gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > İnovasyon, Patent
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İnovasyon Girişimcilik

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İnovasyon Girişimcilik
    Gönderim Zamanı: 07-Eylül-2014 Saat 15:09

İnovasyon problemlere karlı çözümler getirmek demektir.

İnovatörler gözlemledikleri sorunlara yaratıcı çözümler düşünür, prototipler üretir ve çözümleri uygularlar. İnovatör ürünlerin, hizmetlerin ve süreçlerin daha iyiye, daha kolaya, daha güzele, daha ekonomiğe doğru evrilmesini sağlarlar.

İnovatif kurumlar inovatörlere ve girişimcilere rahat yaşam sahaları sağlarlar. Onlara yaratıcılıklarını sergileyecekleri fırsatlar, kaynak ve süreçler sunarlar. İnovatif kurumların liderleri değişimin sevildiği, desteklendiği, yeniliklere açık ve radikal fikirlerin bile rahatlıkla tartışıldığı kurum kültürleri yaratırlar.



Girişimcilik kişilerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri demektir.

Girişimciler yeni iş fikirlerini hayata geçirmek, işlerini büyütmek ve hatta yatırımcı bulabilmek için uygun fırsatları araştırırlar. Kimi zaman kurumların içinde de yeni fikirleri olan kişiler birer girişimci gibi davranarak ‘Kurum İçi Girişimci’liğe soyunur.

Girişimciler inovatif fikirlerin hayata geçirilmesinde karşılarına çıkan tüm zorluklara “girişen” insanlardır. Girişimciler aynı zamanda inovatör de olabilirler. Ama pek çok durumda girişimcinin inovatörle ele ele çalışan, onun eksikliklerini gideren ayrı bir kişi olduğunu da görebiliyoruz.

Girişimcilerin başarılı olabilmesi için inovatif fikirlerin pazarlarda yeni iş olanakları yaratması, ürün, hizmet ve süreçlerde yenilikler getirmesi ile karşılanmamış müşteri ihtiyaçlarını karşılaması gerekmektedir. Öte yandan, günümüz koşullarında pek çok girişim başarısızklıkla sonuçlanıyor.Aylarca üzerinde düşünülmüş, çalışılmış bir iş planı ile yola çıkılsa bile pazar koşulları girişimcileri alt edebiliyor.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz