gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Bilim ve Teknik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Nano Korumalar Nasıl Çalışır?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Nano Korumalar Nasıl Çalışır?
    Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2014 Saat 12:52
Nano Korumaların içerikleri nelerdir?

Tüm nano koruma ürünleri içerisinde nano boyutunda ve farklı oranlarda (metrenin milyarda biri boyutunda) cam, seramik, gümüş ve elmas bulunur. Doğada bulunan bir element olan SiO2 (silicon dioxide) içerir. Yüzeye taşınması için disterilize su, ethanol ve/veya isopropil alkol kullanılır.



Nano Korumaların zararı var mıdır?
Korumaların içeriğinde tamamen doğal elementler bulunur. Bunlar doğada zaten var olan ana elementlerdir. Dolayısıyla ürünler insan ve çevre dostudur. Fakat alkol içeriklerine karşı aşırı hasiyeti bulunan kişiler kendileri için gerekli önlemleri almalıdırlar.

Nano parçacıkları yüzeyi nasıl korurlar?
Cam, paslanmaz çelik, otomobil boyaları gibi düz ve pürüzsüz görünen tüm yüzeyler mikroskop altında incelendiğinde birçok gözeneğe sahiptir. Zamanla bu gözeneklere yerleşen kir, kireç ve leke yapıcı benzeri maddelerin yüzeyden temizlenmeleri zorlaşır. Kimyasal maddeler ve aşındırıcı aparatlar yüzeyleri çizerler, matlaştırırlar. Nano parçacıkları yüzeyin üzerinde çok sıkı ve güçlü bir film tabakası meydana getirirler. Bu film tabakası yüzeye kolay temizlenme, çizilmeye ve korozyona karşı direnç, kirecin yüzeyde tutunamaması, hidrofobik ve anti-bakteriyel etki gibi özellikler kazandırır. Tekstil, taş, ahşap vb gözenekli-emici yüzeyler için de bu değişmez.

Nano Korumalar yüzeyin hava alma işlevini etkiler mi?
Nano korumaların özellikleri yüzeylerin hava alma işlevlerini etkilememeleridir. Zira hidrofobik etki cila, balmumu, silikon, teflon gibi malzemelerle sağlanabilir. Fakat bu malzemeler yüzeyin hava alma işlevini engellerler ve özellikle tekstil ve ahşap gibi malzemelerde hızla içten çürüme meydana getirirler. Ayrıca bu maddeler insan ve çevre sağlığını olumsuz etkilerler. Koruma olarak kullanıldıklarında işlevlerini çok çabuk kaybederler.

Nano Korumanın uygulanışı sırasında hava şartları önemli midir?
Korumaların uygulanabilmesi için hava sıcaklığının 5 derecenin altına düşmemesi gerekir. Ethanol içerikli ürünlerin 30 derecenin üzerinde uygulanmamasını tavsiye ederiz.

Nano Korumayı kendim uygulayabilir miyim?
Öncelikle satışı yapılan tüm ürünlerin yanında kullanım talimatlarının olduğunu unutmayın. Talimatlar ürünlerin geliştirilmesine, deneyimlerimize ve tecrübelerimize göre sürekli güncellenmektedir. Her yüzey için ayrı ayrı hazırlanan kullanım talimatları kendi yüzeyine has bilgiler ve değerler içermektedir.
Ayrıca her ürün için uygulama videosu hazırlamaya çalışıyoruz. Her ürünün kendi sayfasında ürünün videosunu, detaylı bilgisi, ilgili dokümanlarda kullanım talimatı ve tanıtım broşürünü bulabilirsiniz. Bunun yanında sayfanın sağ tarafında ürün için hazırlanmış video sizin için açıklayıcı örnek teşkil edecektir.

Nano ismi patentli midir?
Nano; metre ya da santimetre gibi bir ölçü birimidir, dolayısıyla patentli değildir. Bu da nanoteknoloji ile alakası olmayan birçok firmanın hızla yayılan “nano” ismini ürünlerinde kullanmasına sebep olmaktadır. bekbars.com

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz