gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Görüntülü telefon devri başlıyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sukla Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 06-Şubat-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 100
  Alıntı sukla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Görüntülü telefon devri başlıyor
    Gönderim Zamanı: 19-Şubat-2007 Saat 16:55
Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile A lisansı için 252 milyon euro, B lisansı için 224 milyon euro, C lisansı için 196 milyon euro, D lisansı için 140 milyon euro bedelle 6 içinde ihaleye çıkılacak. Bu kapsamda, 4 işletmecinin yetkilendirilmesine karar verilirken, gelecek taleplere göre işletmeci sayısı artırılabilecek. Yetkilendirme süresi de 20 yıl olarak belirlendi. İhalenin kapalı teklif ya da pazarlık usulü yapılması öngörüldü.

NÜFUSUN YÜZDE 50'Sİ
Karara göre, sözleşmenin imzalanmasını izleyen 3 yıllık sürede işletmeci Türkiye nüfusunun en az yüzde 25’ini, sözleşmenin imzalanmasını müteakip 5 yıl içinde de yüzde 50’isini kapsama içine almakla yükümlü olacak. Mevzuatlara aykırı olmaması koşuluyla işletmeciler, kendi aralarında dolaşım anlaşmaları yapabilecek.

HİZMET KALİTESİ ZORUNLULUĞU
İşletmeci, kapsama alanında kurum düzenlemelerine, karar ve tavsiye kararlarına uygun hizmet kalitesi vermekle yükümlü tutuluyor. Kurumun istemi üzerine, yılda en fazla iki adet (yerleşim yeri) işletmeci tarafından öncelikli olarak kapsama alanı içine alınacak. İşletmeciler, yetkilendirme kapsamında telekomünikasyon altyapısını talep etmeleri durumunda, kendilerine ait olmayan mobil telekomünikasyon şebekelerini kullanarak, hizmet vermeye yetkili diğer işletmecilerin kullanımına, ilgili mevzuat kapsamında sunacak.
İşletmecilerin, yeni kuracakları kuleleri, direkleri, boruları, konteynırları, kanalları, enerji nakil hatlarını ve benzeri altyapı niteliğindeki tesisleri öncelikli olarak tesis paylaşımı yoluyla temin etmeleri esası getiriliyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz