gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kül Bulutu Türkiye'de ))))):

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yasemin_Bozer Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Ekim-2009
Konum: İsatanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 104
  Alıntı Yasemin_Bozer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kül Bulutu Türkiye'de ))))):
    Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2010 Saat 20:52
TCDD Genel Müdürlüğü, İzlanda'daki yanardağ patlaması nedeniyle havayolu seferlerinin iptal edilmesi sonucu artan yolcu talebini karşılamak için İstanbul-Bükreş-İstanbul hattında kuşetli vagonlardan oluşacak 312 yolcu kapasiteli bir treni sefere koydu. Bunun, TCDD'nin Avrupa seferlerinde ilk ilave tren olduğu öğrenildi. Bir tur şirketi ise Atatürk Havalimanı'ndan Almanya'nın Münih kentine otobüs seferleri başlattı. Kül bulutları Türk hava sahasını da etkilemeye başladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Türk hava sahasının da kül bulutlarından etkilenmeye başladığını duyurdu.

Zonguldak, Samsun, ve Sinop hava sahalarında 20 bin ila 30 bin feet arasındaki hava sahasının uçuşlara kapatıldığı bildirildi.

SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru Zonguldak, Samsun, ve Sinop hava sahalarında 20 bin ila 30 bin feet arasındaki hava sahasını kapattıklarını ifade ederek bu durumun yarın saat 12.00'a kadar süreceğini söyledi.

Arıduru, DHMİ,SHGM gibi kurumların faal olarak çalıştıklarını ve Eurocontrol' (Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı)le birlikte gelişmeleri takip ettiklerin belirterek Türkiye'ye kül bulutlarının Kuzeyden bir giriş yaptığını ve uçuş güvenliği için böyle bir karar aldıklarını sözlerine ekledi.    

Kül bulutlarının bu gece yarısından sonra saat 02.00'den-06.00'ya kadar Çorlu hava sahasını etkilemesinin beklendiğini ifade eden Arıduru, yarın da saat 12.00'den itibaren de İstanbul hava sahasının kül bulutlarından etkilenebileceğini bildirdi.

İptaller sürüyor

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Avrupa ülkelerine yapılan uçak seferlerindeki iptaller artarak sürüyor.

İstanbul'dan Avrupa ülkelerine yapılması planlanan 250'den fazla sefer iptal edilirken, orta ve kuzey Avrupa ülkelerine dün gerçekleştirilemeyen seferlere bugün Bükreş, Saraybosna, Üsküp, Zagreb, Belgrad, Priştine, Simferepol ve Moskova seferleri de eklendi.

Öte yandan, ülkelerine gidemeyen çok sayıda yolcu otellerde yer bulamayınca, kendi tercihleriyle Atatürk Havalimanı'nda beklemeye devam ediyor. Yolcular buldukları banklarda, boş ofis odalarında, yer bulamayanlar da yerlerde THY tarafından dağıtılan battaniyelere sarınarak dinleniyor.

Bu arada, havalimanında yiyecek içecek hizmeti sunan BTA Catering şirketi de yolculara sabah çayı ve kahvaltılık ikramını sürdürüyor.

Ulaştırma Bakanlığı da, İzlanda'daki yanardağ patlaması sonucu oluşan kül bulutu nedeniyle yurda dönemeyen Türk vatandaşları için büyükelçiliklerle iletişime geçerek alternatif ulaşım güzergahları belirliyor.

THY, İzlanda'daki yanardağ patlaması nedeniyle sefer yapılamayan yerler yerine Avrupa'da hava sahası açık olan Roma, Barselona, Madrid, Simferopol ve Atina'ya ek seferler koydu.

Demiryollarına talep arttı

İzlanda'da meydana gelen volkan patlaması sonucu Avrupa'da çoğu havalimanının uçuşlarını iptal etmesi nedeniyle, Avrupa yönüne yapılan seyahatlerde demiryollarına talep arttı.

TCDD Genel Müdürlüğü, yolcu taleplerini karşılamak amacıyla ilgili demiryollarının da onayını alarak İstanbul Sirkeci Garı'ndan her gün saat 22.00'de hareket eden Bosfor Ekspresi'ne çok sayıda vagon ekledi.

Buna göre, Bosfor Ekspresi'ne bağlanan bu ilave vagonlar ile İstanbul-Bükreş-İstanbul güzergahında 4 kuşetli ve 2 yataklı vagon, İstanbul-Belgrad-İstanbul hattında ise 1 kuşetli ve 1 yataklı vagon her gün karşılıklı olarak işletilecek.

Bulgaristan ve Romanya ile Bosfor Ekspresi teşkilatında yer alan bu vagonlarla İstanbul-Bükreş, İstanbul-Sofya ve İstanbul-Belgrad'a kadar direkt seyahat edip bu garlardan aktarma yapılarak Avrupa'ya seyahat edilebilecek.

TCDD Genel Müdürlüğü, artan yolcu talebini karşılamak için yarın kuşetli vagonlardan oluşacak 312 yolcu kapasiteli bir ilave treni İstanbul-Bükreş-İstanbul parkurunda sefere koyacak. Söz konusu tren, 15.00'te Sirkeci garından hareket edecek ve ertesi gün saat 15.00'te Bükreş'e ulaşacak.

Avrupa ülkelerine seyahat etmek isteyen yolcuların ilave tren ile Bükreş'e gidip, buradan saat 16.00'da Viyana istikametine hareket eden tren ile Viyana'ya ulaşmaları mümkün olacak. İlave sefer biletleri, Bosfor Treni ile aynı fiyattan bugün 21.00'den itibaren satışa sunulacak.

TCDD'nin ilave ek treninin Avrupa seferlerinde bir ilk olduğu öğrenildi.

Havaalanından otobüs seferleri

Yanardağ patlamasının ardından çok sayıda Avrupa ülkesinin hava sahasını kapatması ve uçak seferlerin yapılamaması nedeniyle, bir tur şirketi Atatürk Havalimanı'ndan Almanya'nın Münih kentine otobüs seferleri başlattı.

Yanardağ patlamasının 4. gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda çok sayıda yolcu uçuşların yeniden başlayacağı günü beklerken, Türkiye'de bulunan gurbetçi vatandaş ile Alman turistler çözümü otobüsle Almanya'ya gitmekte buldu.

Atatürk Havalimanı'nda araç kiralama ve turizm acenteliği yapan Fidan Rent A Car ve Murat Turizm şirketi, yolculardan gelen talebi değerlendirerek Almanya'ya otobüs kaldırmaya başladı.

Şirketin Rezervasyon Müdürü Aziz Ulu, yaptığı açıklamada, ''Volkan patlamasından dolayı yolculardan bir talep geldi. Biz de otobüs firmalarıyla irtibata geçtik ve havalimanından Almanya'ya otobüs seferleri başlattık. Dün 3 sefer düzenledik, bugün de 3 sefer gerçekleştirdik. Otobüslerimiz dolu gidiyor, herkes memnun. Yarın ne olur bilmiyoruz ama uçaklar kalkmazsa otobüs seferlerine devam edeceğiz'' diye konuştu.

Otobüsün yaklaşık 30 saatte İstanbul'dan Münih'e varacağını belirten Aziz Ulu, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Avusturya güzergahını izleyerek Münih'e ulaşıldığını söyledi.

Yolcular fiyattan şikayetçi

İsviçre'de yaşayan Erdi ve Erkan Aydın kardeşler de yaptıkları açıklamada, uçaklarının kalkmaması nedeniyle mağdur olduklarını ifade ettiler.

Erkan Aydın, ''İşimizin başına dönmemiz gerekiyor. Seferlerin yapılamaması nedeniyle zor durumda kaldık. Otobüsle gitmek için Otogar'a gittik. Orada iyi şirketler var fakat 28 Nisan tarihine kadar hiç yer bulamadık. Atatürk Havalimanı'nda böyle bir imkan doğunca bunu değerlendirmek istedik. Zamanımız olmadığı ve işimizin başına dönmemiz gerektiği için bu yolu deneyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Erdi Aydın da otobüsle Münih'e gidip oradan da Zürih'e trenle geçeceklerini belirterek, bilet fiyatlarının sürekli değişmesinden şikayet etti.

Alman turist Maria Shapraft ise cuma gününden beri havalimanında olduğunu, 2 gün otelde yattıklarını ifade ederek, ''Uçuş iptal oldu ama bize bilgi veren yok. Nürnberg'e gidecektim. Burada daha fazla kalıp otellere gecede 150-200 Avro vermektense otobüse vermeyi tercih ettim. Münih'e sabah bilet fiyatı 180 Avro iken şimdi 230 Avro olmuş. Bu doğru değil. İsmimizi yolcu listesine yazdırdık, biletim yok, umarım gidebiliriz...'' dedi.

Bu arada, Almanya'ya otobüsle gitmek isteyen uçak yolcuları Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bulunan turizm şirketinin önünde yer bulmak için kuyruklar oluştururken, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan iki görevlinin de yolculara yardımcı oldukları görüldü.

Bu arada Avrupa-Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı ve TUI Holding Danışmanı Hüseyin Baraner, İzlanda'daki yanardağ patlamasının ardından oluşan kül bulutları yüzünden ülkelerine dönemeyen Alman turistlerden 200'ünün hava yoluyla Portekiz'in Faro kentine götürüldüğünü, turistlerin buradan kara yoluyla ülkelerine hareket ettiklerini bildirdi.
Yukarı Dön
Yasemin_Bozer Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 09-Ekim-2009
Konum: İsatanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 104
  Alıntı Yasemin_Bozer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18-Nisan-2010 Saat 20:55
1920 de aynısı olmuş ve türkiye 3 yıl buzul çağı yaşamış :O :O :( :( :(
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz