gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Ödevler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ekonominin Müzik Üzerinde Etkisi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
By_Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
  Alıntı By_Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ekonominin Müzik Üzerinde Etkisi
    Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2011 Saat 09:32
Ekonominin Müzik Üzerinde Etkisi

Ekonomi bilimi insanın sınırsız ihtiyaçlarına karşılık doğadaki sınırlı kaynaklar arasındaki dengeyi sağlamakla görevlidir. İlkçağlardan bu yana dengenin sağlanması için savaşlar çıkmıştır. Çıkan savaşlar toplumsal yapıları dünyanın dengesini değiştirmiştir.
Toplumsal yapının temel belirleyicisi toplumların gelişmesiyle birlikte ekonomi olmuştur. Toplumsal yapının içerisinde kurumlar düşünce sistemi kültür, kültürün içinde de müzik. Toplumların gelişmişlik düzeyiyle birlikte müzikte değişmektedir. Gelişmişlik düzeyinin temel belirleyicisi ekonomi olduğuna göre müzikte bundan etkilenmektedir. Moşlow’un ihtiyaçlar hiyerarşisini düşünürsek Temel ihtiyaçlar yeme, güvenlik sonraki aşamada sosyalleşme vardır. Sosyalleşmenin içinde müzikte vardır. Aç bir toplumun sosyalleşmesi ve de müziğinin gelişmesi pek mümkün olmamaktadır.
Müzik kimi zaman ekonomik sorunlar yaşayan devletlerle sosyal patlamayı engellemek için kullanılan bir araç olmuştur. Ör: Türkiye’de gençlere dinletilen ve gençlerin büyük çoğunluğunun benimsediği arabesk müzik gençlerin beynini uyuşturmaktadır. Bu da gençlerin mayışıp bir kenara oturmalarına neden olmuştur.

Teknolojik gelişme ekonomik temeli üzerine olmuştur. Müzik bir yerde insanın hayata bakış açısıdır. Umutlar, sevinçler, keder, isyan, aşklar vb. her şey müziğe yansıtılmaktadır. İnsanoğlu Ekonominin kötü olduğu yerlerde insanların umutları azalmaktadır. Daha az sevinçli daha çok kederli. Bu da müziğe yansımaktadır. Teknolojik gelişme ekonomi temeli üzerine oluşmuştur. Teknolojiyle beraber müziğin gelişmesi daha geniş alıcı farklı müzikler dinletilmesine neden olmuştur.
Sonuç olarak geçmişten günümüze ekonomi sosyal yapıyı etkilemektedir ve de etkilemeye devam edecektir. Müzikte ekonomiden olumlu olumsuz etkilenmeye devam edecektir.

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz