gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sınavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

2009 KPSS soruları adayları zorlamış

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2009 KPSS soruları adayları zorlamış
    Gönderim Zamanı: 28-Haziran-2009 Saat 20:04
2009 KPSS soruları adayları zorlamış
Memur olmak için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adayları sorular karşısında oldukça zorlandı.

Lisans düzeyinde sadece A grubu ve öğretmenlik kadroları için başvuran adayların katıldığı sınavlarda, özellikle matematik sorularının zorluğu dikkat çekti. 120 sorunun bulunduğu genel yetenek ve genel kültür soruları için adaylara 120 dakika süre tanındı.

KPSS'de yabancı dil testini yapmak isteyenlere 1 saat daha zaman verildi. 430 bin kişinin katıldığı dün sabahki oturumlarda her soruya bir dakika süre verilen adaylar soruların uzunluğu ve zorluğundan yakındı. Aynı gün saat 14.30'da başlayan öğleden sonraki bölümde ise yaklaşık 260 bin aday ise eğitim bilimleri testlerini cevaplandırdı. 2009-KPSS'nin bugün yapılan 3. ve 4. oturumlarında ise sabah oturumuna 110 bin, öğleden sonrakine ise yaklaşık 65 bin aday yeralacak.

Sınavdan çıkan adaylar internette oluşturulan forum sitelerinde soruları değerlendirdi. Bazı adaylar, Matematik'te 10 soru çözene kadar ecel teri döktüklerini ileri sürdü. Adaylar özellikle matematik sorularının zorluğundan, sınav süresinin azlığından yakındı. Bilgi ve yoruma dayalı soruların da yeraldığı sınav hakkında bazı yorumlar şöyle:

"Arkadaşlar Türkçe normaldi ama matematik çok zordu gerçekten uğraştım. Sonuçlar çıkmadı bütün zamanım gitti. Matematiğim fena değil ama ben de on beş yaptım sanırım. Genel kültüre de 30 dakika kaldı. Genel kültür istediği kadar kolay olsun bütün süre matematiğe gittikten sonra genel kültürü doğru dürüst çözemiyoruz ki."

"Herkese geçmiş olsun. Ben de 4 yıldır giriyorum KPSS'ye. 2008'den iyi bir puanım var ama A kadrolar için şansımı denemek istedim. Matematik zordu 10 taneyi yapana kadar ecel teri döktüm. KPSS bir kurtulsaydık senden."

"Güvendiğim matematik çok kötü geçti. Türkçe soruları bence uzundu. Yani hiç bir denemede ben bu kadar uzun zaman ayırmamıştım. Sonra matematiği gördüm şoka girdim. Bari genel kültür sorularına sondan başlayayım dedim vatandaşlığın son üç sorusunu görünce şok oldum." "Matematik gerçekten zordu. Sadece 15 matematik yapabildim. Kaçı doğru belli değil.",

"4 defa girdim KPSS'ye. 30 soruda 1 tane yanlışım çıkıyordu. Soruları ÖSS'de full yapmıştım. Bu kadar saçma matematik soruları görmedim. Grafik soruları hariç 1 dakikada soruları yanıtlamak zordu. 1 saat yetmedi sadece matematiğe. Kareköklü soru neydi öyle ? İşlem de öyle. Özellikle bu ikisi çok zordu."

"Zor diye bir kategori vardır, sorarsın çözülür. Bunun çözümü için matematik mezunu bir soruya iki buçuk dakika ayırıyorsa buna yuh denir işte. ALES'ten 80 yapan adam '15 tane yaptım' diyor."

"80 net çıkarsam ne olacak ki ? Bir çok kurum KPSS 1-2-3'ten asgari 80 istiyor. Zaten özel sektörde iş yok. Memur da mı olmayalım."
Alıntı

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz