gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Eğitim Öğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sosyal Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler Değerlendi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sosyal Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler Değerlendi
    Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2014 Saat 01:09
Sosyal Kültürel Ve Sanatsal Etkinliklerin Değerlendirilmesi
Okullarımızı daha ilgi çekici hale getirmek için, çevre ile sıcak iletişim kurmak, okul dergisi, halk oyunları, mezuniyet, panel, tartışma, bilgi yarışması, turnuva, yılsonu sergisi, tiyatro ve sene sonu açılış ve kapanış törenleri ile bayram kutlamalarına yer verilmelidir.
1.     OKUL DERGİSİ:
Her okul mutlaka yılda en az iki defa okul dergisi çıkartmalıdır. Okulda yapılan her türlü çalışmaların yer aldığı, % 90 öğrencilerin emekleriyle meydana gelecek bu okul dergileri, tüm kurum ve kuruluşlara gönderilmelidir. Dergide emeği geçen ve adı bulunan öğrencilere, okulun öğretmen ve diğer çalışanlara öncelik tanınarak derginin dağıtımı planlanmalıdır. Çevrede bulunan diğer her kademedeki okullara da bu dergi gönderilmelidir.
2.     MEZUNİYET TÖRENİ:
Özellikle öğretim yılı sonunda yapılacak bir MEZUNİYET TÖRENİ, mezun olan öğrenciler ve velileri üzerinde unutulmaz etkiler bırakacaktır. Velilerin, çevrenin takdirini toplayacaktır.
3.     PANEL – TARTIŞMA ve BİLGİ YARIŞMALARI:
Öğrencilerin hazırlayıp sundukları bu tür toplantılar, öğrencilerin kendilerini toplum karşısında ifade edebilmeleri açısından çok önemlidir. Bu tür etkinlikler okulun çevresinde bulunan resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır.
4.     TURNUVALAR ÇOCUK OYUNLARI:
Bahar aylarında düzenlenecek okul içi – okul dışı turnuvalar,çocuk oyunları yarışmaları öğrenci, öğretmen ve velilerde sportif etkinlik, başarıya koşma ve ekip ruhunu kazanmanın yanı sıra aidiyetlik duygusunu da geliştirmektedir.
5.     YIL SONUSERGİSİ:
Öğrencilerin el emeklerini anne babalarına bir sergi aracılığı ile göstermeleri onlar için çok önemlidir. Anne- babalar da bu sergilerde çocuklarının çalışmalarını görmekten büyük haz ve mutluluk duyarlar.
6.     TİYATRO:
Özellikle Liselerimizin yıl sonunda bir tiyatro oyununu sahneye koyması ve bunu protokole ve velilere sunması, izleyiciler üzerinde çok etkili olmaktadır.
7.     OKULUN AÇILIŞ, KAPANIŞ TÖRENLERİ ve ULUSAL BAYRAMLAR:
Her okul buna önem vermeli, yapacağı törenlere kurum ve kuruluşlar davet edilmelidir. Ulusal Bayramlara okul en yüksek derecede hazırlıklı katılmalı ya da törenler hazırlamalıdır. Bu törenler ve Ulusal Bayram Törenleri okulun, öğrenci ve öğretmenlerin çevre ile kaynaşmasını, çevrenin okulu daha iyi tanımasını sağlayacak ve okula çevrenin her türlü desteğini artıracaktır.
8.     FİZİKİ ALT YAPI VE ARAÇ GEREÇ:
Bütün okullarımız yukarıda belirtilen çalışmalara olanak vermek için fiziki altyapısı tamamlanarak(Müzik aletlerinin olduğu müzik odaları,kostümlerin olduğu tiyatro odaları,spor malzemelerinin olduğu spor salonları vb)ve öğrencilerin angarya olarak görmeyeceği bir çalışma haline getirildiği zaman sosyal kültürel ve sanatsal etkinlikler değer kazanacaktır.Çünkü günümüzde var olan sosyal kulüpler yönetmeliğine göre çocuklar(farklı yaş gurubundan gelen)bunu bir ders gibi görüyor buda kulüp çalışmalarının verimsiz geçmesine neden oluyor.Oysa ki kulüp çalışmaları çocukların kendini ifade edebileceği faaliyetleri içermesi gerekmektedir.Bunun için sosyal kulüpler yerine çocukların kişisel sosyal ve kültürel gelişimini merkeze oturtan bir anlayışla yeniden yapılandırılarak özellikle gönüllü öğretmenler (tiyatroya yeteneği olan,müzik.resim,beden eğitimi,drama,Türkçe vb. öğretmenleri)tarafından öğlenden sonraki saatlerde uygulanırsa başarıya ulaşacaktır. Öğrenciler arasında yıl içinde yaptığım mini bir anket sonucunda şu sonuca ulaştım:sosyal kulüplerin hiçbir anlamının olmadığı kulüplerde boş boş oturduklarından bahsettiler.Bana göre mutlaka bu etkinliklerde bir ürün ortaya konmalı ve bu ürünler ya sergilenmeli yada sahnelenmeli.
          Bunların hepsini yaptığımız taktirde,    öğrencilerimizi sosyal kültürel ve sanatsal açıdan topluma faydalı birer bireyler olarak yetiştirebiliriz.

Ali ÇOBAN
Beden Eğitimi Öğretmeni

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz