaktadır. Bu diş macunları düzenli kullanıldıklarında olumlu sonuç vermektedir. Özellikle sigara içen kişilerin dişlerinde görülen sararmayı önleyici özellik taşıyan ürünler oldukça etkilidir. Ama temel prensip mutlaka öğünlerden sonra dişleri fırçalamaktır. Özellikle kahve gibi kafein içeren içecekler dişler üzerinde leke bırakır.

Diş macunu seçerken florürlü ve dişi koruyucu maddeler olanları seçmek gereklidir. Dişi aşındırıcı öğeler içeren diş macunları kesinlikle kullanılmamalıdır. Diş beyazlatma kalemi ise bir diğer etkili çözümdür.

Diş ipi kullanmak da çok önemlidir. Dişin arasında kalan parçacıklar dişin çürümesine ve kalıcı renk değişimlerine neden olabilir. Küçük yaştan itibaren uygun diş ipi kullanmak ve diş etlerini acıtmamaya özen göstermek yararlı olacaktır.

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2011 Saat 21:07
Dişleriniz Parıldasın


Dişleriniz Parıldasın

Konuşurken ve gülerken dişlerimiz her daim ön plandadır. Karşımızdaki ile iletişimde dişlerimiz yüzümüzde en çok göze çarpan bölümdür. Bu nedenle beyazlığı kişisel bakımımızın sembolüdür.

Yediğimiz her yemekten sonra dişleri fırçalamak ya da en azından çalkalamak çok önemlidir. Besin artıkları dişlerin arasına sıkışır ve orada birikir. Zamanla plak oluşumuna neden olurlar. Bu ortam bakterilerin üremesi için çok uygundur. Üreyen bu bakteriler zamanla üst solunum yolunda ve soluk borusunda da sorunlara neden olabilir. Hatta mideyi de kötü etkileyebilir ve istenmeyen bir durum olan ağız kokusuna yol açabilir.



Özellikle fazla kafein tüketenler ve sigara içenlerin kullanması için üretilen diş macunların ilk çözüm yoludur. Günde en az 2 kez fırçaladığınızda bakteri oluşumunu önemli oranda azaltabilir ve dişlerde leke oluşumunu da önleyebilirsiniz.

Bu ürünlerle dişleriniz ışıl ışıl parlayacak! Hemen tıklayın, fiyatlara göz atın!

Diş beyazlatma operasyonları gözünüze iyi bir çözüm gibi gelebilir. Ancak bu yöntemler profesyonellerce yapılmadığı takdirde diş minesine zarar verir ve çürüğe neden olur. Bunun yerine alternatif diş beyazlatma yollarını tercih edebilirsiniz. Diş beyazlatma kalemi, fırçalar ve bantlar bu yöntemlerden bazılarıdır.

Bazı yiyecekler de diş temizleyici özelliğiyle bilinir. Örneğin elma. İçerisinde bulunan asit ve diğer besin maddeleri sayesinde dişin yüzeyini temizler. Ferah ve taze bir nefes sağlar.

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2011 Saat 21:09
Çocuklarda diş çürükleri beslenme ve konuşmayı engelliyor

BSK Metropark Hastanesi diş hekimi Ebru Sahillioğlu Akçalı, çocuklarda diş sağlığının beslenme ve konuşma için önemli olduğunu söyledi.

Akçalı, araştırmalara göre, Türkiye’de 6 yaş grubu çocukların yüzde 83’ünün dişlerinde çürük bulunduğunu, bu oranın çok yüksek olduğunu ve çocuklarda çürüklerin önüne geçmek için anne babalara büyük görev düştüğünü bildirdi. Süt dişlerinin normal dişlere oranla, daha çok organik madde içerdiği için daha hızlı çürüdüğünü anlatan Akçalı, şöyle dedi:



“Çocuklar, çürüğün sıcak, soğuk, tatlı gibi erken dönem sinyallerini zamanında yorumlayamaz. Çürük, ancak iyice ilerledikten sonra fark edilir. Çocuklar ağız bakımına yetişkinler kadar dikkat edemezler, yani sorumluluk anne ve babalarındır. Anne babalar süt dişlerindeki çürükleri ‘Nasıl olsa yerine yenileri gelecek’ diyerek bazen önemsemez. Çocuğunuza verebileceğiniz en güzel hediye ömür boyu süren sağlıklı bir gülümsemedir. Çocuklar 6-7 yaşlarına kadar yeterince etkili diş fırçalayamaz. Dişler kahvaltıdan sonra ve uykudan önce olmak üzere bir büyüğün denetiminde günde 2 kez temizlenmeli. Çocuğun florür almasını sağlayın. Çocuğunuzun atıştırması normal sınırlar dahilinde olsun.”

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2011 Saat 21:10
Güzel dişlerin sırrı nedir?

Güzel bir gülüşün sırrı, güzel ve düzgün sıralanmış dişlere sahip olmaktan geçer.

Bunun için de en etkili yöntem, lamina yöntemiyle ağzınızda yeni bir form yaratmak.

DİŞ TEDAVİSİNDE YENİ UYGULAMA

Birçok kişi dişlerindeki çarpıklık, renk değişikliği, diş kaybı vb nedenlerle içinden geldiği gibi gülümseyemez. Günümüzde diş hekimleri ve ortodontistler, çeşitli diş problemlerini çeşitli tedaviler uygulayarak çözebiliyor.

Uzmanlar, güzel ve düzgün dişler yanında, gülümsediğinizde, güzel gülüş olarak tanımlanan ve “U” harfine benzeyen bir gülüşe sahip olmak isteyenlere lamina yöntemini tavsiye ediyor.

Lamine yöntemi, birçok diş bozukluğuna uygulanabilen kozmetik bir çözüm. Tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış porselen yaprakların dişlerin ön yüzüne yapıştırılması esasına dayanıyor. Uygulamaya dair sorularımızı Dentalform’dan Diş Hekimi Şölen Arslan’a sorduk:

Lamina yönteminde uygulama nasıl gerçekleşiyor?

Porselenden imal edilen ve yaprak dediğimiz tabakalar, çok ince, ortalama 0,7 mm kalınlığında oluyor ve bu yapraklar ışık geçirgenliğine sahip. Öncelikle kişinin ağız ve diş yapısına göre, hastanın kendi dişlerinden ölçü alınarak tasarlanıyor. Laboratuar ortamında döküldükten sonra tek tek dişler üzerine yapıştırılıyor.

Porselen tabakaların dişlere tamamen uyumu gerekiyor mu?

Bu çok önemli onun için de oldukça hassas bir teknik. İyi bir klinik ve laboratuar çalışması gerektiriyor. Hekimin ve diş teknisyeninin bu konu üzerindeki teknik bilgisinin, estetik görüşünün yeteneğinin gelişmiş olması da başarı oranını artıran faktörler.



Tedavi ne kadar sürüyor?

Tedavinin laboratuar aşaması 7/10 gündür. İyi bir ağız bakımıyla yıllarca kendi dişiniz gibi kullanılabiliyor.

Kimlere uygulanabilir?

Aslında birçok problem bu yöntemle çok kısa sürede çözüme kavuşmuş oluyor. Ön dişlerinde kırık olanlar, dişleri arasında renk farklılıkları olanlar, çarpık dişleri olanlanlar, diş araları açık olanlar… Hemen herkese yapılabilir.

Güzel bir gülüşe sahip olmayı herkes ister. Uygulanan bu yöntem ile güzel gülüşe sahip olmak arasında bir ilişki var mı?

Güzel gülüş dediğimiz geniş bir U şeklinde olan gülüştür. Bu yöntemle dişler hiçbir şekilde zarar görmüyor. Çünkü çok ince dökülüyor bu porselen tırnaklar ve üzerinde aşındırma yapmadan dişe yapıştırılıyor. U formunu oluşturmak için üst ön sıradaki dişlerin boyuyla oynanabiliyor. Ön dişlerin üzerine yapışan yapraklar dudakları da çok hafif kaldırıyor. Bu da ağıza hoş bir form katıyor. Ayrıca uygulamaya geçmeden önce plot bir tasarımla tedaviden ağzınızın ve dişlerinizin nasıl görüneceği hakkında fikir sahibi olabiliyorsunuz.

Avantajlarından söz eder misiniz?

Dişi en iyi koruyabilen ve kısa süren bir tedavi yöntemidir. Porselen tabakalar çok doğal görünür ve dişlerle bütünleşir. Çok iyi cilalanmış porselen yüzeyi nedeniyle diştaşı oluşumu çok nadir görülür. Kahve, çay gibi içecekler yüzünden renk değiştirmez. Mineye sıkıca yapıştırıldığından kırılmaya karşı dirençlidir. Herşeyden önemlisi dişlerin doğal yapısı bozulmaz ve istenilen estetik özelliklere göre bir form yaratmaya izin verir.

Diş hiçbir şekilde zarar görmüyor mu tabakaları yapıştırırken?

Sadece genel bir diş temizliği yapılır ve hiçbir dişin kesilmesine, küçültülmesine gerek kalmadan yöntem uygulanır.

Dezavantajı var mı?

Dezavantajı neredeyse hiç yok. Yöntem, dişlerinizin sağlığını ve görünüşünü en az 10 yıl korumanızı da sağlıyor.

KİMLERE UYGULANABİLİR?

- Kırık veya çarpık dişleri olanlar
- Dişler arasında seviye ve renk farklılıkları olanlar
- Diş aralarında açık bulunanlar
- Hatalı fırçalama nedeniyle ön yüzeyleri aşınmış dişlere sahip olanlar
- Dişlerinin renginden memnun olmayan kişiler
- Dişlerinin şeklinden memnun olmayanlar(uzun, kısa, küçük dişleri olanlar)



Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2011 Saat 21:15
Sağlıklı dişler için 8 öneri


Güzel ve sağlıklı dişlerin sırrı ufak püf noktalarında gizlidir. Çok fazla zaman ve para harcamadan da dişlerinizi mükemmel bir duruma getirebilirsiniz. İşte ipuçları:

1. Sadece dişinizi değil dilinizi ve damağınızı da hafifçe fırçalayın. Mikroplar bu bölgelerde de toplanmaktadır.



2. diş fırçanızı ayda 2-3 defa değiştirin.

3. Diş macununuzu belirli aralıklarla değiştirin. Çünkü vücudunuz aynı türe alışacak ve artık etkileri azalacaktır.

4. Dişlerinizi sabah kahvaltıdan ve akşam yatağa yatmadan öncefırçalayın!

5. Her yemekten sonra gargara yapmaya özen gösterin.

6. Kürdan diş etlerine zarar vereceği için diş ipi kullanımına dikkat edin.

7. Yemeklerden sonra sakız çiğneyebilirsiniz. Sakız çiğnemez yumuşak plakların toplanmasını engeller ve toksin maddeleri emer. Ancak aynı sakızı 15 dakikadan fazla çiğnemeyin.

8. antibakteriyel gargara kullanabilirsiniz.

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz