gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Eğitim Öğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

2025 te Eğitim Dünyasının Unutacağı 16 şey

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2025 te Eğitim Dünyasının Unutacağı 16 şey
    Gönderim Zamanı: 18-Eylül-2014 Saat 20:17
2025′te Eğitim Dünyasının Unutacağı 16 şey
1. Sıralar
21. Yüzyıl, sıraların içinde düzgünce duracak bir yüzyıl değil. Bu yüzyılın öğrencileri de farklılar. İnternet temelli bağlamın parçaları olan işbirliği, akışkanlık ve dinamizm kavramları 21. Yüzyılın otantik öğrenme süreçleri için odalarınızı yeniden düzenlemenize yardımcı olabilir.
2. Dil Laboratuvarları
Yabancı dil kazanımı sadece bir akıllı telefon uzaklığında. Hantal masaüstü bilgisayarlarından ve monitörlerinden kurtulun. Odayı eğlenceli bir hale çevirin.
3. Bilgisayarlar
Bu madde biraz hileli. Tamamen doğru okunmalı; “Bizim bilgisayar olarak algıladığımız şey” ortadan kalkacak. Çünkü bilgisayarlar mobilize oluyorlar. Önümüzdeki on yıl içerisinde avuç içinde taşınabilen bireyselleştirilmiş donanımlar ön plana çıkacak.
4. Ev Ödevi
21. Yüzyılda 7/24 ulaşılabilen bir “çevre” var. Önümüzdeki on yıl içerisinde okul ve ev arasındaki sınırların, özelliklede zamansal sınırların ortadan kalktığını göreceğiz. Çocuklarımızın okula gitmelerine değil öğrenmelerine ihtiyacımız var. Bunun 7/24 gerçekleştirilmesine çok az kaldı.
5. Üniversite Başvurularındaki Standart Testler
Bu sınavlar son dönemlerini yaşıyorlar. Önümüzdeki yıllarda üniversiteye kabul sürecinde dijital portfolyoların etkisinin giderek artığını ve 1 numaralı faktör olacağını göreceğiz.
6. Bireyselleştirilmiş Eğitim Uygulayan Öğretmenlerin Seçkin Olması
21. Yüzyıl özelleştirilmiş bir yüzyıl. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde eğitimi nasıl bireyselleştireceğini öğrenemeyen öğretmenler işsiz kalacaklar. Bireyselleştirme, öğretmeni farklılaştırmayacak, mesleğin doğal bir parçası olacak.
7. WIKIPEDIA Korkusu
Wikipedia; şu an itibariyle, dünyadaki en büyük demokratik güç durumunda. Öğrencilerinizin Wikipedia’yı incelemesinden korkuyorsanız, kendinizi değiştirmenin tam vaktidir.
8. Karton Kapaklı Kitaplar
Kitaplar güzel şeylerdi. 10 yıllık bir süre içerisinde okuma büyük oranda dijital bir eylem olacak. Biliyorum kağıdı hissetmeniz lazım! Üzülmeyin 10 yıl içerisinde kağıtla dijital bir ekranın farkını söylemek imkansız hale gelecek.
9. Bilgi Teknolojileri Departmanları
Bir hileli madde daha; bizim bildiğimiz anlamda BT departmanları. Bulut programlama, kablosuz bağlanma ve uydu erişiminin artmasıyla birlikte, BT departmanlarının program yükleme/silme, güvenlik, bilgisayarların birbirine bağlanması gibi geleneksel rolleri tarihe karışmış olacak.
10. Merkezileştirilmiş Kurumlar
Okul binaları öğrenme süreçlerinin gerçekleştiği yerler değil, öğrenme üsleri olacaklar. Binalar daha küçük ve yeşil olacaklar. Öğretmen ve öğrencilerin değişen programları aynı anda kampüsün içinde daha az sayıda insan olmasına neden olacak. Daha fazla öğretmen ve öğrenci, kendi sosyal çevrelerinin içinde deneyime dayalı bir öğrenme yaşayacaklar.
11. Sınıflara Göre Organize Edilmiş Eğitim
Eğitim giderek bireyselleşmesi sınıf temelli öğrenme yığınını geçmişte bırakacak. Öğrenciler ilgilerine göre akran gruplarına ayrılacaklar ve bu ilgi grupları özelleştirilmiş eğitim gerektirecekler. Anaokulundan liseye kadar olan temel eğitim yapılanması tamamen değişecek.
12. Eğitim Fakülteleri Teknolojiye Entegre Olmakta Başarısız Olacaklar
Bu madde önümüzdeki 5 yıl içerisinde gerçekleşecek. Eğer bu fakülteler eğitimle ilişki içerisinde kalmak istiyorlarsa, 21. Yüzyılın teknoloji entegrasyonuna model olma görevini, öğretmenlerimizi yetiştirmesi gereken profesörlerden istemek zorundalar.
13. Satın Alınan / Dış Kaynaklı Profesyonel Gelişim
Sizin okulunuzu sizden daha iyi bilen kimse olamaz. Öğretmenler, profesyonel öğrenme ağlarının desteğiyle, gezginci eğitim gurularının yerini almak için ayağa kalkacaklar. Okul genelindeki profesyonel gelişim programlarının kaynağı öğretmenler olacak, gurular değil. Bu çoktan gerçekleşmeye başladı.
14. Veli-Öğretmen Toplantı Günleri
Sanal iletişim, veli toplantılarını antika hale getirecek. Gelecek on yıl içerisinde veliler ve öğretmenler, sanal iletişimin katkısıyla daha çok iletişime geçecekler. Veliler okulu, teknolojiyle daha çok entegre olmaya zorlayacaklar.
15. Dış Kaynaklı Grafik ve Web Tasarım
Okulun, web sitesine, broşüre, reklama mı ihtiyacı var? Kendi iyiliğiniz için öğrencilerinizden isteyin ve yapmalarına izin verin. Önümüzdeki yıllarda programların kolaylaşması ve öğrencilerin bilgilerinin artması sonucunda her öğrenci doğal bir grafik veya web tasarımcısı olacak.
16. Kağıt
10 yıllık bir zaman diliminde, Okullar, kağıt tüketimleri en az %90 oranında azaltmış olacaklar. Yazıcı, fotokopi ve kağıt endüstrileri ya uyum sağlayacaklar ya da yok olacaklar.

Kaynak: http://blogs.kqed.org/mindshift/2011/03/21-things-that-will-be-obsolete-by-2020/ Derleyen: Yılmaz Erdal

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz