gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sınavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Eğitimde Yeni Model: Öğret Kazan, Öğren Kazan...

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Eğitimde Yeni Model: Öğret Kazan, Öğren Kazan...
    Gönderim Zamanı: 05-Haziran-2008 Saat 12:49
Bu yıl ikinci dönemle başlayan proje kapsamında dersleri iyi olan öğrenciler, zayıf olan arkadaşlarını çalıştırıyor. Sistemin amacı, başarısız öğrencilerin hem bilgilerini artırmak hem de not ortalamasını yükseltmek. Proje sayesinde arkadaşına ders çalıştıran öğrenci, kendi bilgilerini de geliştirmiş oluyor. Öğretmenler de zayıf arkadaşına ders çalıştıran öğrenciye çabası doğrultusunda sözlü notu veriyor.
Öğretmenlerin kontrolünde bu yıl matematik dersini pilot olarak seçen okul idarecileri, önümüzdeki yıl fen, fizik ve kimya derslerinde de aynı sistemi uygulayacak. Bu yıl matematik ders notu beş üzerinden bir ve iki olan 20 öğrenciyi belirleyen matematik zümresi, başarılı 20 öğrenciyi ders anlatması için görevlendirdi. Proje, şimdiden meyvelerini vermeye başladı. Okulda, arkadaşlık ilişkileri gelişti, başarıda artış oldu. Matematik Zümre Başkanı Yusuf Bağcı, "İlk dönem dersleri zayıf olan öğrencilerin kendilerine güvenlerinin geldiğini; gözlerinden, derslere katılımlarından anlıyoruz." dedi. Başkan Bağcı, ÖSS'ye hazırlandıkları için son sınıf öğrencilerini projeye dahil etmediklerini vurguladı.
Şu anda 40 öğrencinin sistemin içinde yer aldığını vurgulayan koleji müdürü Şakir Ural, "Dersi zayıf olan öğrencinin seviyesini artırmaya, başarılı öğrenciyi de sözlü notuyla desteklemeye başladık. Bu kolektif bir grup çalışması. Ders dışında öğrenci, vaktini, çalıştırması gereken öğrenciye ayırıyor." şeklinde konuştu. Projenin bir sınavlık olmadığını, bütün bir dönem boyunca uygulanmaya devam edileceğini anlatan Ural, öğretenin ne kadar öğrettiğini, öğrenenin de ne kadar öğrendiğini gördüklerini ve kesinlikle gayreti ödülsüz bırakmadıklarını açıkladı. Çocukların kendine güveninin geldiğini kaydeden Ural, "Matematiği yapabileceğini gözlerinden anlıyoruz. Matematik, genelde korkudan yapılamayan bir ders. Öğrencinin bilgisi sağlamlaştıkça bu korku ortadan kalkıyor." diyerek uygulamanın olumlu sonuçlarını anlattı.
Proje Bakanlık'a Örnek Olabilir
Çalışmanın hiçbir olumsuz yönünün olmadığını aktaran Özel Yamanlar Genel Müdürü Sebahattin Kasap, projenin Milli Eğitim Bakanlığı'na da örnek olabileceğini açıkladı. Dersi zayıf öğrencilerin öğretmenlerine nazaran anlamadığı bölümleri arkadaşlarına daha rahat sorabildiğine dikkat çeken Kasap, öğreten ve öğrenen öğrencilerin günlük ödevleri de birlikte yaptıklarının altını çizdi. Kasap, eğitim dönemi sonunda projenin eksilerini ve artılarını gözden geçirerek uygulamayı kalıcı hale getireceklerini ifade etti.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz