gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gelişen Teknoloji ve Yeni Cihazlar

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 23456 8>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05-Haziran-2007 Saat 22:43
Taraftara özel bilgisayar çıktı

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe Spor Kulüplerinin armalarını ve renklerini taşıyan Taraftar PC ve Notebooklar; Crea, Vestel, Intel ve Microsoft işbirliğiyle, Teknosa ve üç büyük kulübün perakende mağazalarında satışa sunuluyor.

Mayıs-Temmuz 2007 tarihleri arsında satışa sunulacak olan masaüstü bilgisayarları Crea, dizüstü bilgisayarları Vestel üretecek. Ürünler, haziran ayı boyunca sadece Teknosa’larda satın alınabilecek. Taraftar PC’lerin tüm konfigürasyonlarında Microsoft Windows Vista Ev sürümü ve Intel çok çekirdekli işlemci Intel Core 2 Duo bulunuyor. Crea’nın ürettiği Taraftar PC’lerin 17 inç LCD monitorle satış fiyatı KDV hariç 999 dolar, Vestel’in ürettiği Taraftar Notebook’un fiyatı ise KDV hariç 1.399 dolar olarak belirlendi.

Taraftar PC ürünleri, haziranda elektronik mağaza zinciri Teknosa’da satılacak. Ayı zamanda Beşiktaş-Kartal Yuvası, Galatasary-MegaStore, Fenerbahçe-Fenerium’da da ürünlerin satışı başlayacak. Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Selim Zafer Ellialtı, üç yıldır üzerinde çalıştıkları Taraftar PC ve notebook projesinin sektördeki penetrasyonu artırmaya katkısı olacağını belirtti.

Ekran koruyucu da geliyor

TARAFTAR PC’lerde Windows Vista ürünüyle gelen ’Vista Gadget’ aracı yer alıyor. Bu araç sayesinde taraftarlar kulüpleriyle ilgili haberlere, canlı maç bilgilerine, maç fotoğraf galerilerine ve antrenman görüntülerine internet üzerinden erişebilecek. Kulüplere özel hazırlanan ekran koruyucuları ile masaüstü görüntüleri de Taraftar PC’lerin içerisinde hazır satılacak. Kulüplerin tüm lig maçları otomatik olarak Windows ve Outlook takvimlerine de işlenebiliyor.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Haziran-2007 Saat 01:00
En akıllı dokunmatik ekran

HTC'nin yeni PDA telefonu, parmakla dokunarak menüler arasında ve İnternet’te dolaşmaya yeni bir boyut getiriyor.

Microsoft Windows Mobile tabanlı akıllı cihazlar pazarında dünya lideri HTC Corp., şaşırtıcı derecede küçük ve tasarım harikası mobil telefonu HTC Touch'u tüm dünyada pazara sundu. HTC Touch, sezgisel dokunmatik ekran navigasyonuna yenilikçi bir yaklaşım ve günümüzde kullanıcıların istediği güçlü ve çok fonksiyonlu mobil cihaz deneyimine yepyeni bir sadelik getiriyor.

Temelleri HTC'nin mobil telefon yenilikleriyle dolu 10 yıllık zengin tarihine dayanan HTC Touch, yoğun Ar-Ge çalışmaları ve parmak ucuyla kontrolünün daha verimli, doğal ve sezgisel dokunmatik ekran dolaşımına olanak tanıdığı inancıyla tasarlandı. Çığır açan HTC Touch, parmağı tanıyarak ve ekran üzerindeki hareketlerine tepki vererek dokunmatik ekran tabanlı cihazların kontrolünde yeni ve benzersiz bir yol sunuyor. Öyle ki cihaz ekrana dokunan parmakla kalem arasındaki farkı algılayıp ona göre tepki veriyor.

HTC Touch, HTC tarafından geliştirilen dokunmatik ekran teknolojisinin temelini oluşturan TouchFLO özelliğine sahip ilk cihaz olma özelliğini taşıyor. Kullanıcıların "Kişiler", "Medya" ve "Uygulamalar" başlıkları altında 3 ekranı kapsayan, 3 boyutlu hareketli arayüze erişmek için sadece parmaklarını yukarı doğru hareket ettirmeleri yetiyor. Ekranın sağına veya soluna parmak hareketleriyle, arayüz dönebiliyor. Bu da kullanıcıların en çok kullandıkları özelliklere kolay erişmelerini sağlıyor. TouchFLO ayrıca Web siteleri, dokümanlar, mesajlar ve kişi listelerinde parmak dokunuşuyla kaydırarak gezinmeye de olanak tanıyor.

Akıllı, şık ve çok fonksiyonlu HTC Touch, kullanıcıların iş yaşamlarıyla özel hayatlarını dengelemelerine olanak tanıyan iletişim, eğlence ve iş yaşamıyla ilgili birçok özelliği bir araya getiriyor. HTC tarafından tasarlanan yeni ekran e-posta, mesajlar, takvim randevuları ve kişilere, dünya çapında yüzlerce şehrin hava durumuyla ilgili bilgilere tek bir dokunuşla erişim olanağı sunuyor.

Windows Mobile 6 Professional işletim sisteminin çok sayıda fonksiyonuna sahip olan HTC Touch, Outlook Mobile, Office Mobile, Windows Live ve binlerce 3. parti uygulamayı çalıştırabilecek özellikleri içinde barındırıyor. Kullanıcılar Internet Explorer'la İnternet’te gezinebiliyor, e-posta alıp gönderebiliyor, Messenger'da sohbet edebiliyor ve Windows Live ile Web'de kendi alanlarına dosya gönderebiliyorlar.
          

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Temmuz-2007 Saat 00:31
Kablosuz lazer fare
Logitech'in, hem masaüstü hem de havada kullanılabilen 'kablosuz lazer fare' ürettiği bildirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Freespace hareket kontrolü (motion-control), harekete dayalı komut sistemi ve kablosuz kullanım teknolojilerini birleştiren MX Air ile bilgisayarlarını eğlence için kullananların, uzaktan kumanda ile televizyonu idare eder gibi multimedya uygulamalarını kumanda edebilecekleri belirtildi.

Açıklamada, karşılaştırmalı algoritma hesapları ile maksatlı ve maksatsız el hareketlerini ayırt edebilen farenin, havada fareyi idare ederken oluşabilecek istemsiz el titremelerinde imlecin harekete geçmesini engellediği ifade kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, 10 metreye kadar etkili kullanım sağlayan, masaüstü veya taşınabilir bir bilgisayara bağlanabilen MX Air'in, Eylül ayında Türkiye'de de piyasaya sunulması planlanıyor
..................

LG Electronics, yeni tasarım harikası LB9 LCD TV serisini kullanıcıların beğenisine sunuyor. “Siyah İnci”nin çekiciliğine sahip LG LB9 serisi, LCD televizyonlarında kalitenin yanısıra tasarıma verdiği önemi de bir kez daha vurguluyor.


LG, Dijital Görüntüleme ve Medya tasarım araştırma yetkilisi T. B. Kim, açıklamasında LB9 serisinin parlak siyah görünümü ile ‘siyah inci’ güzelliğini sergilerken, LG’nin ürünlerinde tutku ve yenilikçi dizayndan vazgeçemeyeceğini belirtti. T. B. Kim LB9 serisine gelecek yıllarda daha çok “Art Dizayn” televizyonlar ekleyeceklerini de vurgularken müşterinin üründe estetik ihtiyacına LG ürünleriyle karşılık bulacağını savundu.



LB9 serisi 10,000:1 kontrast oranı ile izleyiciye eşsiz görüntü kalitesi sağlarken ‘Akıllı Göz’ teknolojisi sayesinde ekran karşısındayken oluşan göz yorgunluğunu önlüyor. Seri, aynı zamanda hoparlörü ile birlikte hava akışındaki türbülansı azaltarak, dinamik ve güçlü bir ses kalitesi de sağlıyor.

..................
200 dolarlık iPod'a 800 dolarlık kılıf

Yenilik konusundaki liderliklerini kimseye kaptırmaya niyetli görünmeyen Japonlar, yine bir ilke imza attılar.

Yenilik ve şaşırtma konusundaki liderliklerini kimseye kaptırmaya niyetli görünmeyen Japonlar, bu özelliklerini birleştirdikleri bir ürünü de iPod nano için tasarladı. Bu nazik MP3-çaları, karşılaşacağı darbelere karşı korumak amacı ile tasarlanan zırh şeklindeki koruma kılıfında, titanyum kullanılıyor. Kendisi hafif olan iPod nano için üretilen bu kılıfta; hafifliği ve sağlamlığı birlikte sağlayan titanyumun kullanılması anlaşılırken, titanyumun maliyeti ortaya ilginç bir hesap çıkarıyor.

Bu maliyet unsuru, fiyatları 149 euro ila 249 euro arasında değişen iPod nanoların, koruma kılıfının fiyatını 818 dolara çıkartıyor. Koruma kılıfının fiyatı, koruduğu ürünün fiyatının 3 katına yaklaşınca; koruma görevi de zincirleme bir hal alıyor. Koruma kılıfı iPod nanoyu korurken, kullanıcı da koruma kılıfını korumaklamükellef hale geliyor.

SANDVİÇ PEYNİRİ KORUMASI

İki ayrı parçadan oluşan kılıf, kenarlarında bulunan dört ayrı vidalı kısımdan açılıp, kapatılıyor. İçine yerleştirilen iPod'u, sandviç içine konan peynir gibi iki taraftan kaplayan koruma kılıfı, vidalı kısımlarında bulunan boşluklar kullanılarak aynı zamanda bir yere sabitlenebiliyor. Zırh şeklindeki koruma kılıfı bir kilitle birlikte kullanıldığında; darbelerin yanısıra çalınmaya karşı da koruma sağlıyor.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2007 Saat 11:03
Microsoft'tan müthiş ürün

Microsoft, büyük bir dokunmatik ekrana
sahip olan, yeni ürününü piyasaya sürdü.
Ancak bu ürün el yakacak

BU EKRANDA YOK YOK

Microsoft, büyük bir dokunmatik ekrana sahip olan, üzerine konulan bazı nesneleri tanıyabilen, fotoğrafları gösterebilen ve müzik çalabilen masa şeklindeki ''Surface'' adlı yeni ürününü piyasaya sürdü.

YENİ ÜRÜN EL YAKACAK

Şirketin açıklamasında, ''Surface''ın otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı ve fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın kişisel kullanım için şu an çok pahalı olduğu belirtildi.

Açıklamada, masanın 30 inç boyutundaki ekranının dokunmatik olduğu ve kameraları sayesinde üzerine konulan cep telefonu gibi bazı cisimleri tanıyabildiği ve yüzeyine dokunulduğunda diğer dokunmatik ekranlar gibi üzerine dokunulan tek noktaya değil, tüm noktalara aynı anda tepki verdiği belirtildi.

FARE VE KLAVYE YERİNE GEÇECEK

''Surface''ın Microsoft'un patronu Bill Gates'in, fare ve klavye yerine bilgisayarların ses, kalem ve dokunmayla yönetilmesi planının önemli bir aşaması olarak kabul edildiği belirtiliyor.

Microsoft yetkilileri, gelecekte her yerde bu tür yüzey-ara yüzlerin kullanılacağını tahmin ettiklerini ve bu ürünle yüzbinlerce otel ve restoranın ilgilenebileceğini söylediler.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
fb-bilge Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06-Ağustos-2007
Konum: Kırıkkale
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 19
  Alıntı fb-bilge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2007 Saat 12:13
çok güzel hepsi teşekkürler
Yukarı Dön
kara++kurt Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20-Mart-2007
Konum: Erzurum
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 130
  Alıntı kara++kurt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2007 Saat 15:41
cok guzel ama bıraz el yakıyorrrrrr
Hayat ,tesadüflerin güzel renkleriyle boyanmiş bir tablodur.
Yukarı Dön
gülena Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 09-Ekim-2007
Konum: Kırklareli
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
  Alıntı gülena Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2007 Saat 20:20
çok süper ya
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27-Ekim-2007 Saat 16:59
Microsoft 1 GB bellekli fare üretiyor
Microsoft, de?i?ik bir kombinasyon kullanarak fareye flash bellek entegre etti

Microsoft, kablosuz Mobile Mouse 8000'i sunuyor. Fare, alycysynyn içine entegre edilmi? 1 GB Flash hafyzaya sahip. Cihaz USB ile PC'ye ba?lanyyor.

Fare her ?eyden önce dizüstü PC'ler için dü?ünülmü?. 2.4 GHz teknolojisi ve 1000 dpi tarama özelli?i mevcut. Mobile Mouse 8000 üç adet AAA tipinde pile ihtiyaç duyuyor ve bu pillerle üç hafta çaly?abiliyor. Ekimden itibaren 90 € fiyat etiketi ile saty?a sunulmaya ba?lady.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 23456 8>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz