gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gelişen Teknoloji ve Yeni Cihazlar

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 45678>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sukla Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 06-Şubat-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 100
  Alıntı sukla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Mart-2008 Saat 16:41
TELEVİZYONU ÇANTADA TAŞI!!!
Futbol veya basketbol topu, çizgi film karakterleri ya da bir meyvenin görünümünü LCD teknolojisiyle birleştirerek televizyon üretimi yapan Hannstar firması, çanta şeklinde yeni bir model tasarladı.

Dünyanın önde gelen panel üreticilerinden Hannstar Technologies firmasının “Hannspree” markasıyla piyasaya çıkardığı ürün yelpazesinin bu yeni ürünün adı, 'HannsMilano’. Bugünün modern kadınından yola çıkarak tasarlandığı açıklanan ürün, 9.6 inç boyutunda LCD ekranı olan bir televizyon. HannsMilano’nun dış tasarımında yüzde 100 deri kullanılmış durumda.
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Mart-2008 Saat 17:18
Suyla çalışan cep telefonu

eknolojide gün geçtikce yeni ürünler tasaralanıyor bunlardan biri de samsun un en son ürettiği suyla çalışan cep telefonu.
telefon suyuna akmasılabirlikte harekete geçiyor ve suyun içinde bulunan hidrojeni ve oksijeni ayrıştırıyor mikro devrelerde hidrojen gazından elektirik üretiyor.10saat gibi bir süre zarfında telefonunuuz kesintisiz kullanabiliyorsunuz.
almak isteyenler varsa maalesef 2010 senesine kadar beklemek zorunda.

ne görüyorsun söyle ?

bu tasarım sıradan gibi gözüküyor ama,değil kesinlikle düşünülerek ve harika bir el emeği,göz nuru ile yapılmış,merak ediyorsanız yazının devamını okuyun.

bu cam kabın içindeki belki iki kavuşamayan insan yüzü tasarımı,belkide birinin sipariş verdiği yüz şekli.
merak edenler için fiyatı ise 150$ olarak açıklanmış.

bu nasıl saat böyle?

bu saat nasıl bir saat diyebilirsiniz:)
özgür tasarımın sınırı yok,bunu gösteren bir tasarım olsa gerek,yada gözleri bozuk ama zeki insanlara göre yapılmışta olabilir.
saat,dakika,saniye ayrı ayrı bölümlerde gösteriliyor ve fiyatıda,72$.

2450 Dolar'a Sıfır Km araba, üstelik yakıtsız!

tata'nın 2500 dolara satmayı vaad ettiği ucuz arabasının da ucuzunu çinliler yapmış hem de elektirikli!
çinli tara motor'un ürettiği ve 2450 amerikan dolarına satışa çıkardığı araç, 220V'luk bildiğimiz şehir şebekesine takılarak şarj ediebiliyor.
araba 80-100 km menzile sahip ancak pek hızlı olduğu söylenemez... sadece 50 km... olsun ben onu modifiye ederim, 100 kmye çıkartırım varsın menzili 50 Km'ye düşsün diyorsanız o ayrı tabi ;)
Kaynak


Hani birşeyleri tamir ederken yerinden söktüğünüz vidaları sonradan bulamazsınız ya, bu mıknatıslı bileklik sayesinde bu soruna güzel bir çözüm getirilmiş.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30-Mart-2008 Saat 23:57

Mobil Tv Uygulaması Başladı

Avea, Mobiltürk ile yaptığı işbirliği kapsamında History Channel, Crime and Investigation Network ve Biography Channel gibi yeni birçok TV kanalını Mobiltürk Mobil TV servisi ile abonelerine ulaştırmaya başladı.

8 megapiksellik telefon

Nikon profesyonel SLR makineler serisini yeni duyurduğu D300 modeliyle bir üst seviyeye taşıyor. DX biçimindeki Nikon D300 modeli, pek tabii ki Nikon'un o iddialı kasa yapısı ve içinde barındırdığı çok işlevlilik seçenekleriyle kullanıcıları adeta büyüleyecek. 1 Kasım 2005'te duyurulan D200 kullanıcılarla buluştuğu vakit beklenenin ötesinde beğeni toplamıştı. İki yıl sonra Canon'un 40D modelini tanıtmasından tam iki gün sonra duyurulan D300 ise vaat ettiği görüntü kalitesi ve hızla yine zirveyi hedefliyor. Daha şimdiden D300, birlikte tanıtıldığı D3 modelinin kompaktı olarak nitelendirilmiş durumda; bu bile iddiasını göstermek için yeterli

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2008 Saat 13:10
isave suyu az kullanmak

Suyun yetersiz olduğu bu zamanlarda az su harcamak ne kadar etkili bir yöntem tartışılır. Tabii ki az harcayalım ama az harcatmaya çalışarak ne kadar önlenebilir. Her neyse, işte bu alet ne kadar su harcadığınızı gösteriyor.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Farklı açılarda duran koltuk

Çok fazla çalışanlar için tasarlanmış bir sandalye. Sitede yazana göre amacı, uzun saatler bilgisayar başında çalışanların yerlerinden kalkmadan farklı açılarda çalışmasına izin verebilmek ve böylece performansın daha uzun süre sağlanması.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Mayıs-2008 Saat 13:49
Sıkıysa uyanmayın!

Uykucular için özel olarak geliştirilen bu saatler uyumakta ısrar edenlere karşı uyuma hakkı tanımıyor ve netice saatin zaferi ile sonuçlanıyor...



Beş dakika daha uyumak için neler vermezdim.” Bu sözler tanıdık geliyor değil mi? Özellikle sabahları erken kalkmak zorunda olanlara... Yataktan kalkmak işkenceye dönüşüyor. Bangır bangır çalan saatler duyulmaz oluyor, binbir zorlukla aralanan göz kapakları telefonların erteleme düğmesine basar basmaz tekrar kapanıyor. Uyanamama sorunu bahar aylarında zirveye ulaşıyor. Çözüm? Erken yatmak mı? Hiç sanmıyoruz. Daha orijinal çözümler bulmak lazım. Siz kapatmaya çalıştıkça elinizden kayıp giden tekerlekli çalar saatlere ne dersiniz? Ya da uykunuzun en hafif evresini tespit edip o sırada uyandıran akıllı saatlere... Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden Gauri Nanda’nın icadı olan ‘kaçıp saklanan çalar saat’, sinir bozucu olduğu kadar etkisi oldukça büyük bir uyarıcı niteliği yaşıyor. Kapatmak için önce yakalamak zorunda olduğunuz saatin düğmesine basmayı başardığınızda ne derman kalıyor dizlerde, ne uyku kalıyor gözlerde. Nanda’nın ders projesi olarak geliştirdiği fikir, medyanın ilgisiyle önemli bir endüstriyel ürüne dönüşmüş. Clocky adıyla bilinen saatler farklı renk ve tasarımlarıyla uyanmakta zorlananların büyük ilgisini çekiyor.


Bir diğer ilginç tasarım da kol saati şeklinde hazırlanmış. Kol saati, uyuyan kişinin gece boyunca hareketlerini, kan basıncını ve kalp atışlarını kaydedip uyuma evrelerini saptıyor. Saatin orijinalliği, uykunun en ağır olduğu evreyi belirleyip kişiyi bu sırada uyandırmamasından geliyor. Sleeptracker adı verilen ürün, şu şekilde çalışıyor: Kişi saati 7’ye kuruyor ve 20 dakikalık bir zaman dilimi veriyor. Saat, 06.40 ile 07.00 arasında kişinin uyku evrelerini kaydedip uykunun en hafif bölümünde titremeye başlıyor. Böylece uyanmak daha kolay oluyor.
Uyandırmak için sesi değil ışığı kullanan ve gündoğumu hissi veren bir masa saatine ne dersiniz? Özellikle vardiyalı çalışanların işine yarayacak saat aslında gündoğumunu taklit eden bir masa lambası. Sabah 07.00’ye kurulan Wake-up-Light adıyla bilinen alet, 06.30’dan itibaren kademe kademe ışımaya başlıyor. Saat tam 07.00’de ise ortalık gözleri kamaştıracak bir aydınlığa kavuşuyor. Son teknoloji ürünü saatler, en iflah olmaz uykuculara bile bahane bırakmıyor.
______________________________________________
Uzaktan kumandalı yüzük

Bu yüzükle birçok elektronik cihaza hükmetmeniz mümkün!..
Teknoloji tutkunu bayanların ilgisini çekecek bu sıradışı yüzük, iPod ve iPhone için uzaktan kumanda amaciyla tasarlandı. Bluetooth bağlantısı, oynat/durdur, ileri/geri tuşları olan yüzüğü, USB bağlantılı konsolu ile şarj ettiğinizde iki gün çıkarmadan taşımak mümkün olacak.
Parlak OLED ekranı ve dokunmatik özelliği olan iRing’in şarjı 2 gün gidiyor. Standına koyarak şarj edilen iRing Standı da özel olarak kilitlenebilir şekilde yapılmış. Hem işlevsel hem de dekoratif olması bakımından özellikle teknolojiye meraklı bayanların ilgi odağı haline gelecek bu ürünün şimdilik sadece konsept bir tasarım olduğu fakat yakında piyasaya sunulacağı belirtildi. Playback ve sesi kontrol etmeye yarayan iRing, Victor Soto tarafından tasarlandı.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
dodos Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Nisan-2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 202
  Alıntı dodos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05-Mayıs-2008 Saat 12:37
çok güzel şeyler en çok hoşuma giden saat oldu. çok komik ya uykulu halde sen kalk saati yakalamaya çalış..:):):)
Yukarı Dön
dodos Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Nisan-2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 202
  Alıntı dodos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05-Mayıs-2008 Saat 12:57
ya çok güzel şeyler sayenizde teknolojinin hızını takip edebiliyoruz ..
Yukarı Dön
love_angel Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 23-Mart-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 288
  Alıntı love_angel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05-Mayıs-2008 Saat 14:13
bu forumda en çok bu konuyu seviyorumm tam adına yaraşır bi konu
●●квя●●««Milletin lafıyla coşana kalbimin adımıyla koşmam gururumu hiçe sayıp kötü konuşana ölüyorm dese de bakmam!!!»»●●квя●●
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 45678>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz