gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Eğitim Öğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Eğitimde yarıyıl değerlendirmesi yapıldı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Eğitimde yarıyıl değerlendirmesi yapıldı
    Gönderim Zamanı: 17-Ocak-2014 Saat 00:10
Eğitimde yarıyıl değerlendirmesi yapıldı

İl genelinde toplam 334.829 öğrenci 22.565 öğretmen, 10 Şubat’a kadar 15 günlük tatile girecek. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve İzmit Kaymakamı Osman Kaymak başkanlığında dün İzmit’in evsahipliğinde, 12 ilçenin Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantıda yarıyıl değerlendirmesi yapıldı, bir anlamda eğitimin ilimizdeki fotoğrafı çekildi.

Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, katılımcılara rakamsal bilgiler verdi, istatistikleri aktardı. Okul öncesi-ilkokul ve ortaokul olmak üzere 636 okulda 243.216 öğrenci, ortaöğretimde 167 okulda 90.048 öğrenci, Özel eğitim uygulama merkezlerinde ise 39 okulda 1.565 öğrenci eğitim görüyor. İl genelinde 842 okulda 334.829 öğrenci eğitimi sürdürüyor. Kocaeli’de ortaöğretime devam eden öğrencilerin % 58, 8’i mesleki ortaöğretim kurumlarında eğitim görüyor. Bunun yüzde 10,4’ü de Anadolu İmam Hatip’te eğitimini sürdürüyor.

ÖĞRETMENLERİN DURUMU
İl genelinde 374 özel öğretim kurumunda 3.230 öğretmen görev yapıyor. 15.027 öğretmen, 1.414 yönetici, 1.406 ücretli öğretmen, özel eğitim kurumlarında 4.718 öğretmen olmak üzere toplam ilimizde 22.565 öğretmen eğitim hizmetinde görev yapıyor. 494 yerleşim yerine 10.729 öğrenci ise “taşımalı” sistemle götürülüp getiriliyor, öğlen yemekleri veriliyor. İspirli, sadece bu dönem 28 adet okul 559 dersliğin eğitime açıldığını aktardı.

SÜT DAĞITIMI BAŞLIYOR
Toplantıda, çeşitli bakanlıklarla işbirliği içinde yürütülen okul öncesi ve ilkokulun ilk üç sınıfındaki öğrencilere yönelik “Süt Dağıtımı” projesi de ele alındı. İkinci yarıyılda başlayacak süt dağıtımından, ilimizde 120 bin öğrenci yararlanacak. Süt dağıtımı pazartesi, salı ve çarşamba günleri uygulanacak. Bu arada, ilimizde süt alerjisi olan 15 bin öğrencinin bu projede yer almayacağı belirtildi.
Bu arada, Milli Eğitim’in 12 nci sınıf öğrencilerine yönelik yaptığı YGS deneme sınavının sonuçları da çıktı. Bu sınavın sonuç karneleri önce okullara gönderildi. Okullar da, posta yoluyla öğrencilerin adreslerine bu sonuç belgelerini iletecek. YGS’nin ilk sonuçlarına göre Türkçe, Matematik derslerinde yükselme söz konusu. Ancak Biyoloji ve Kimya derslerindeki başarıda ise ciddi düşüş var. Milli Eğitim, bu eksiği gidermek için ek ders uygulaması yapmayı planlıyor.

DEVAMSIZLIK KONUSU
Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde 20 gün olan öğrenci devamsızlığını bu yıl 10 güne düşürdü. Bu yeni uygulama, özellikle 9 ncu sınıflarda ciddi sıkıntı yarattı. Pek çok öğrenci, daha ilk yarıyıl sonunda sınıra yaklaştı. Milli Eğitim, bu nedenle ön bir tedbir alacak. Velilerle işbirliği, koç öğretmen uygulaması yapılacak ve öğrenci devamsızlıklarında sıkı takip uygulaması başlatılacak.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz