gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sağlık Köşesi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Antibiyotik Değil Bol Sıvı Tüketin

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Antibiyotik Değil Bol Sıvı Tüketin
    Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2014 Saat 21:24
Yrd. Doç. Dr. Ayşe Ertürk, gribal enfeksiyona yakalanmış hastaların antibiyotik değil, bol sıvı tüketmesi gerektiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Ertürk, gribal enfeksiyona yakalanmış hastaların antibiyotik değil, bol sıvı tüketmesi gerektiğini söyledi.

Ertürk, yaptığı açıklamada, ülke genelinde etkili olan olumsuz hava şartlarından dolayı gribal enfeksiyona yakalanan hasta sayılarında artış gözlendiğini ifade ederek, “Gripten korunmak için kalabalık ortamlarda bulunmamak, özellikle hapşıran, öksüren insanların yanında bulunmamak, eğer kendimiz grip isek başkalarına bulaştırmamak için gerekirse maske, mendil kullanmak, elimizi ağzımızla kapatarak hapşırmak veya öksürmek gerekiyor.” dedi.

Ertürk, yeni çıkan H3N2 salgınının Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre bazı illerde görüldüğünün düşünüldüğünü kaydederek, şunları söyledi: "Rize’de hava şartlarının biraz daha mutedil seyretmesi üzerine grip vakalarımızda artış gözlenmemekte, ama yaşlı ve çocuklarımız bu durumdan en çok etkilenen kişiler oluyoruz. Bizim özellikle diyabet, şeker, bronşit, kalp hastalığı gibi ciddi rahatsızlığı bulunan hastalarımıza da bilgilendirmemiz gerekiyor.”

Gribin özellikle bulaşıcı bir hastalık olduğuna dikkat çeken Ertürk, hastalığın tedavisi hakkında ise şu bilgileri verdi: “En önemli şey sıvı alımı, istirahat etmesi ve hastanın ateşinin gözlenmesi gerekiyor. Birkaç gün zaten olabilecek ateş gripte beklenen bir olaydır. Bunun yanında vücutta yaygın kas ağrıları, burun tıkanıklığı, öksürük gibi durumlar olabiliyor. Ama bu birkaç günden sonra ateş artırımı veya öksürük gibi genel durum bozukluğu gibi şikayetler devam ediyorsa hasta için komplikasyon gerekebilir.

Komplikasyondan önce grip hastalığın bir haftada geçtiğini de bilmemiz gerekiyor. Antibiyotiklerin grip tedavisinde herhangi bir faydası yoktur. Gribal durumlarda hastalarımıza antibiyotik tedavisini kesinlikle önermiyoruz. Bu durum hastada başka komplikasyonlara neden olabiliyor. Özellikle sıvı tüketimi veya gerekiyorsa grip ilaçlarının kullanması ile tedaviyi öneriyoruz. Vücut zaten normal günlük takviyelerde besin veya meyvelerle gerekli vitaminleri alarak vücut direncinin artırılması gerekiyor. Sonuç olarak grip tedavisinin çok büyük önemi var.”

TURUNÇGİLLER TEDAVİDE FAYDA SAĞLIYOR

Limon, portakal veya mandalina gibi turunçgillerde bulunan asidik yapının boğaz florasını olumlu yönde etkilediğini söyleyen Ertürk, “Bunların tüketimi gribal enfeksiyona yakalanmış hastalara tedavi süresince yarar sağlayabilir. Tedavi süresince sebzeyi, meyveyi belirli aralıklarla ve belirli sıklıklarla tüketmemiz gerekiyor. Fakat unutmamalıyız ki bir portakal tüketimi ile on portakal tüketimi arasında vitamin alımı yönünden bir fark yok.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz