gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aşı Hayat Kurtarır Mı?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aşı Hayat Kurtarır Mı?
    Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2015 Saat 21:10
Aşı Hayat Kurtarır Mı?
İnsanlığın ilk evrelerinde hastalık diye bir şey yoktu. Ölümler, yaşlanma ve diğer fiziki etkilerden meydana geliyordu. İnsanlığın gelişmesi ve çoğalması ile birlikte hastalıklar da kendini göstermeye başladı. İnsanlık tıb ile nasıl buluştu? Hastalıklar mı tıbbı, yoksa; tıb mı hastalıkları getirdi, doğrusu bilemiyorum. Tarih öncesi tıbbı, büyücüler uygulardı. İleriki evrede, paraziter hastalık ve cerrahi rahatsızlıklar tedavi edilmeye başlandı. Biraz daha ilerisinde cüzzam ve veba hastalıkları, insanlığın başına bela oldu. Dünya harbinde ise, griple tanıştık. Bugün, sayamayacağımız kadar, hasta ve hastalık var. Günümüzün en tehlikeli hastalığı, Hepatit, Kanser ve AİDS tir.
İnsanlık ile hastalıklar sürekli bir savaş halinde. Hatta bedenimiz de, her an teyakkuz ve savaş halindedir. Verem basili ile beşikten mezara kadar her insan savaşır ve neticede mezarda bile olsak vereme yakalanırız.
Giriş çok uzun oldu biliyorum ama bunları anlatmam lazımdı. Günümüzde piyasaya sürülen aşılar ne derece koruyucu ve güvenli, malesef bunu bilemiyoruz. Sadece bir kobay gibi, deneme yanılma ile anlıyoruz. Sizce bu riske değer mi? Tamam, ölümcül hastalıklar için aşıyı kabullenebilirim ama, bir grip yada doğal yoldan iyileşen hastalıklar için yapılan aşılara kesinlikle karşıyım. Aşırı hijyeni de sevmem. Aslında hastalıklara davetiye çıkaran en önemli faktör aşırı hijyendir. Bir cam fanus içinde yaşamayı ister miydiniz?
Kendi gözlerimle şahit olduğum bulgular şunlardır; hiç bir aşı ve hijyene maruz kalmayan çocukların, çamur içinde yalın ayak o soğukta neşeyle ve dipdiri bir şekilde oynadıklarını, aynı şekilde; her türlü hijyen ve aşısı sağlanan çocukların, bir rüzgarda hastanelik olduklarını gördüm ve görmeye devam ediyorum.
Şimdi size çok acımasız ve merhametsizce gelecek ama, üzülerek belirtmeliyim ki, küçük bir hastalık geçireni kendi haline bırakın diyorum. Ölmez ise, hayatı boyunca sağlıklı kalacaktır. Şayet diğer şekilde sunni cihaz misali hayata bağlar isek, hem hayat boyu hasta olacak, hem de, hastalığa yatkın nesiller olacak. Aslanlar ve avcılar, hiç bir zaman, sağlıklı av peşinde koşmaz. Zayıf ve hasta hayvanları avlar. Aynı şekilde zayıf ve hastalıklı avcı, av yakalayamazsa ölür. İşte bu yüzden yabani hayvan nesli çok sağlıklıdır.
Aslında merhametin bir yüzü de, sanırım biraz da merhametsiz olmaktır. Elektrik pirizine cisim sokmaya çalışan evladınızı dövüp uyaranlar olmuştur. Bu merhametsizlik değil, merhametin ta kendisidir.
Sözü nasıl bağlayacağımı bilmiyorum. Siz, siz olun; çocuğunuza asla gereksiz aşılar yaptırmayın. Kuduz, hepatit vs gibi ölümcül hastalıklar dışında...
Sağlıklı ve mutlu kalın Efendim.

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz