gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > İnovasyon, Patent
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İnovasyon artık kaçınılmaz

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İnovasyon artık kaçınılmaz
    Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2014 Saat 23:55
İnovasyon artık kaçınılmaz

Açıkinovasyon’un öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen İnovasyon Buluşmaları’nda dünya endüstrilerini değiştiren temel faktörler tartışıldı.

28-29 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen etkinlikte ön plana çıkan fikir, dünyada yaşanan inovasyon hareketlerinin artık hiçbir şirketin tekelinde olmadığıydı. İnovasyonun merkezinde insan var diyen uzmanlara göre bireylerin ihtiyaçlarını doğru okuyan şirketler yeni dönemin kazananı olacaklar.

Konferansa katılan FutureWorld Uluslararası Global İş ve Teknoloji Think Tank Kuruluşu Kıdemli Ortağı Neil Jacobsohn’a göre dünyamızı değiştiren dinamiklerin başında bağlantı kurma imkanının artmış olması geliyor. “Dünyada internete bağlanan cihaz sayısı toplam insan nüfusunu geçti. Bilgisayarların insana ihtiyaç duymadan kendi aralarında iletişim kurabildiği yepyeni bir dünya ekonomisi oluşuyor. Güç merkezi büyük devlet ve şirketlerden bireylere doğru kayıyor. Devletler Facebook, Twitter veya benzeri sosyal ağları yasaklasa bile bireyler bir şekilde bu servisleri kullanma imkanı buluyor. Bu büyük bir devrim.”

İnternet sayesinde bilginin herkese açık hale geldiğini hatırlatan Jacobsohn’a göre işbirliği imkanları müthiş biçimde arttı, bu da beraberinde büyük değişimler getiriyor.

“Dünyanın en iyi üniversitelerinin bilgilerine artık kolayca erişmek mümkün. Daha önce sadece küçük bir azınlığın böyle bir imkanı vardı. Şimdiyse, Coursera gibi online eğitim platformlarında bu bilgiler ücretsiz olarak herkesle paylaşılabiliyor, istediğimiz ürünü internetten sipariş verebiliyoruz. Bunun ekonomik etkisi çok büyük. Özellikle medya, bankacılık, müzik ve film endüstrileri bu değişimden ciddi biçimde etkilendi. Böyle bir dünyada inovasyon yapmak hem bireyler hem de şirketler için artık kaçınılmaz” Zaman

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz